De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Marcus 1: 14 – 20

2 Psalm 81: 1, 4 en 5 Jubelt God ter eer, Hij is onze sterkte!
Vers 1 Jubelt God ter eer, Hij is onze sterkte! Juicht voor Isrels Heer, stem en tegenstem springen op voor Hem die ons heil bewerkte.

3 Psalm 81: 1, 4 en 5 God heeft ons gezegd nooit gehoorde dingen.
Vers 4 God heeft ons gezegd nooit gehoorde dingen. Heilig is 't en recht nu en t'allen tijd Hem die ons bevrijdt vrolijk toe te zingen.

4 Psalm 81: 1, 4 en 5 Onder lasten zwaar waart gij haast bezweken.
Vers 5 Onder lasten zwaar waart gij haast bezweken. Groot was het gevaar - Ik vergat u niet, in het doodsgebied gaf Ik taal en teken.

5 Psalm 81: 7 en 8 Luister, welk bevel Ik u in wil scherpen.
Vers 7 Luister, welk bevel Ik u in wil scherpen. Hoor Mij, Israël! Laat geen vreemde god, laat geen vreemd gebod ooit u onderwerpen!

6 Psalm 81: 7 en 8 Ik ben HIJ DIE IS: God wil Ik u wezen.
Vers 8 Ik ben HIJ DIE IS: God wil Ik u wezen. Uit de duisternis van de slavernij maakte Ik u vrij: hebt gij nog te vrezen?

7 Psalm 81: 9 en 11 Leef uit mijn verbond. Vraag van Mij vrijmoedig.
Vers 9 Leef uit mijn verbond. Vraag van Mij vrijmoedig. Open wijd uw mond. Al wat u ontbreekt, al waar gij om smeekt geef Ik overvloedig.

8 Psalm 81: 9 en 11 Ga niet van Mij heen, volg Mij op Mijn wegen,
Vers 11 Ga niet van Mij heen, volg Mij op Mijn wegen, sluit u hecht aaneen. Waar gij langs zult gaan maak Ik u ruim baan: niemand houdt u tegen.

9 ELB 262 Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.
Uw Woord is een lamp, uw Woord is een licht.

10 Gezang 47: 1 en 3 (LvdK) Jezus die langs het water liep
Vers 1 Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas riep, om zomaar zonder praten hun netten te verlaten, - Hij komt misschien vandaag voorbij en roept ook ons, roept u en mij, om alles op te geven en trouw Hem na te leven.

11 Gezang 47: 1 en 3 (LvdK) Christus die door de wereld gaat
Vers 3 Christus die door de wereld gaat verheft zijn stem niet op de straat, Hij spreekt ons hart aan, heden, en wenkt ons met zich mede. En lokt ook nog zoveel ons aan, tot wie zouden wij anders gaan? Hij heeft en zal ons geven alles, - het eeuwig leven.

12 Gezang 442: 1, 2 en 4 (LvdK) Jezus, ga ons voor deze wereld door,
Vers 1 Jezus, ga ons voor deze wereld door, en U volgend op uw schreden gaan wij moedig met U mede. Leid ons aan uw hand naar het vaderland.

13 Gezang 442: 1, 2 en 4 (LvdK) Valt de weg ons lang,
Vers 2 Valt de weg ons lang, zijn wij klein en bang, sterk ons, Heer, om zonder klagen achter U ons kruis te dragen. Waar Gij voor ons tradt, is het rechte pad.

14 Gezang 442: 1, 2 en 4 (LvdK) In de woestenij, Heer, blijf ons nabij
Vers 4 In de woestenij, Heer, blijf ons nabij met uw troost en met uw zegen tot aan 't eind van onze wegen. Leid ons op uw tijd in uw heerlijkheid.

15 VOORBEREIDING OP DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL
Gemeente van Christus, volgende week vieren wij het heilig Avondmaal. De Heer zelf roept ons om naar zijn opdracht zijn dood te verkondigen. Hij wil aan zijn tafel troosten en bemoedigen wie in Hem geloven. Door de Bijbel kennen wij Gods wet, de leefregels van Christus’ koninkrijk. In het licht daarvan zien wij dat we iedere dag tekortschieten in geloof, hoop en liefde. De Heer is trouw, wij zijn vaak ontrouw.

16 VOORBEREIDING OP DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL
Dagelijks maken we onze schuld tegenover hem groter. Nu kunnen wij de maaltijd van Gods genade slechts ontvangen, wanneer we in gehoorzaamheid aan het Woord van God als Gods kinderen willen leven. Daarom onderzoekt ieder van ons zichzelf: Heb ik van harte berouw over mijn zonden, waarmee ik God en mijn naaste kwets en mijzelf de volle vreugde van het leven met de Heer ontneem?

17 VOORBEREIDING OP DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL
Geloof ik dat God mij volkomen vergeving van zonden wil geven, alleen door het lijden en sterven van Jezus Christus, zijn Zoon, onze Heer? Ben ik oprecht bereid God te dienen in de kracht van de heilige Geest? Ieder die zo zijn heil zoekt in Christus alleen, mag zeker weten dat geen zonde of zwakheid ons kan scheiden van de liefde van Christus , onze Heer. 

18 VOORBEREIDING OP DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL
Verkondig in het eten van het brood en het drinken uit de beker de dood van onze Heiland. Belijd in gehoorzaamheid aan zijn Woord de drie-enige God. Zo nodigt Christus u aan zijn tafel en mag u zich opnieuw gesterkt weten door het sacrament van brood en wijn.

19 Citaat ‘En al zou u zonder enig gevoel, zonder enige bevindelijke vreugde in uw Heiland, koud en dor van de tafel terugkomen, dan nóg zeg ik u in de naam des Heren: U bent gezegend en verkwikt! Denkt u dat een zieke het meteen voelt dat de medicijnen hem goed doen? Geen sprake van! En toch ondersteunen ze hem, en toch voeden en onderhouden ze zijn zwakke krachten. Het geloof, ook het ware avondmaalsgeloof, is niets anders dan gehoorzaamheid. Doen wat Jezus zegt. Niet willen begrijpen, niet willen ervaren, niet willen zien en tasten, maar - gehoorzaamheid.’ J.H. Gunning, Jr.

20 Gezang 293: 1 en 4 (LvdK) Wat de toekomst brengen moge,
Vers 1 Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren hand; moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land. Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat Gij doet is goed! Leer mij slechts het heden dragen met een rustig, kalme moed!

21 Gezang 293: 1 en 4 (LvdK) Waar de weg mij brengen moge,
Vers 4 Waar de weg mij brengen moge, aan des Vaders trouwe hand, loop ik met gesloten ogen naar het onbekende land.

22 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google