De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes

5 Vader : José Domingo Vicuña, Moeder: Mercedes Pino. Foto van moeder en Laura. In 1894 geboorte van het zusje Amanda Giulia Enkele maanden later sterft haar vader… Kerk van Sint Anna te Santiago del Cile Doop op 24 mei 1891 Kerk van Sint Anna te Santiago del Cile Doop op 24 mei 1891

6 In 1899 emigreren ze naar Argentinië, naar Junin de los Andes. Haar moeder vindt werk bij Manuel Mora, een rijke landeigenaar.

7 Het collegio van Maria Ausiliatrice waar haar moeder hen naartoe bracht. Armoedig maar liefdevol!

8

9 Kerk waar ze gedoopt werd

10

11

12

13

14 Zuster Azocar, die in de lessen catechese sprak over het sacrament van het huwelijk en over de ernst wanneer men samenleeft zonder dit sacrament..

15 1902 komt ze naar huis… Laura weigert de toenadering van Manuel. Hij slaat haar moeder en zegt dat hij niet meer zal betalen voor het college.

16 Haar moeder verhuist naar dit eenvoudig huisje dichtbij het college. Ze mag gratis naar de school gaan.

17

18

19

20 8 december 1901. Ze wordt lid van de kinderen van Maria. De medaille is betekenisvol voor haar 8 december 1901. Ze wordt lid van de kinderen van Maria. De medaille is betekenisvol voor haar

21

22 Laura sterft in dit huisje op 22 januari 1904, bijna 13 jaar, aan de gevolgen van een longontsteking, opgedaan tijdens een overstroming Moeder begrijpt de pijn en het offer van haar dochter. Ze vindt de moed om Manuel Mora achter te laten en te vertrekken met haar andere dochter

23 Foto van de moeder van Laura, zittend, samen met haar dochter Amanda Giulia en kleinkinderen

24 Het heiligdom aan haar toegewijd

25 In 1988 wordt ze door paus Johannes Paulus II “zalig” verklaard. Hij geeft haar aan jongeren als een model van evangelische coherentie tot aan de gave van haar leven, voor de redding van de andere. Hij geeft haar aan jongeren als een model van evangelische coherentie tot aan de gave van haar leven, voor de redding van de andere.

26 Enkele van haar uitdrukkingen

27 Mijn God, ik wil jou beminnen en dienen voor heel mijn leven!

28 Waar ik mij ook bevind, hetzij in de klas, hetzij op de speelplaats, steeds begeleidt de gedachte aan God mij, troost mij en helpt mij om alles op de beste manier te doen.

29 God zelf houdt de gedachte aan zijn Levendige Aanwezigheid in mij aanwezig.

30 Voor mij is bidden, studeren, spelen of werken hetzelfde Het is alsof ik altijd bid. Voor mij is bidden, studeren, spelen of werken hetzelfde Het is alsof ik altijd bid.

31 Ik wil aan niemand onverschillig voorbijgaan

32 O mijn God, geef mij een leven vol van liefde voor allen, zelfs bekwaam tot offer.

33 Wat mij troost is het feit dat Maria mijn moeder is.

34 Het jubileum van de heiligverklaring van de H. Domenico Savio en van de dood van Laura Vicuña is voor ons een genade die de Heer ons verleent om ons vertrouwen in het Preventief Systeem te vernieuwen en om aan de jongeren de hoge waarde van een christelijk leven voor te stellen. De Algemene Overste van de Salesianen schrijft in zijn strenna van 2004:

35 Dank Laura, om de moed waarmee je, 100 jaar geleden, hebt gekozen om een sterk hoogstaand christelijk leven te leiden. Dank omdat je je adolescentie op een autenthieke manier hebt beleefd, met inzet, en met vreugde. Help ons om van ons leven een geschenk, ten diepste voor de anderen te maken, zoals jij hebt gedaan. Dank Laura, om de moed waarmee je, 100 jaar geleden, hebt gekozen om een sterk hoogstaand christelijk leven te leiden. Dank omdat je je adolescentie op een autenthieke manier hebt beleefd, met inzet, en met vreugde. Help ons om van ons leven een geschenk, ten diepste voor de anderen te maken, zoals jij hebt gedaan.


Download ppt "Geboren op 5 april 1891 te Santiago del Cile in Chili. een landje, gedomineerd door de Cordigliera delle Andes Geboren op 5 april 1891 te Santiago."

Verwante presentaties


Ads door Google