De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 13 voor 24 september WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 13 voor 24 september WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen."— Transcript van de presentatie:

1 Les 13 voor 24 september 2016

2 WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen en geruchten van oorlogen.  Hongersnoden, epidemieën en aardbevingen.  Naties tegen naties.  Religieuze vervolging.  Valse profeten.  Liefde die verkilt.  Het Evangelie dat wereldwijd wordt gepredikt.  De gruwel der verwoesting.  Bedrieglijke tekenen en wonderen.  De zon en de maand worden verduisterd.  Sterren vallen van de hemel.  De hemelen zullen bewogen worden.

3 WACHTEN VOLGENS JEZUS “Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.” (Mattheüs 24:13) In Mattheüs 25 onderwees Jezus ons hoe te wachten op Zijn komst:

4 WACHTEN VOLGENS PETRUS Daarom, geliefden, terwijl u deze dingen verwacht, beijver u om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden in vrede.” (2 Petrus 3:14)

5 "Een opwekking van ware godsvrucht onder ons is de grootste en meest dringende van al onze behoeften. Dit na te streven moet ons eerste werk zijn. Er moet serieuze inspanning zijn om de zegen van de Heer te verkrijgen. Niet omdat God niet bereid is om Zijn zegen aan ons te schenken, maar omdat we niet voorbereid zijn om het te ontvangen. Onze hemelse Vader is meer gewillig om Zijn Heilige Geest te schenken aan hen die Hem erom vragen, dan dat aardse ouders bereid zijn goede gaven te geven aan hun kinderen. Maar het is ons werk om door belijdenis, verootmoediging, bekering en ernstig gebed de voorwaarden te vervullen, waarop God heeft beloofd ons Zijn zegen te schenken. Een opwekking dient alleen te worden verwacht in antwoord op gebed." E.G White (Selected Messages, deel1, hoofdstuk 16, bladzijde 121)

6 WACHTEN VOLGENS JAKOBUS Geloof is niet genoeg om dat te doen. Er moet actie zijn die ons geloof ondersteunt. De naakte kleden is niet louter tegen hem zeggen: “Ga heen in vrede, en wees warm”.

7 WACHTEN VOLGENS PAULUS “Ik heb geplant, Apollos heeft begoten, maar God heeft laten groeien. Dus is dan noch hij die plant iets, noch hij die begiet, maar God, Die laat groeien. En hij die plant en hij die begiet, zijn één, maar ieder zal zijn eigen loon ontvangen in overeenstemming met zijn eigen inspanning.” (1 Korinthe 3:6-8)

8 WACHTEN VOLGENS JOHANNES

9 “Op sommige momenten zie ik een wolk in de lucht, ik roep onwillekeurig uit: "Kom, Heer Jezus, en kom spoedig." Zulke tijden als dit zullen het karakter onthullen. Ik verlang ernaar om de bedrieglijke macht van de vijand gebroken te zien. Maar we zullen niet toestaan dat ons geloof faalt. De enige echte troost die ik vind, is verder te kijken dan dit conflict en de uiteindelijke overwinning te zien, de glorie van God die helderheid reflecteert op de overwinnaars. Profetie wijst naar de zekere uitkomst van het conflict, en door geloof kunnen we het zien... De remmende kracht van de Geest van God wordt aan de aarde onttrokken. Ons werk moet snel worden gedaan. We moeten alles wat in onze macht ligt doen om zielen te redden van de dood. Binnenkort zal de Heere God van de hemel Zijn Koninkrijk oprichten, hetwelk nooit zal worden vernietigd. Nu is het tijd voor ons om een puur, hemels karakter te ontwikkelen. Het werk zal meer en meer toenemen in de ernst en intensiteit tot het einde. We hebben behoefte aan een toename van geloof. We moeten bidden en waken.” E.G. White (This Day with God, 8 juli)


Download ppt "Les 13 voor 24 september WACHTEN VOLGENS JEZUS In Mattheüs 24, gaf Jezus de tekenen die Zijn Komst zouden aankondigen:  Valse Christussen.  Oorlogen."

Verwante presentaties


Ads door Google