De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OP ZOEK NAAR… …ANTWOORDEN OP VRAGEN OVER KERK, CULTUUR, BIJBELBOEKEN, … & GELOVEN. VANAVOND: ‘IN GESPREK MET’ DE KERKENRAAD.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OP ZOEK NAAR… …ANTWOORDEN OP VRAGEN OVER KERK, CULTUUR, BIJBELBOEKEN, … & GELOVEN. VANAVOND: ‘IN GESPREK MET’ DE KERKENRAAD."— Transcript van de presentatie:

1 OP ZOEK NAAR… …ANTWOORDEN OP VRAGEN OVER KERK, CULTUUR, BIJBELBOEKEN, … & GELOVEN. VANAVOND: ‘IN GESPREK MET’ DE KERKENRAAD

2 WELKOM & MEDEDELINGEN & GEBED & LIEDEREN

3 IN GESPREK MET

4 DOEL Als jongeren en kerkenraad met elkaar in gesprek gaan over ons geloof. Zodat we als jongeren door de ouderen worden gevoed in ons geloof. En andersom.

5 INLEIDING TRADITIO = Traditie TRADITIO = doorgeven -> voorleven -> voorbeeld zijn. Wij zijn als jongeren een hunkerende generatie naar voorbeelden. Deut. 6: 6-9: Deze woorden, die ik u heden gebied, moeten in uw hart zijn. U moet ze uw kinderen inprenten en erover spreken, als u in uw huis zit en als u over de weg gaat, als u neerligt en als u opstaat. U moet ze als een teken op uw hand binden en ze moeten als een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn. U moet ze op de deurposten van uw huis en op uw poort schrijven.

6 MATTHEUS 11 De vraag van Johannes de Doper 1 En het gebeurde, toen Jezus geëindigd had Zijn twaalf discipelen opdrachten te geven, dat Hij vandaar vertrok om onderwijs te geven en te prediken in hun steden. 2 Toen Johannes in de gevangenis over de werken van Christus gehoord had, stuurde hij twee van zijn discipelen, 3 en zei tegen Hem: Bent U het Die komen zou, of verwachten wij een ander? 4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Ga heen en bericht Johannes wat u hoort en ziet: 5 blinden worden ziende en kreupelen kunnen lopen; melaatsen worden gereinigd en doven kunnen horen; doden worden opgewekt en aan armen wordt het Evangelie verkondigd; 6 en zalig is hij die aan Mij geen aanstoot neemt. De vraag van Johannes de Doper 1 En het gebeurde, toen Jezus geëindigd had Zijn twaalf discipelen opdrachten te geven, dat Hij vandaar vertrok om onderwijs te geven en te prediken in hun steden. 2 Toen Johannes in de gevangenis over de werken van Christus gehoord had, stuurde hij twee van zijn discipelen, 3 en zei tegen Hem: Bent U het Die komen zou, of verwachten wij een ander? 4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Ga heen en bericht Johannes wat u hoort en ziet: 5 blinden worden ziende en kreupelen kunnen lopen; melaatsen worden gereinigd en doven kunnen horen; doden worden opgewekt en aan armen wordt het Evangelie verkondigd; 6 en zalig is hij die aan Mij geen aanstoot neemt.

7 DE VRAAG VAN JOHANNES Johannes zit in de gevangenis• ‘Wie is Jezus?’ • ‘Is Jezus wel de Messias?’ Jezus reactie• ‘Traag en ongelovig van hart’? • Deel je ervaringen met Johannes Wie is Jezus voor jou?Ga op zoek naar de antwoorden op je vragen!

8 VRAGEN? Voor iedereen: •Wie is Jezus voor jou? •Wat betekent geloven voor jou? Eigen vragen: •Schrijf ze op het uitgedeelde blaadje. •Neem mee naar je groepje.

9 Filmpje:We hebben jouw hart nodig!

10 GESPREKSGROEPEN •Kerkenraadsleden verspreiden zich over gespreksgroepen •In gesprek met kerkenraad in gespreksgroepen. •Om 21:00 uur terug in Grote Zaal voor afsluitend gesprek met elkaar.

11 GROEPSBESPREKING •Wat wil je delen?

12 AFSLUITING •Gebed • Na praten


Download ppt "OP ZOEK NAAR… …ANTWOORDEN OP VRAGEN OVER KERK, CULTUUR, BIJBELBOEKEN, … & GELOVEN. VANAVOND: ‘IN GESPREK MET’ DE KERKENRAAD."

Verwante presentaties


Ads door Google