De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Reactie op tienpuntenplan CDA. Waardering voor het plan  Komt vanuit het seniorenplatform van het CDA, senioren zijn serieus genomen  Thema’s sluiten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Reactie op tienpuntenplan CDA. Waardering voor het plan  Komt vanuit het seniorenplatform van het CDA, senioren zijn serieus genomen  Thema’s sluiten."— Transcript van de presentatie:

1 Reactie op tienpuntenplan CDA

2 Waardering voor het plan  Komt vanuit het seniorenplatform van het CDA, senioren zijn serieus genomen  Thema’s sluiten aan op de actualiteit, cq vragen die bij senioren leven  Helder geschreven, bondig en concreet

3 Maar ook kritiek  Kun je op deze onderwerpen wel iets tegen hebben?  Passen ze niet (te veel) in het programma van iedere partij?  Hoe hard zijn deze punten voor de lokale CDA afdeling? Spijkerhard, of sneuvelen ze in de eerste onderhandelingsronde?

4 Hoe beter?  De couleur locale ontbreekt nog, afdelingen ga hiermee aan de slag!  Maak de eigen punten, waarom moeten senioren op jouw afdeling stemmen?  Benoem de harde punten, waar kunnen senioren op rekenen wat het CDA in jouw gemeente betreft?

5 Voorbeeld 1 “We erkennen de rol van ouderenbonden en seniorenorganisaties en betrekken hen actief bij de voorbereiding van beleid”.  Wanneer ? Op het moment dat plannen zijn uitgewerkt, of aan het begin, tijdens en aan het einde van het traject?  Hoe ? Door advies te vragen, of door mede verantwoordelijkheid te geven?

6 Voorbeeld 2 “We bouwen levensloopbestendige woningen”  Hoeveel?  Waar?  Voor wie?  Wanneer?

7 Voorbeeld 3 “Gedeelde verantwoordelijkheid voor zorg en welzijn” “We stimuleren de samenhang tussen de maatschappelijke organisaties en de welzijnsvoorzieningen”.  Waar zit de gedeelde verantwoordelijkheid?  Hoe breng je dat in beeld.

8 Wat er nog ontbreekt  Voorkom koopkrachtverlies door stapeling van maatregelen  Koester vrijwilligerswerk en faciliteer het

9 Maatschappelijk rendement Onderzoek bij seniorenorganisaties in Veldhoven (Oikos) 1 euro subsidie levert 14 euro rendement op door het vrijwilligerswerk.  Noodzakelijke bezuinigingen nopen om meer te kijken naar wat door vrijwilligers gedaan kan worden,  Maak van hen geen misbruik  Zoek (wederzijds) naar win-win situaties

10 Conclusie  Stuk voor stuk mooie punten die om lokale uitwerking vragen.  Maak er werk van, en doe dit samen met de lokale ouderenbonden.


Download ppt "Reactie op tienpuntenplan CDA. Waardering voor het plan  Komt vanuit het seniorenplatform van het CDA, senioren zijn serieus genomen  Thema’s sluiten."

Verwante presentaties


Ads door Google