De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Publieke en private belangen in de financiёle sector Publiek belang: adequaat functioneren van de financiële markten Publiek belang: Europese interne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Publieke en private belangen in de financiёle sector Publiek belang: adequaat functioneren van de financiële markten Publiek belang: Europese interne."— Transcript van de presentatie:

1

2 Publieke en private belangen in de financiёle sector Publiek belang: adequaat functioneren van de financiële markten Publiek belang: Europese interne markt Publiek/privaat belang: bescherming van de consument Private vermogens- belangen van partijen Publiek belang: sterke concurrentie- positie van NL

3 nationaal privaatrecht nationaal publiekrecht Europees recht Juridische matrix

4 Kernvraag: Hoe moet een juridisch kader voor de financiële sector met het oog op het evenwichtig borgen van publieke en private belangen in elkaar zitten?

5 Nadere onderzoeksvragen: Welke actoren zijn betrokken bij bepaalde vormen van financiële dienstverlening en hoe worden de rechtsbetrekkingen tussen deze actoren juridisch gekwalificeerd of kunnen worden gekwalificeerd? Welke juridische instrumenten worden ingezet of kunnen worden ingezet op het gebied van financiële dienstverlening? Aan welke juridische normen is of kan de financiële dienstverlening worden onderworpen?

6 Nadere onderzoeksvragen (vervolg): Hoe verhouden de normen van het verbintenissenrecht en het bestuursrecht tot elkaar, en hoe dient de optimale wisselwerking tussen deze normen plaats te vinden? Hoe wordt toezicht en handhaving in de financiële sector vormgegeven en hoe moeten zij worden vormgegeven? Wat is de invloed van Europese normstelling op de antwoorden op de bovengenoemde vragen?

7 De juridische matrix voor beleggingdiensten in Europa Publiek/privaat belang: bescherming van de belegger Publiek belang: adequaat functioneren van de financiële markten Publiekrecht (financiële toezichtwetgevig) Publiek belang: Europese interne markt Privaatrecht

8 Generieke NILG-thematiek balans tussen publieke en private belangen in het recht de rol van de overheid bij het borgen van het publieke belang onderscheid publiek- en privaatrecht doorwerking en wissel- werking invloed van het Europese recht


Download ppt "Publieke en private belangen in de financiёle sector Publiek belang: adequaat functioneren van de financiële markten Publiek belang: Europese interne."

Verwante presentaties


Ads door Google