De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in het derde leerjaar. Lessenrooster Het 3 de leerjaar zit samen met het 4 de leerjaar: – Frans en handschrift – Tijdens LO (maandag het 5 de lesuur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in het derde leerjaar. Lessenrooster Het 3 de leerjaar zit samen met het 4 de leerjaar: – Frans en handschrift – Tijdens LO (maandag het 5 de lesuur."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in het derde leerjaar

2 Lessenrooster Het 3 de leerjaar zit samen met het 4 de leerjaar: – Frans en handschrift – Tijdens LO (maandag het 5 de lesuur en vrijdag het 1 ste lesuur) – Tijdens LVB (donderdag het 2 de en 3 de lesuur)

3 Uitleg methodes Taal Tijd voor taal: taalboek (dient gekaft te worden) en een taalschrift Lessen opgebouwd rond een thema, een thema duurt ongeveer 2 weken Na elk thema een kleine toets Spellingschrift: woordpakketten. Op maandag is het de instructie en inoefening. Op woensdag volgt het dictee. Verbeterwijze: bij de woorden verbeteren de lln. zelf (zelf gevonden fout: - een half punt). Dit is niet zo voor het zinnendictee (hierbij verbetert de leerkracht en is het -1 punt per fout) Handschriftontwikkeling: wordt gegeven door juf Katia. Hier wordt extra aandacht besteed aan het mooi schrijven. Frans: wordt ook gegeven door juf Katia. De kinderen komen op een speelse manier met de taal in contact. Wij werken niet meer met Pistache, maar met zijn vriendinnetje Vanille.

4 Rekenen Rekensprong: 4 schriften en een toetsschrift Neuze-neuze boekje: zit in een plastic mapje, beiden worden op het einde van het schooljaar terugbezorgd De leerplannen voor het kloklezen zijn veranderd. Bvb: we beginnen met het kloklezen op de absolute manier (8u15). Daarom werken we in bundels en niet in het rekenschrift.

5 Wereldoriëntatie Mundo: werkkaternen en een bronnenboek Op het einde van een thema is er altijd een toets Wijziging in het leerplan voor de seizoenen: herfst =sept., okt., nov., winter =dec., jan., feb., lente =ma., apr., mei en zomer= jun., jul., aug. Voor de lessen verkeer werken we met Wegwijzers

6 Benodigdheden 3 ringmappen (1 voor taal en rekenen, 1 voor toetsen en 1 voor w.o.) kinderen krijgen schrijfgerief, dit blijft in de klas en wordt niet mee naar huis genomen een degelijke boekentas een schort of slecht t-shirt om tijdens de knutselles over de kledij aan te doen (niet verplicht, maar tijdens schilderen wel handig) 1 huiswerkkaft = stevige kaft met elastiek (elastomap) turngerief : zwarte of donkerblauwe short, t-shirt van de school, witte turnpantoffels, turnzak zwemgerief : badpak of zwembroek (geen zwemshort), twee handdoeken, zwemzak

7 Schooldieren We hebben ook schooldieren. Elke week verzorgt een andere klas de dieren. Tijdens de schoolvakanties en weekends rekenen we op de hulp van de ouders om mee voor onze schooldieren te zorgen. Elke maand is er een klas verantwoordelijk voor de verzorging van de schooldieren tijdens de weekenden.

8 Afspraken Het taalboek, dicteeschriftje en bronnenboek dienen gekaft te worden. We hebben samen klasafspraken gemaakt, het is ook de bedoeling dat de leerlingen zich hieraan houden. Deze hangen heel duidelijk op. Zorg er steeds voor dat uw kind in orde is. Zorg ervoor dat uw kind zijn/haar huiswerk maakt en zijn/haar lessen leert. Gelieve de agenda dagelijks te handtekenen. Werkwijze : op maandag wordt genoteerd wat op dinsdag moet gekend zijn. Toetsen worden mee naar huis gegeven, gelieve deze ook te handtekenen. Gelieve ook de turnkledij te naamtekenen. Kom op tijd!

