De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Om te bepalen of een leerling bij de eindtoets de reguliere toets maakt of de niveautoets (zelfde toets andere vraagstelling)  Verplicht voor kinderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Om te bepalen of een leerling bij de eindtoets de reguliere toets maakt of de niveautoets (zelfde toets andere vraagstelling)  Verplicht voor kinderen."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4  Om te bepalen of een leerling bij de eindtoets de reguliere toets maakt of de niveautoets (zelfde toets andere vraagstelling)  Verplicht voor kinderen die eventueel in aanmerking komen voor extra ondersteuning in het Voortgezet Onderwijs. (LWOO = extra geld. Bijvoorbeeld: extra hulp, kleinere groepen, extra tijd)  Wij maken het drempelonderzoek met de hele klas.  Kost ons 1 dag. (woensdag 28 september)  Leerkracht kijkt na, voert in en stuurt door.  Deze toets adviseert welke kinderen mee kunnen doen aan het vervolgonderzoek voor LWOO.  Mocht dit het geval zijn moeten we deze kinderen voor 16 oktober aanmelden voor een extra testdag op Metameer. Ik neem van te voren contact met deze ouders op. Ouders moeten deze aanmelding ondertekenen.  Tijdens deze testdag: Intelligentietest (2 jaar geldig) en sociaal-emotionele test (1 jaar geldig)  De uitslag van deze testen zal met de ouders van de desbetreffende kinderen besproken worden.

5  Entreetoets is geanalyseerd. Wij zijn nu in de klas aan het werk vanuit die analyse.  Juf Mercedes assisteert daar waar mogelijk.  In Januari / Februari hebben we gewoon de M-toetsen (drie weken vanaf 16 januari)  Test de korte en de lange termijn kennis van de kinderen.  We gaan opnieuw kijken wat daarna voor de kinderen belangrijk is om nog extra te oefenen.

6  Vanaf 13 februari zullen deze gesprekken plaatsvinden.  Wordt bepaald aan de hand van alle gegevens die nu binnen zijn.  Schooladvies is bindend voor VMBO, HAVO, VWO. (vandaar ook ons voorlopig advies gesprek in groep 7, zodat we in overleg met ouders en kind al uitspreken welke richting wij denken dat passend is)

7  Op 13 en14 maart aanmelden bij Metameer (Locatie Stevensbeek en Boxmeer) en op 15 maart bij het Elzendaalcollege.  Documenten die je van mij krijgt tijdens het adviesgesprek meenemen bij de aanmelding. Zelf moeten jullie ook nog een formulier invullen (krijg je ook van mij tijdens het adviesgesprek)

8  Drie dagen aan de slag  Kauwgom mee, flesje water mee.  Klaar: muziekje luisteren mag. Wel oortjes in en zachtjes. (Wordt van tevoren getest)  Is de uitslag van de Eind-Cito hoger dan het advies dat gegeven is mag het advies aangepast worden in overleg met de ouders.  Is de uitslag lager dan wordt er niets veranderd.

9  In de buurt hebben we: - Metameer locatie Stevensbeek - Metameer Jenaplan Boxmeer - Het Elzendaalcollege - Pro – Boxmeer (Praktijkonderwijs) Ga zeker kijken bij de opendagen. Ook zullen wij als klas de meeloopdagen bezoeken. Hiervoor moeten we ons nog inschrijven.  Wanneer ouders en kinderen informatie willen hebben van andere middelbare scholen moeten ze contact met me opnemen.

10  VWO = Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs  HAVO = Hoger Algemeen Vormend Onderwijs  VMBO = Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs  Praktijkonderwijs

11  Duur: zes jaar  Bij het vwo horen het gymnasium, het atheneum en vwo.  Het vwo is vooral bedoeld als vooropleiding voor een studie aan de universiteit. Maar iemand kan na het vwo natuurlijk ook kiezen voor een hbo- of bedrijfsopleiding.  De eerste drie jaren heten onderbouw. In de onderbouw volgt elke leerling een breed pakket aan vakken.  In de bovenbouw kiest de leerling een profiel. Een profiel is een samenhangend onderwijsprogramma dat voorbereidt op een bepaalde richting in het hoger onderwijs. Er zijn vier profielen: natuur en techniek, natuur en gezondheid, economie en maatschappij, cultuur en maatschappij.

