De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De trevifontein De Trevi fontein Door Arnold Bosch en Niek Kremers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De trevifontein De Trevi fontein Door Arnold Bosch en Niek Kremers."— Transcript van de presentatie:

1 De trevifontein De Trevi fontein Door Arnold Bosch en Niek Kremers

2 Indeling Inleiding Geschiedenis De bouw De beelden Mythe

3 Inleiding Colosseum

4 Inleiding Colosseum Spaanse trappen

5

6 Het colosseum ---> Ineiding De Trevifontein --->

7

8 Geschiedenis De oude trevi fontein is gebouwd in 1453 voor Paus nicolaas 5.

9 Geschiedenis De oude trevi fontein is gebouwd in 1453 voor Paus nicolaas 5. onder bevel van paus Urbanus 8e werd begonnen met het restaureren.

10 Geschiedenis De oude trevi fontein is gebouwd in 1453 voor Paus nicolaas 5. onder bevel van paus Urbanus 8e werd begonnen met het restaureren. Nicolas Salvi had tussen 1732 en 1751 de leiding over het restaureren.

11 Geschiedenis De oude trevi fontein is gebouwd in 1453 voor Paus nicolaas 5. onder bevel van paus Urbanus 8e werd begonnen met het restaureren. Nicolas Salvi had tussen 1732 en 1751 de leiding over het restaureren. Gianpaolo Pannini voltooide de bouw in 1762.

12 De bouw De Trevi fontein is 20 m breed en 26 m hoog.

13 De bouw De Trevi fontein is 20 m breed en 26 m hoog.
De beelden zijn door verschillende beeldhouwers gemaakt.

14 De bouw De Trevi fontein is 20 m breed en 26 m hoog.
De beelden zijn door verschillende beeldhouwers gemaakt. De Trevi fontein heeft de vorm van een klassiek theater.

15 De beelden De beelden van de Trevi fontein zijn in de Barrok stijl.

16

17 De beelden

18 De beelden Het centrale gedeelte is gemaakt door Giovanbattista Maini

19 De beelden De nissen stellen gezondheid en overvloed voor. De linkse is overvloed en de rechtse gezondheid.

20

21 Mythe Als je spoedig terug moet naar Rome gooi je een muntje over je rug in de fontein.

22 Mythe Als je spoedig terug moet naar Rome gooi je een muntje over je rug in de fontein. Het geld word er om de zoveel tijd uitgevist en wordt aan een 'goed doel' gegeven.

23 Man haalt al jaren muntjes uit Trevi-fontein
Als je eens in Rome bent geweest, kan het bijna niet zo zijn dat je niet bij de uit 1762 stammende Trevi-fontein bent geweest. Iedere bezoeker die een muntje in de Trevi-fontein gooit, keert nog eens terug in Rome, althans zo staat in de reisgidsen. Jaarlijks gooien miljoenen toeristen muntjes in de fontein. Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die muntjes? De Italiaanse krant Corriere della Sera kwam afgelopen zaterdag met het antwoord: Roberto Cercelletta vist alle muntjes eruit en leeft daar al twintig jaar goed van. Naar eigen zeggen levert het hem 500 euro per dag op. Zes dagen per week gaat Cercelletta rond zonsopgang het water in. In vijftien tot twintig minuten verzamelt hij dan alle muntjes. Als er toeristen in de buurt zijn, is hij graag bereid voor hen te poseren. Op maandag neemt Cercelletta meestal vrij. Dan krijgt een Italiaanse liefdadigheidsorganisatie de kans om de muntjes uit de fontein te vissen. In 1994 bepaalde het Italiaanse hooggerechtshof dat het opvissen van munten uit de fontein niet in strijd is met de wet. Bron:Telegraaf 29 juli 2002

24 Muntenrapers geweerd bij Trevi-fontein
Afgelopen maandag meldden we nog dat een man, Roberto Cercelletta, al twintig jaar goed leeft van het opvissen van muntjes uit de Trevi-fontein in Rome. Waarschijnlijk heeft deze man nu erg veel spijt van zijn interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. De man verdiende naar eigen zeggen zo'n 500 euro per dag met het opvissen van dat muntjes en dat was de autoriteiten kennelijk te gortig. Afgelopen maandagmorgen werden hij en twee andere muntenrapers (hij raapte vaak met meerdere personen) op hun weg naar de fontein tegengehouden door politieagenten gewapend met bezems, scheppen en emmers. De 50-jarige Roberto Cercelletta bracht zich vandaag met een scheermes enkele (oppervlakkige) sneden in de buik toe uit protest tegen het besluit van de gemeente hem en de twee anderen deze verdiensten af te nemen. Cercelletta, die de fontein in was gelopen, schold de gemeentelijke autoriteiten uit voor hij door de politie kon worden overgehaald uit het water te komen. Overigens werd in 1994 door het Italiaanse hooggerechtshof besloten dat het opvissen van munten uit de fontein niet in strijd is met de wet. Bron: Telegraaf 31 juli 2002

25

26

27 Einde


Download ppt "De trevifontein De Trevi fontein Door Arnold Bosch en Niek Kremers."

Verwante presentaties


Ads door Google