De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beheer en onderhoud in de openbare ruimte Commissie Leefbaarheid vraagt op 10 juni 2004: “Is het mogelijk om beheerplannen (met achterliggende info) per.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beheer en onderhoud in de openbare ruimte Commissie Leefbaarheid vraagt op 10 juni 2004: “Is het mogelijk om beheerplannen (met achterliggende info) per."— Transcript van de presentatie:

1 Beheer en onderhoud in de openbare ruimte Commissie Leefbaarheid vraagt op 10 juni 2004: “Is het mogelijk om beheerplannen (met achterliggende info) per wijk op de wijkwebs te plaatsen?” Verwijzing naar het BORD project (Beheer Openbare Ruimte Delft).

2 Project BORD is: Beheer Openbare Ruimte Delft Interne titel voor: * aanpak om te komen tot beheerplannen * structurele verbetering van het onderhoud in de openbare ruimte

3 Wat is een beheerplan Beschrijft de relatie tussen de kwaliteit van object in de openbare ruimte, de maatregelen en de benodigde financiële middelen. Beheerplan is voorgeschreven in het gemeentelijk beleid (BBV) om daarmee te zorgen dat een gemeente de onderhoudskosten goed in beeld heeft.

4 Wat staat er in? Aantallen (bijv. hoeveel bruggen) en soort (fiets-voetgangersbruggen); Technische staat, veiligheid en beeldkwaliteit;.

5 Hoe ver zijn we nu? We hebben twee officiële beheerplannen door de gemeenteraad goedgekeurd: het GRP (riolering) en de kunstwerken; Najaar 2005 komt wegenbeheerplan ter goedkeuring; In de Programmabegroting zijn acht arealen benoemd waarvoor een beheerplan komt.

6 De andere vijf arealen Water Oeververdediging Groen Straatmeubilair Gebouwen

7 Publiceren? Goedgekeurde beheerplannen zijn openbaar; geven geen specifieke informatie op wijkniveau.

8 Mogelijk gewenste informatie: Informatiebehoefte over werkzaamheden: wanneer en bij voorkeur ook waarom. Veel activiteiten in de openbare ruimte; lastig af te stemmen; voorgenomen activiteiten roepen vaak nieuwe op.

9 Welke informatie mogelijk?: Driemaandelijks voortschrijdende planningen van de groot onderhoudsactiviteiten en zoveel mogelijk per wijk gepubliceerd;

10 Plek van de informatie Gemeentelijke site (www.gemeentedelft.info) met een link naar de wijkwebswww.gemeentedelft.info Stadskrant


Download ppt "Beheer en onderhoud in de openbare ruimte Commissie Leefbaarheid vraagt op 10 juni 2004: “Is het mogelijk om beheerplannen (met achterliggende info) per."

Verwante presentaties


Ads door Google