De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Huiswerktips.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Huiswerktips."— Transcript van de presentatie:

1 Huiswerktips

2 Huiswerktips voor leerlingen
Agenda noteer alle taken en lessen duidelijk in je agenda

3 Huiswerktips voor leerlingen
Schooltas Stop er alleen datgene in wat je nodig hebt

4 Huiswerktips voor leerlingen
Werkplek Op een rustige plaats werk je best

5 Huiswerktips voor leerlingen
Klaar? Laat papa of mama je werk eens controleren (speelleerklassen/aanvangsniveau/middenniveau) of controleer zelf! (middenniveau/eindniveau)

6 Huiswerktips voor leerlingen
Niets vergeten? Zwemgerief, boek bib, knutselgerief, toetsen laten tekenen,...

7 Huiswerktips voor leerlingen
Stappenplan voor de oudste leerlingen (1/2) 1. BEKIJK JE SCHOOLAGENDA. Wat moet ik tegen morgen doen ? Wat doe ik eerst ? En wat daarna ? 2. HUISWERK MAKEN. Doe eerst het doewerk : woordjes schrijven of lezen, oefeningen afmaken, LESSEN LEREN. Na het doewerk komt het leerwerk. Soms kunnen schema's helpen. Na het leren is het belangrijk om jezelf te controleren. Hierbij kan mama of papa je zeker helpen.

8 Huiswerktips voor leerlingen
Stappenplan voor de oudste leerlingen (2/2) 4. WERK VOOR LATER MAKEN. Misschien heb je binnen enkele dagen een toets of heb je een grotere taak. Misschien kan je daar al aan beginnen. Vroeg begonnen is half gewonnen. 5. AFSLUITEN. Controleer je agenda nog even of  je zeker alles hebt gedaan. Schooltas maken. Werktafel opruimen;

9 Huiswerktips voor ouders
TIP 1 : Kies samen met je kind een vast beginuur * Laat je kind mee beslissen welk uur het meest geschikt is. * Het helpt 'trage-op-gang-komers' * Op deze manier wordt huiswerk snel een gewoonte. * Heeft je kind nog enige begeleiding nodig ? Kies dan een moment waarop je je kan vrijmaken.

10 Huiswerktips voor ouders
TIP 2 : Spreek een einduur af. * Zo vermijdt je dagelijkse discussies. * Hoelang je kind werkt, hangt af van de leeftijd. * Niet alle kinderen hebben evenveel tijd nodig. * Weet je niet goed hoeveel tijd je kind gemiddeld hieraan moet besteden, vraag het gerust aan de leerkracht.

11 Huiswerktips voor ouders
TIP 3 : Zorg voor een goede leeromgeving. * Zorg dat men niet gestoord wordt. Een televisie, computer of spelende kinderen leiden de aandacht af. * Kies een plek waar het kind zich goed voelt. * Geef uw kind een vaste stekje.

12 Huiswerktips voor ouders
TIP 4 : Een eigen plekje. * Een vaste plek in de woonkamer. Oudere kinderen kiezen vaak voor hun kamer.

13 Huiswerktips voor ouders
TIP 5 : Zorg voor een positieve werksfeer: samen uit, samen thuis. * Het is prettiger om huiswerk te maken wanneer de rest van het gezin op dat moment ook aan het werk is. Bijvoorbeeld : mama kookt, papa doet papierwerk,...

14 Huiswerktips voor ouders
TIP 6: Interesse en aanmoediging Interesse hebben voor wat het kind op school doet en leert is belangrijk. Laat je kind aanvoelen dat je zijn inspanningen ziet en waardeert. Samen met het kind de opdrachten in de agenda overlopen.

15 Huiswerktips voor ouders
TIP 7: Hulp De school verwacht niet van de ouders dat ze ‘zelf’ gaan lesgeven en zeker niet dat de ouders de huistaak maken. Als u merkt dat uw kind problemen heeft om een taak op te lossen of om een les in te studeren, aarzel dan niet dit te melden aan de leerkracht.

16 Huiswerktips voor ouders
TIP 8: Belonen Belonen is doeltreffender dan straffen. Een goed woordje heeft vaak meer effect dan een kwade hand. We verwachten niet dat u het huiswerk verbetert, dit gebeurt door de leerkracht. Deze verwerft op die manier belangrijke informatie omtrent wat gekend is en wat nog geoefend moet worden.


Download ppt "Huiswerktips."

Verwante presentaties


Ads door Google