De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog."— Transcript van de presentatie:

1 Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog. Kinderen komen niet naar school of verlaten school vroegtijdig. Gevolg: Kinderen belanden op straat. Context Moeder van een leerling: ‘Ik zag dat mijn zoon met verkeerde vrienden omging. Hij werd brutaal en kwam nauwelijks meer thuis. Hij werd ook lid van een bende, de ‘Jakhalzen’. Ik geloofde niet dat hij er nog uit zou komen. Tot hij in aanraking kwam met INDEF.’ Raul (12), leerling bij INDEF: ‘Ik ga ’s ochtends naar de overheidsschool en ’s middags naar het programma van INDEF. Daar leer ik veel, ook over God. Ik heb zelfs eigen lesboeken gekregen.’ Christelijk onderwijs Nicaragua

2 Christelijk onderwijs INDEF Nicaragua INDEF helpt kansarme jongeren zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassen die iets kunnen betekenen voor hun land. -Door jongeren te helpen aan voldoende middelen om het reguliere onderwijs te kunnen volgen. -En door een aanvullend middagprogramma waar kinderen bijles, aandacht en steun krijgen en christelijke normen en waarden leren.

3 Christelijk onderwijs Nicaragua Hoe helpen we hen een zelfstandige toekomst op te bouwen? -3000 leerlingen kunnen jaarlijks onderwijs volgen en krijgen aanvullend onderwijs binnen het programma van INDEF. -114 leraren worden getraind in het geven van goed onderwijs en trainingen. -Er is een re-integratieprogramma voor straatjongeren. -Er wordt samengewerkt met 19 kerken en 215 jonge vrijwilligers die zich inzetten voor kinderen en jongeren uit het programma van INDEF.


Download ppt "Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog."

Verwante presentaties


Ads door Google