De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK. van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK. van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject."— Transcript van de presentatie:

1 Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK

2 van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject ???”

3 Hoe begin je eraan ????  Het project wordt voorgesteld.  Het doorlezen van de verkregen informatie.  Doorlezen van de begeleidingsmap voor de deelnemers.

4 De groep samenstellen Het project voorstellen in de groep en ook bewoners individueel benaderen. Het project voorstellen in de groep en ook bewoners individueel benaderen. Dan bij de bewoners gaan peilen wie interesse heeft. Dan bij de bewoners gaan peilen wie interesse heeft. Hieruit diegene selecteren voor wie het project echt nuttig zou zijn. Hieruit diegene selecteren voor wie het project echt nuttig zou zijn.

5 Factoren die bewoners kunnen stimuleren om deel te nemen. Deelnemers de kans geven om de eerste keer mee te doen, zonder het gevoel te geven dat het een verplichting is. Deelnemers de kans geven om de eerste keer mee te doen, zonder het gevoel te geven dat het een verplichting is. Deelnemers individueel bevragen. Deelnemers individueel bevragen. Het feit dat het iets nieuws is. Het feit dat het iets nieuws is. Mondelinge reclame door vorige deelnemers. Mondelinge reclame door vorige deelnemers.

6 De eerste sessie Ik stel het project nog eens voor aan de deelnemers. Ik stel het project nog eens voor aan de deelnemers. Deelnemers nemen gewicht en lengte bij elkaar. Deelnemers nemen gewicht en lengte bij elkaar. Peilen naar verwachtingen van deelnemers. Peilen naar verwachtingen van deelnemers.

7 Hoe maken we de sessies aangenaam en hoe de deelnemers blijvend motiveren ??? De sessies worden kort gehouden. Max 1U De sessies worden kort gehouden. Max 1U Als begeleider doe ik actief mee met de deelnemers. Als begeleider doe ik actief mee met de deelnemers. Ik begin de sessie met een kort deel rond beweging. Ik begin de sessie met een kort deel rond beweging. Daarna een korte sessie theorie aan de hand van de begeleidende map. Daarna een korte sessie theorie aan de hand van de begeleidende map. Om te eindigen maken we iets rond gezonde voeding. Om te eindigen maken we iets rond gezonde voeding. Bij gelegenheid wordt een extra activiteit georganiseerd in het kader van het energie-project. Maar dan op grotere schaal. VB sportnamiddag Bij gelegenheid wordt een extra activiteit georganiseerd in het kader van het energie-project. Maar dan op grotere schaal. VB sportnamiddag Af en toe eens een activiteit buiten. Af en toe eens een activiteit buiten.

8 ENERGIE = “ WELL BEING”


Download ppt "Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK. van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject."

Verwante presentaties


Ads door Google