12  Duur: vijf jaar.  De eerste drie jaren heten onderbouw. In de onderbouw volgt elke leerling een breed pakket aan vakken. Daarna kan hij doorstromen naar de bovenbouw. Een leerling die over is naar de vierde klas kan ook overstappen naar het mbo en een vakopleiding volgen.  In de bovenbouw kiest elke leerling voor een profiel. Er zijn vier profielen: natuur en techniek, natuur en gezondheid, economie en maatschappij, cultuur en maatschappij.  Met een havo-diploma kan een jongere naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Wie naar de universiteit wil, kan doorstromen naar de vijfde klas van het vwo. Op het vwo moet hetzelfde profiel worden gekozen als op de havo.

13  Duur = vier jaar  Veel leren en/of te doen, zodat ze na vier jaar goed kiezen welk vak zij gaan leren op het MBO (Middelbaar Beroepsonderwijs).  Niet alle leerlingen die naar het VMBO gaan, zijn hetzelfde. De één leert gemakkelijk, de ander werkt liever met zijn handen. Op het VMBO krijgen leerlingen onderwijs aangeboden op de manier die het beste bij hen past.  Zo’n manier wordt een leerweg genoemd: - Mavo / Theoretische Leerweg (TL ) 100% theorie (+ 1 beroepsgericht vak als je dat wilt) - Gemengde Leerweg (GL) 75% theorie 25% praktijk - Kaderberoepsgerichte Leerweg (KL) 50% theorie 50% praktijk - Basisberoepsgerichte Leerweg (BL) 25% theorie 75% praktijk

14  100% theorie (+ 1 beroepsgericht vak als je dat wilt)  Leerlingen doen examen in 6 algemene vakken  Sluit aan bij MBO niveau 3 & 4  Doorstroom is mogelijk naar HAVO 4

15  75% Theorie en 25% Praktijk  Leerlingen hebben weinig moeite met studeren, maar willen zich ook gericht voorbereiden op beroepen.  Vermenging van Theoretisch en praktisch onderwijs.  Examen in 5 algemene vakken en 1 beroepsgericht vak.  Sluit aan bij MBO niveau 3 & 4.

16  50% Theorie en 50% Praktijk  Lijkt op de vroegere VBO (voorbereidend beroeps onderwijs)  Leerlingen doen kennis op via praktisch bezig zijn.  Leerlingen zijn bezig binnen het kader van de sector (bv: sector techniek- kader Electro)  Examen in 4 algemene vakken en 1 of 2 beroepsgerichte vakken.  Sluit aan op MBO niveau 2 & 3

17  25% Theorie en 75% Praktijk  Ook voor leerlingen die praktisch ingesteld zijn.  Qua belasting wat minder zwaar dan de KBL en biedt een basisprogramma.  Examen in 4 algemene vakken en 1 of 2 beroepsgerichte vakken.  Lichter examenprogramma dan KBL.  Sluit aan bij niveau 1 & 2 van MBO

18  Voor leerlingen waarvan verwacht wordt dat zij geen VMBO diploma kunnen behalen.  In het praktijkonderwijs krijg je in kleinere groepen les in de vakken van de onderbouw van het voortgezet onderwijs.  Je traint praktische vaardigheden, zoals koken, klussen in huis, uiterlijke verzorging en rekeningen betalen. Je leert dus vooral door in de praktijk te doen.  Bereidt leerlingen voor op een directe plek op de arbeidsmarkt.  Geen diploma, maar een getuigschrift.

19 In een overzicht:

20  Eind - musical  Feestavond  School Verlaters Dagen  Afscheidsdag op school  En eruit waggelen …… 2017


Download ppt " Om te bepalen of een leerling bij de eindtoets de reguliere toets maakt of de niveautoets (zelfde toets andere vraagstelling)  Verplicht voor kinderen."

Verwante presentaties


Ads door Google