Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdJosephus Willems Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
Vergunning Horeca Inrichting Maaike Janssens – Projectcoördinator Centrummanagement Stad Mechelen
2
Aanleiding Afschaffing formulier 240i (openingsbelasting) Gemeente bepaalt onder welke vorm toelating wordt afgeleverd oHygiëne omoraliteit Geen registratieplicht Hoe omgaan met niet-gereglementeerde horecazaken?
3
Concept VHI = vergunning die enkele vereisten en verplichtingen voor horeca-uitbaters bundelt in één document Administratieve vereenvoudiging Bijkomende service Opgenomen in ABP Enkel voor vaste horeca-inrichtingen
4
Inhoud Hygiëne-eisen: –Lokalen (wet 1953, nu afgeschaft) –Wetgeving levensmiddelenhygiëne (aanvraag FAVV) Moraliteitsattest (gegiste dranken en sterke dranken) (Objectieve aansprakelijkheidsverzekering) Brandveiligheid Stedenbouwkundige voorwaarden
5
Procedure Ondernemingsloket: aanvraagformulier Aanvraag VHI 45 dagen voor (her)opening horecazaak indienen bij dienst economie Dienst economie -> brandweer, moraliteit, voedselinspecteur + doorverwijsfunctie naar milieu- en bouwdienst
6
Procedure Moraliteit: ok? Polis nee Geen vergunning ja Brandveiligheid of voedselinspectie negatief advies geen vergunning Brandveiligheid en/of voedselinspectie Gunstig advies onder voorbehoud Brandveiligheid en voedselinspectie Positief advies definitieve vergunning voorlopige vergunning
7
Stand van zaken Reglement in voege vanaf april 2007 Voorlopig enkel nieuwe horecazaken Overgangsbepalingen bestaande horecazaken! 12 aanvragen VHI –3 definitieve –5 voorlopige –4 lopende
8
Stand van zaken Geen negatieve adviezen => dreiging GAS Betere opvolging Service voor starters Bestaande horecazaken: persoonlijke aanpak brochure
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.