De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo."— Transcript van de presentatie:

1 BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo

2 Delen en gebruiken van BGT Cartoons Tekenaar Willem van Albeslo deed op 25 en 26 november tijdens de GeoBuzz live verslag van alle BGT sessies door middel van cartoons. De reacties van de bezoekers waren zeer positief. Vele aanwezigen vroegen dan ook of zij deze cartoons mogen gebruiken in hun eigen communicatie over de BGT. Het resultaat delen wij daarom via deze publicatie, zodat iedere betrokkene bij de BGT de cartoons kan gebruiken om zijn verhaal over de BGT te versterken en levendiger te maken, of op ludieke wijze aandacht te vestigen op specifieke BGT-thema’s.

3 De BGT heeft veel voordelen. Iedereen kan voortaan gebruik maken van één gedetailleerde grootschalige digitale kaart van heel Nederland.

4 Het is belangrijk om als bronhouder aan je collega’s, organisatie en bestuurders te laten zien wat de voordelen van de BGT zijn, zoals betere dienstverlening, administratieve lastenverlichting, betere samenwerking en kostenbesparing.

5 De BGT is openbaar en de BGT-gegevens zijn straks als open data beschikbaar voor iedereen die ze wil gebruiken.

6 De BGT is openbaar en voor iedereen toegankelijk, en kan als basis dienen voor een heleboel toepassingen. Ook burgers kunnen straks gebruik maken van de BGT.

7 Iedereen kan gegevens uit de BGT gebruiken. Voor het aanvragen van vergunningen, het plannen van hardlooproutes, of beschikbaar stellen van gegevens over de buurt, de BGT kan als basis voor talloze toepassingen gebruikt worden.

8 De BGT zorgt dat we in Nederland straks één geografische taal spreken. Alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water en groen zijn in de BGT eenduidig vastgelegd.

9 Bij opbouw van de BGT moet alles precies op elkaar aansluiten.

10 Als bronhouder kan je zelf kiezen hoe gedetailleerd je objecten classificeert. IMBGT moet, IMGeo mag.

11 Bronhouders zien soms nog beren op de weg, die een succesvolle transitie naar de BGT zouden verhinderen. Het advies: begin toch gewoon. De koplopersgroep van de BGT zag die beren soms ook, maar ondanks dat zijn de eerste stukken BGT al succesvol aangeleverd.

12 De transitie naar de BGT vergt aandacht. Begin als bronhouder dus op tijd met opbouwen, en doe een proef met een eerste deelgebied om te kijken of je op de goede weg zit.

13 De BGT is een gezamenlijk product van alle bronhouders. En de BGT maak je niet alleen. Net als in een muziekband is samenwerken, afstemmen en aanpassen essentieel om tot een goed eindproduct te komen.

14 Bronhouders ontmoetten elkaar op de contactdagen van het SVB-BGT. Er werden ervaringen gedeeld, lessen en successen uitgewisseld en er was ruimte voor vragen.

15 Om goed te kunnen samenwerken en afstemmen, is het belangrijk dat bronhouders informatie met elkaar delen en bereid zijn van elkaar en met elkaar te leren.

16 Het is belangrijk dat bronhouders een goed en helder projectplan hebben opgesteld, om samen op tijd tot een goed eindproduct te komen. De kopgroep van de BGT raadt aan om stap voor stap te werken, en tussentijdse resultaten te laten zien.

17 Bij het afstemmen van grenzen met aangrenzende bronhouders is het belangrijk om goede afspraken met elkaar te maken. Zoek daarbij naar een werkbare oplossing.

18 Voor gemeenten blijkt het soms lastig om af te stemmen en samen te werken met de grote landelijke ‘strokenbronhouders’, zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat en Prorail. Het ministerie van IenM en SVB-BGT maken daarom afspraken met deze landelijke bronhouders, zodat hun kleinere buurbronhouders verder kunnen.

19 Goed afstemmen is belangrijk, maar hou ook de vaart erin. Soms is het beter om tijdelijk kleine inhoudelijke verschillen te accepteren. Rechtzetten kan later nog met een mutatie.

20 Bij de assemblage door het SVB-BGT geven de betrokken bronhouders in samenspraak aan wat de relatieve kwaliteit is van beide leveringen. Op basis daarvan worden de onderlinge bronhoudergrenzen berekend.

21 Onderlinge kwaliteitsverschillen horen erbij. Ga hier effectief mee om, door zo vroeg mogelijk afstemming te zoeken: hoe eerder geassembleerd, hoe beter.

22 Het is belangrijk om ná de transitie naar de BGT, de BGT ook goed bij te houden. Bronhouders doen er goed aan om daar nu al op voor te sorteren.

23 Mogelijk kunnen in de toekomst ook burgers een rol spelen in het bijhouden van de BGT, als daar behoefte aan is. Zij zouden wijzigingen in hun eigen omgeving dan bijvoorbeeld digitaal door kunnen geven.

24 BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo


Download ppt "BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo."

Verwante presentaties


Ads door Google