De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij de presentatie van “Oud is in”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij de presentatie van “Oud is in”"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij de presentatie van “Oud is in”
Programma: 19.30 inleiding 19.45 lezing professor Kardol 20.30 aanbieding rapport aan drie stakeholders (wethouder, CMD, ouderenbonden) 21.30 discussie

2 Oud is in(?)

3

4

5

6

7

8

9 Het vermogen van Nederlandse pensioenfondsen is vorig jaar gestegen tot 1007 miljard euro, ofwel meer dan 1 biljoen. Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) Het inkomen van ouderen was in 2010 in doorsnee 26% hoger (gecorrigeerd voor inflatie) dan dat van de ouderen in Het doorsnee inkomen van mensen jonger dan 65 jaar is in die periode met 18% gestegen. Een belangrijke reden voor de inkomensstijging van de groep ouderen is het zogenaamde cohorteffect: ouderen die nu met pensioen gaan hebben gemiddeld een hoger inkomen dan ouderen die overlijden, waardoor het gemiddelde inkomen van de groep ouderen stijgt.

10 Zonder extra maatregelen of innovaties neemt in Nederland het aantal potentiële arbeidskrachten in de zorg tussen nu en 2040 af met een derde ten opzichte van het aantal ouderen. 60% van de mantelzorgers meldt dat er onvoldoende mensen zijn om taken mee te delen. 38% van de mantelzorgers ervaart gezondheidsklachten door het mantelzorgen.

11 Over het algemeen kan meer bewegen voor ouderen de kans op vallen met de helft verlagen. Senioren in goede gezondheid, zelfs met een leeftijd van 90 jaar, kunnen door regelmatige fysieke activiteiten en evenwichtsoefening op deze manier hun gezondheid nog verbeteren. Bewegen is goed voor mensen met dementie. Mensen die voldoende bewegen hebben minder kans om dementie te krijgen. Uit onderzoek blijkt ook dat bewegen voor mensen met dementie goed is. Met bewegen kun je de dementie niet stoppen, maar wel lijkt het de dementie te  vertragen.

12


Download ppt "Welkom bij de presentatie van “Oud is in”"

Verwante presentaties


Ads door Google