De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kies KLEUR in groen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kies KLEUR in groen."— Transcript van de presentatie:

1 Kies KLEUR in groen

2 Groen onderwijs Ligt jouw toekomst in het groen? Word jij: - Bloemist?
- Veeteler? - Voedingstechnoloog? - Akkerbouwer? - Fruitteler? - Designer?

3 Binnen de groenscholen (vmbo en mbo) is over het algemeen weinig cultuurdiversiteit. Hoe komt dit?? Maar wat is eigenlijk cultuurdiversiteit?

4 Cultuurdiversiteit binnen een groep

5 Wat betekent cultuurdiversiteit??
Alleen al in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is één op de drie inwoners momenteel een niet-westerse allochtoon dan wel nieuwe Nederlander.

6

7 Wat betekent het woord Cultuur
Cultuur is het geheel van gewoonten, symbolen, voorstellingen en waarden van een groep

8 Wat is een multiculturele samenleving??
Bevolkingssamenstelling met groepen die ieder hun eigen kenmerken hebben. Zoals: - religie - taal - kleding - omgangsvormen

9 Hoe ontstaat een multiculturele samenleving
Hoe ontstaat een multiculturele samenleving? Als grote groepen mensen om één of andere reden besluiten om in een ander land met een andere cultuur te gaan wonen.

10 Hoe zie je een multiculturele samenleving terug in Nederland

11 Noem het belangrijkste verschil tussen autochtoon en allochtoon

12 - Autochtonen zijn inwoners van Nederland, met geen buitenlandse afkomst - Vreemdelingen of buitenlanders zijn bezoekers van Nederland - Allochtonen zijn mensen die zich op grond van ras of andere duidelijke zichtbare kenmerken onderscheiden van de Nederlanders (ook de 2e generatie is allochtoon)

13 Wist je dat: heel veel inwoners van Nederland allochtoon zijn, ook Koningin Beatrix en prins Willem-Alexander zijn allochtoon.

14 Hoca en zijn buurman Op een dag klopte de buurman bij Nasreddin Hoca aan en vroeg “Hoca, mag ik je ezel even lenen?” Sorry buurman, ik heb hem al uitgeleend” zei Hoca. Op dat moment balkte de ezel.

15 ”Maar Hoca, ik hoor de ezel
”Maar Hoca, ik hoor de ezel!” Hoca sloeg de deur dicht voor de neus van de buurman en zei: “Een man die het geluid van een ezel gelooft en niet dat mijn woord, verdient het niet iets in bruikleen te krijgen! Wie zegt dat dat mijn ezel is?”

16 Wat zijn vooroordelen

17 Een vooroordeel komt vaak heel erg kwetsend over bij de ander
Als je zonder het zeker te weten toch al een mening hebt en deze baseert op bijvoorbeeld iemands uiterlijk, afkomst of religie dan heb je een vooroordeel. Een vooroordeel komt vaak heel erg kwetsend over bij de ander

18 Verschillen tussen onderwijs in Turkije en Nederland
Relatief zwakke economie, veel leerlingen Relatief sterke economie, weinig leerlingen Leerplicht: 6-14 jaar Leerplicht: 5-16 jaar Weinig kans voor arme leerlingen om door te leren Veel aandacht voor kansarme leerlingen Grote verschillen tussen scholen in de stad en op platteland Weinig verschillen tussen scholen Intense band met de leraar Een grotere afstand met de leraar Onderwijs = een grote wedstrijd Onderwijs = Relaxte

19 Teşekkür ederim oftewel, Dank jullie wel


Download ppt "Kies KLEUR in groen."

Verwante presentaties


Ads door Google