De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op naar de top Economie. Op naar de top Benodigheden  1 spelbord  90 vraagkaarten  50 kanskaarten  50 situatiekaarten  80 kwartetkaarten  4 economische.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op naar de top Economie. Op naar de top Benodigheden  1 spelbord  90 vraagkaarten  50 kanskaarten  50 situatiekaarten  80 kwartetkaarten  4 economische."— Transcript van de presentatie:

1 Op naar de top Economie

2 Op naar de top

3 Benodigheden  1 spelbord  90 vraagkaarten  50 kanskaarten  50 situatiekaarten  80 kwartetkaarten  4 economische groei kaarten  1 dobbelsteen  100 munten  2 x 4 pionnen (landen)

4 Op naar de top

5 Voorbereiding  Leg het spelbord op tafel.  Schud de vraagkaarten en leg de stapel naast het spelbord.  Schud de kanskaarten en leg de stapel naast de vraagkaarten.  Schud de situatiekaarten en leg de stapel naar de vraag- en kanskaarten.  Geef elke leerling een economisch groei kaart.  Elke leerling krijgt twee pionnen van het zelfde kleur.  Één van de twee pionnen wordt op het juiste startvakje op het spelbord gezet.  De andere pion zet je op “het economisch groei kaart” onderaan de grafiek.  Één leerling is de bank die de munten regelt.

6 Wie mag beginnen?  De leerlingen gooien om de beurt met de dobbelsteen.  Wie het hoogst gooit mag beginnen.

7 Het spel  De eerste leerling gooit de dobbelstenen en verplaatst zijn pion het gegooide aantal vakjes over het spelbord.  In de richting van de klok, in de richting van de pijl.

8 Onderdelen spelbord Vraagkaarten Kanskaarten Ontvangen van munten Nog eens gooien Situatiekaarten

9 Op naar de top

10 Doel  Vijf verschillende ondernemingen starten.  Hoe?  van eenzelfde onderneming vier verschillende kaarten verzamelen  Kapitaal  Arbeid  Natuur  Goederen

11 Acties  Kwartetkaart kopen  Alleen bij het begin van je beurt kan je een kwartetkaart kopen.  Een kwartetkaart kost 5 munten per kaart.  Na het kopen van een kaart mag je uw beurt vervolledigen.  Het is niet toegestaan een kwartet kaart te kopen na het gooien van de dobbelsteen.

12 Acties  Een volledig kwartet  Bij een volledig kwartet leg je het kwartet weg.  Je verzet je pion één stadium verder op de economische groei curve.

13 Acties  Kwartetkaarten wisselen  Heb je een kaart nodig van een andere speler om je kwartet te vervolledigen?  Bij het passeren van het start vakje van een andere leerling heb je het recht om een kwartetkaart de wisselen met die betreffende leerling.

14 Acties  De economische groei curve vervolledigen  Je kan de curve alleen vervolledigen als je vijf verschillende kwartetten verzameld hebt.  Wat als je al een zelfde kwartet hebt?  Dan kan je uw onderneming te koop aanbieden.  Te koop aanbieden van een kwartet gebeurt voor het gooien van de dobbelsteen.  Andere leerlingen kunnen een bod doen op het kwartet.  Het bod kan bestaan uit  Munten  Andere kwartetkaarten  Het bod wordt gedaan en uitgevoerd tijdens de beurt van de leerling die zijn kwartet te koop aanbiedt.  Iedere leerling moet een bod uitbrengen.  Er moet een keuze gemaakt worden uit de verschillende boden.  Na de verkoop gooit de leerling met de bobbelstenen en vervolledigt hij zijn beurt.

15 Opmerking  Leg je kwartetkaarten altijd zichtbaar voor de andere leerlingen.

16 Wie is de winnaar? Op naar de top

17 Einde van het spel  Het spel is afgelopen als een leerling het einde van zijn economische curve heeft bereikt met vijf verschillende ondernemingen.  Deze leerling is dan ook de winnaar van dit spel.


Download ppt "Op naar de top Economie. Op naar de top Benodigheden  1 spelbord  90 vraagkaarten  50 kanskaarten  50 situatiekaarten  80 kwartetkaarten  4 economische."

Verwante presentaties


Ads door Google