De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maatschappelijk Plein

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maatschappelijk Plein"— Transcript van de presentatie:

1 Maatschappelijk Plein

2 Doelstellingen Maatschappelijk Plein: Ontmoetingsplek voor en door de maatschappelijke partners; Platform om bijeenkomsten en activiteiten rond het thema ‘solidariteit’ te organiseren. Hierbij staan werk, welzijn, wonen en educatie centraal; Betrekken van minder kansrijke doelgroepen in de activiteiten en daarnaast deze groepen, die normaliter niet of nauwelijks in staat zijn om wedstrijden te bezoeken, die mogelijkheid te bieden.

3 ‘Solidariteit’ vier thema’s

4 Educatie:. Universiteit van Twente / MESA +. Saxion Hogeschool
Educatie: Universiteit van Twente / MESA Saxion Hogeschool ROC van Twente VCO / Consent Wonen: Woonplaats Welbions Domijn / Leger des Heils TSN

5 Zorg en Welzijn:. Avelijn SDT. Ariens zorgpalet / De Posten. Carint
Zorg en Welzijn: Avelijn SDT Ariens zorgpalet / De Posten Carint Estinea Welzorg Trivium Meulenbelt zorg Menzis Overheid / ondernemers: Provincie Overijssel / 1000 banenplan Twente Milieu FC Twente, ‘Scoren in de wijk’ Gemeenten Enschede en Hengelo

6 Waarom zo’n lidmaatschap
Waarom zo’n lidmaatschap? De partners zien allen het belang en de meerwaarde die TwenteKwartier kan bieden. Instellingen die deelnemen aan het TwenteKwartier hebben dit niet zomaar gedaan, maar vaak na afweging van de voor- en nadelen en de kansen die zij zien om hier iets bijzonders te ontwikkelen met FC Twente als een verbindend element. FC Twente is een belangrijke factor, omdat voetbal een centrale plaats vervult in de Twentse samenleving.

7 Wat kan het TwenteKwartier opleveren
Wat kan het TwenteKwartier opleveren? Partijen uit verschillende sectoren weten elkaar makkelijker te vinden, er wordt intensief kennis gedeeld, de onderlinge samenwerking wordt versterkt. Aan de eerste projecten wordt momenteel invulling gegeven en er zijn al verschillende tastbare resultaten te constateren. Het TwenteKwartier is volop in ontwikkeling en betreft een project van tenminste drie jaar. Consent zal deelname mede gebruiken om invulling te geven aan de ‘kernwaarden’ SP De komende tijd zullen door middel van verschillende evaluatiemomenten de doelstellingen van het TwenteKwartier worden getoetst.

8 Kosten voor deelname aan TwenteKwartier
Kosten pakket Twentekwartier € , per seizoen. € , Consent (€ , begroot voor te organiseren activiteiten) € , VCO Bezoek aan alle wedstrijden, competitie-, UEFA- en bekerwedstrijden 6 stoelen TwenteKwartier; 4 voor Consent, 2 voor VCO (per wedstrijd invullen, zoveel mogelijk scholen betrekken) 8 stoelen op de tribune vak 123; 5 voor Consent, 3 voor VCO (gebruik door scholen, hiervoor is een rooster opgesteld zichtbaar op website) 8 x 25 actiestoelen; 5 x Consent, 3 x VCO Consent zet deze actiestoelen o.a. in voor scholen die iets bijzonders te vieren hebben, jubilarissen. Afgelopen seizoen zijn deze kaarten gebruikt voor stimulering van deelname aan de Marathon.

9 Successen en toegevoegde waarde zichtbaar op de website Wat heeft het VCO en Consent tot nu al opgeleverd: Samenwerking met Twente Milieu voor een educatieproject over afvalscheiding i.h.k.v. ‘duurzaamheid’, i.c.m. afvalcontract. Evalueren van toegevoegde waarde deelname: Tussenevaluatie aan het eind van ieder seizoen, met partners en direct betrokkenen. Evaluatie aan het eind van het tweede seizoen. Bij uitblijven toegevoegde waarde, stoppen met deelname aan Maatschappelijk plein na derde seizoen.


Download ppt "Maatschappelijk Plein"

Verwante presentaties


Ads door Google