De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gevalideerde Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor ouders en opvoeders.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gevalideerde Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor ouders en opvoeders."— Transcript van de presentatie:

1 Gevalideerde Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor ouders en opvoeders

2 Doel van deze presentatie Bekend maken en bevorderen van het gebruik van de gevalideerde opvoedinformatie die via de CJG-websites en CJG.nl wordt aangeboden aan ouders en opvoeders.

3 Agenda 1.Wat doet Stichting Opvoeden.nl? 2.Doel van de gevalideerde informatie. 3.Inhoud: indeling levensfasen en kernthema’s 4.Landelijk redactieproces 5.CJG-websites en apps 6.Voor professionals

4 1. Wat doet Stichting Opvoeden.nl? • Eenduidige, gevalideerde en betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid beschikbaar stellen. • Voor ouders en opvoeders. • Via gemeenten en CJG’s.

5 2. Doel van de gevalideerde informatie • Eenduidige en betrouwbare informatievoorziening voor alle ouders en opvoeders. • Preventief verstreken van de eigen kracht van ouders. • Door: één informatiebank door en voor professionals.

6 3. Inhoud: levensfasen en kernthema’s Levensfasen: Kernthema’s: Groei en Ontwikkeling, Opvoeding en Gedrag, Kraamtijd, Gezondheid en Voeding, Verzorging en Veiligheid, Opvang en Onderwijs, Wonen en Werken, Geldzaken, Maatschappij en Samenleving, Relaties.

7 4. Landelijk redactieproces Landelijke Redactieraad  Alle landelijke kennis- en thema-instituten, zoals het NJi, het NCJ, het Voedingscentrum, Nibud, Trimbos, etc.  Praktijkprofessionals: pedagoog, ontwikkelings- psycholoog, jeugdarts, jeugdverpleegkundige en een maatschappelijk werker (budgetcoach).  Acht betrokken beroepsverenigingen.  Redacteur / contentmanager

8 Taak Ontwikkelen, actualiseren en verrijken van de informatie. Uitgangspunten en beoordelingscriteria vastgesteld met toets op betrouwbaarheid en toegankelijkheid.

9 Betrouwbaarheid • Landelijke kennis- en thema-instituten toetsen de inhoud aan wetenschappelijke inzichten, richtlijnen, etc. • Professionals zorgen ervoor dat de informatie aansluit op de behoefte en vragen van ouders en opvoeders. Toegankelijkheid • De redacteur zorgt ervoor dat de informatie aantrekkelijk, leesbaar en begrijpelijk is opgeschreven en dat de informatie vindbaar is.

10 Informatie wordt voorzien van het keurmerk.

11 5. CJG-websites en apps Ouders en opvoeders vinden de informatie op CJG- websites en apps van alle aangesloten gemeenten en CJG’s. Inmiddels is meer dan 90% aangesloten! Ouders en opvoeders vinden de informatie, én het CJG bij hen in de buurt, ook op de website CJG.nl.CJG.nl

12 6. Dus ook voor professionals • Eenduidige, betrouwbare adviezen. • De informatie zelf gebruiken. • Ouders ernaar doorverwijzen. • Meedenken over de inhoud. • Meehelpen de informatie te verbeteren!

13 We kunnen niet zonder de input van professionals! Heb je suggesties hoe de informatie beter kan aansluiten op de behoefte en vragen van ouders en opvoeders? Geef ze aan ons door! helpdesk@stichtingopvoeden.nl http://stichtingopvoeden.nl/tips

14 Einde van de presentatie Neem eens een kijkje op de CJG-website van je eigen gemeente, of ga naar de website CJG.nlCJG.nl Wil je graag meer weten over het redactieproces? Ga dan naar de website Stichtingopvoeden.nlStichtingopvoeden.nl


Download ppt "Gevalideerde Informatie over Opvoeden, Opgroeien en Gezondheid voor ouders en opvoeders."

Verwante presentaties


Ads door Google