De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het."— Transcript van de presentatie:

1

2 Woord van Leven Juli 2011

3 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41

4 Het is korte tijd voor het verraad en de kruisiging van Jezus. Jezus is met zijn leerlingen naar een olijfgaard aan de rand van Jeruzalem gegaan. Hij zondert zich af om te bidden.

5 In grote nood richt Hij zich tot zijn Vader. Oog in oog met het lijden dat Hem wacht, vecht Hij tegen de angst voor de dood. Hij vertrouwt zich toe aan de liefde van de Vader om tot het einde toe trouw te kunnen zijn.

6 “Laat het niet gebeuren zoals Ik het wil, maar zoals U het wilt”, zegt Hij tot zijn Vader.

7 Als Hij terugkeert naar Petrus, Jacobus en Johannes, treft Hij hen slapend aan, terwijl Hij de leerlingen had meegenomen om Hem in deze tragische ogenblikken nabij te zijn.

8 Hij zegt tegen Petrus: "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak.“

9 De aansporing om waakzaam te zijn horen we van Jezus in de evangelies vaker.

10 ‘Waakzaam zijn’ wil voor Hem zeggen je geestelijk niet in slaap te laten sussen, maar altijd klaar te staan voor de plannen van God. Als we waken, zullen we ons – ook bij moeilijkheden en lijden – gedragen weten door Gods liefde. ‘Waakzaam zijn’ wil voor Hem zeggen je geestelijk niet in slaap te laten sussen, maar altijd klaar te staan voor de plannen van God. Als we waken, zullen we ons – ook bij moeilijkheden en lijden – gedragen weten door Gods liefde.

11 Waakzaamheid kan niet zonder gebed. Want de persoonlijke relatie met God is onmisbaar om beproevingen te overwinnen.

12 De aangeboren kwetsbaarheid van de mens – “het lichaam is zwak” – kan worden overwonnen door de kracht die komt van Gods Geest. De aangeboren kwetsbaarheid van de mens – “het lichaam is zwak” – kan worden overwonnen door de kracht die komt van Gods Geest.

13 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41

14 Wat kunnen we in deze maand concreet met het Woord van leven doen?

15 Laten we proberen om in deze woorden van Jezus ook óns ‘programma’ te zien om met lijden om te gaan. Jezus zelf is het model voor ieder die wordt beproefd, en tegelijkertijd is Hij ook een broer die op zo’n moeilijk moment naast ons staat.

16 Het kunnen kleine of grote beproevingen zijn die we tegenkomen. De eerste voorwaarde om welke beproeving dan ook te overwinnen is, zoals Jezus hier zegt, waakzaamheid.

17 We moeten ons ervan bewust zijn dat beproevingen er niet zijn om ons te ontmoedigen, maar dat ze juist een kans zijn om dieper verenigd te raken met God. Beproevingen kunnen ons tot grotere geestelijke rijpheid brengen en ons verankeren in Gods liefde.

18 En tegelijk moeten we bidden.

19 Gebed is nodig om aan twee valkuilen te ontsnappen: denken dat we het alleen wel afkunnen of bang zijn dat de beproeving onze krachten te boven gaat.

20 Maar Jezus verzekert ons dat zijn hemelse Vader ons de kracht van de heilige Geest niet zal onthouden als wij waakzaam zijn en Hem met geloof om die kracht vragen.

21 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), Eerder verschenen als wooord van leven in april 1990 informatie www.focolare.nl Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Per informazioni www.focolare.org Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su www.santuariosancalogero.org Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41


Download ppt "Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het."

Verwante presentaties


Ads door Google