9 Koeken worden meegegeven in een koekendoosje, drank in een herbruikbare drinkenbus. Zorg er voor dat deze goed sluit, niets is zo vervelend als een natte boekentas. Op woensdag is het nog altijd fruitdag, geef dan ook een stuk fruit mee. Koeken worden terug mee naar huis genomen. Elke maand gaan we ook naar de bibliotheek, de leerlingen mogen dan 4 boeken kiezen (2 leesboeken, 1 strip en 1 boek aansluitend op het thema w.o.). Deze boeken blijven in de klas. Bij verjaardagen, gelieve geen snoep mee te geven. Taart, cake of fruit mag wel. Vanaf 1 oktober t.e.m. 31 maart doen we weer ons fluo hesje aan. Indien u er geen meer heeft, kan u er altijd één kopen op het secretariaat. Na school brengen de leerkrachten de kinderen (die niet in de nabewaking blijven of met de bus naar huis gaan) tot aan de schoolpoort. Gelieve aan de poort op de kinderen te wachten.

10 Varia Elke klas heeft zijn eigen klasboom, regelmatig gaan we onze boom eens bekijken om te zien wat er allemaal veranderd is. Tussen de lessen worden er korte bewegingstussendoortjes gedaan. Wanneer een kind een probleem heeft en het niet luidop durft te zeggen, kan hij/zij het altijd op een briefje schrijven, in het ei steken en het in het mandje onder de kip leggen. Tijdens de middagspeeltijd staan er speelbakken buiten, hier mogen de kinderen speelgoed uit kiezen. Maandag- en vrijdagmiddag kunnen de leerlingen (per graad) sporten samen met meester William. 4x per jaar krijgen de leerlingen een rapport. Het rapport bestaat uit een leerrapport en een leefrapport. Voor elk rapport is er ook een oudercontact. Contractwerk/hoekenwerk: hierin worden de leerlingen op eigen niveau en tempo bijgewerkt

11 3x per jaar testen wij de kinderen via genormeerde toetsen, dit voor taal- spelling, wiskunde en welbevinden, betrokkenheid en competenties. De resultaten hiervan worden bewaard in een leerlingvolgsysteem en worden nauwkeurig mee opgevolgd door de zorgleerkracht. Onze school werkt nauw samen met het CLB. Er is ook een 2-wekelijks overleg. Per schoolgaand kind kunt u formulieren invullen voor een schooltoelage. Dit is zeker het invulwerk waard, veel meer mensen dan u denkt komen hiervoor in aanmerking. Deze aanvraag is volledig anoniem. Papieren en verdere info kunt u verkrijgen op het secretariaat. Ook dit schooljaar doen we enkele schooluitstappen, zo gaan we naar toneel en naar het Suske en Wiske museum. Denk eraan : de ziektebriefjes mogen enkel gebruikt worden bij ziekte ! 1 briefje is geldig voor 3 kalenderdagen. Indien uw kind naar ‘t Evertje gaat, dient u zelf ‘t Evertje te verwittigen en het aan ons te melden. Maar de afspraak maakt u zelf.

12 Maandelijks krijgt u van het secretariaat een afrekening mee naar huis waarin het aantal verbruikte maaltijden/dranken opgenomen is. Ook het zwemgeld, uitstappen, busvervoer, voor- en nabewaking worden in deze rekening opgenomen. We werken met een talentenboom, op de blaadjes van de boom staan de talenten van de leerlingen. Laat zoveel mogelijk speelgoed van thuis ook thuis. Onze school heeft een oudercomité, iedereen is welkom. Raadpleeg regelmatig onze website. Dit schooljaar werken we ook met klasouders. De open-klas-dag is dit schooljaar op 24 februari 2016. Pesten is niet toegestaan, wij hebben een antipestbeleid.

13


Download ppt "Welkom in het derde leerjaar. Lessenrooster Het 3 de leerjaar zit samen met het 4 de leerjaar: – Frans en handschrift – Tijdens LO (maandag het 5 de lesuur."

Verwante presentaties


Ads door Google