De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tussen aandacht en doelgerichtheid zoeken naar een methodische structuur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tussen aandacht en doelgerichtheid zoeken naar een methodische structuur."— Transcript van de presentatie:

1 Tussen aandacht en doelgerichtheid zoeken naar een methodische structuur

2 De vraag Jouw vraag: wat brengt je hier? Mijn vraag: achtergronden van de studie – Vanuit mijzelf – Vanuit de samenwerking – Beroepsmatige en maatschappelijke context

3 Methodisch handelen Methodisch handelen is wat men reflecterend in een professionele relatie doet op basis van expertise, in afstemming op zichzelf, de ander en diens omgeving in gerichtheid op het praktijkdoel.

4 Methodiek Een methodiek is een generaliserende beschrijving van de manier waarop men van een gegeven beginsituatie op basis van specifieke uitgangspunten, kennis en expertise met goede kans op succes kan komen tot een geïntendeerde eindsituatie.

5 Basismethodiek Een manier van werken die voortvloeit uit de doelstelling of centrale waarde van de praktijk en die in regulerende of kwalificerende zin ten grondslag ligt aan alle gebruikte methodieken, technieken en middelen.

6 Reflectie en bespreking Waar ben je voor? Bij een activiteit ervaar ik voldoening als…. Als ik vertrokken ben, hoop ik dat de ander….

7 Interactioneel Relationeel Formeel Spiritueel Naderen Verdiepen Laten Verbinden Vieren Relationeel Formeel Interactioneel Basismethodiek Geestelijke Verzorging

8 Veerkracht Sluit aan bij nieuwere concepten: Positieve Gezondheid (Huber, Walg) Positieve Psychologie (Westerhof/Bohlmeijer)


Download ppt "Tussen aandacht en doelgerichtheid zoeken naar een methodische structuur."

Verwante presentaties


Ads door Google