De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een herfstboekje maken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een herfstboekje maken"— Transcript van de presentatie:

1 Een herfstboekje maken
Opdracht 4de leerjaar

2 Hoe begin ik eraan? Ik verzamel documentatie: prenten
boeken gedroogde bladeren W.O.-mapje vorige leerjaren internet … Ik maak een verzorgd voorblad: dat doen we in de klas aan de computer

3 Voorblad mijn naam TITEL Prent, foto, tekening, …

4 De inhoud van het boekje
Informatie over bomen (bladeren, vruchten, …) Informatie over trekvogels en standvogels (het verschil), zoek dit goed op in boeken, op internet, … Informatie over één dier van bij ons en hoe het de winter overleeft (herfstactiviteit, woonplek, voedsel,…) en de identiteitskaart van dat ene dier. Informatie over paddenstoelen Het weer in de herfst (algemene informatie of een weerbericht maken of …)

5 Een versje of een liedje over de herfst
De werkwijze van een knutselwerkje (je mag het ook maken en erbij steken) Een recept van een typisch gerecht voor de herfst dat kinderen lekker vinden Een mooie tekening over de herfst als laatste blad.

6 Afspraken: wat mag en wat mag niet
Teksten kopiëren of afdrukken van internet mag MAAR zorg dat je weet wat je afdrukt. Je mag niet meer dan 3 kopies gebruiken. (kopiëren mag op school als je ‘t aan de juf vraagt) Zelf schrijven is veel beter dan kopiëren (heel netjes op lijntjespapier of op zelf getrokken lijntjes). Tekeningen maken als verduidelijking van de tekst. Prentjes plakken nadat je ze netjes hebt uitgeknipt.

7 Aan de computer werken in de klas (als je het aan de juf vraagt en er plaats is).
Thuis mag je ook aan de computer werken als je het eerst even vraagt. Iets afdrukken van op de computer mag thuis of op school. Bladen waar je niet in mag knippen kan je in een plastic mapje steken (of al je bladeren in mapjes steken) NIET alles door mama of papa laten maken, ze mogen je wel wat helpen maar zij krijgen geen punten Laat NOOIT je materiaal thuis liggen want we werken hieraan ook vaak in de klas tjdens de W.O. lessen.

8 En dan nog dit … Maak van je werk een boekje. Zorg dat alles op een of andere manier aan elkaar hangt. Je krijgt punten op het werkje maar ook op hoe je werkt in de klas, dat is minstens even belangrijk. Dus als je in de klas niets doet en thuis alles aan mama of oma overlaat, dan zou het toch even kunnen tegenvallen. Laat zien dat jij zoiets ook al kan, als je hulp nodig hebt probeer ik je zeker te helpen. Maak er iets moois van, wees creatief en steek er originele dingen in. Denk niet dat een ander het beter kan! VEEL SUCCES! Het boekje is klaar op 30 november.


Download ppt "Een herfstboekje maken"

Verwante presentaties


Ads door Google