De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beste Vrienden, Groetjes uit Holland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beste Vrienden, Groetjes uit Holland."— Transcript van de presentatie:

1 Beste Vrienden, Groetjes uit Holland.
Nieuwsbrief September - Oktober 2009 Daniel Huisman Mobiel NL Beste Vrienden, Groetjes uit Holland.

2 19 November ga ik weer op reis
19 November ga ik weer op reis. Via Curaçao ga ik naar Medellin Colombia, waar ik blijf tot januari, dan weer naar Indonesië. De volgende organisaties zijn blij met de websites die ik maak en onderhoud deze tijd in Nederland; Ik ben nog steeds bezig wat websites te verhuizen want een gratis webhosting site “Geocities” is opgeheven.

3 In Colombia zien ze alweer uit naar mijn komst
In Colombia zien ze alweer uit naar mijn komst. Vanaf 1998 heb ik vele jaren in Colombia gewerkt en heb ik veel toegewijde mensen leren kennen in de zending die de arme kinderen helpen.

4 De man van een vrijwilligster Deisy werd in 2003 voor het kinderhuis dood geschoten waar zij werkte, hij werd beschoten omdat hij zijn 2de hands motorfiets niet wilde afstaan waar hij zo hard voor gewerkt had en waarmee hij ook verdiende om zo voor zijn gezin te zorgen. Hij had zelfs zijn dochtertje van 6 op de arm op dat moment. Zijn vrouw kwam naar buiten rennen toen zij de schoten hoorde en gooide stenen naar de overvallers en die gingen er zonder de motorfiets vandoor. Haar man overleed onderweg naar het ziekenhuis. De motorfiets kon worden verkocht om zo de begrafenis kosten te dekken. Wat was dat allemaal moeilijk voor haar. Maar ze werkt nog steeds als vrijwilligster en ze is nooit opgehouden om de minderbedeelde kinderen van Colombia te helpen. Haar hart gaat echt uit naar de arme en verlaten kinderen. Zij gaat de buurten in om deze kinderen op te zoeken en te helpen door ze op te vangen. En ze te helpen met wat ze nodig hebben. Helpen aan kleding of aan onderwijs en doorverwijzen naar een kinderhuis als dat nodig is. Het beste is nog altijd om te vermijden dat een kind naar een kinderhuis moet, dus zoveel er thuis geholpen kan worden is altijd beter.

5 In Colombia zijn er veel straatkinderen
In Colombia zijn er veel straatkinderen. Deze kinderen leven al heel jong op straat en zijn al van heel klein betrokken bij drugsgebruik, diefstal, criminaliteit en seks. Hoe langer een kind op straat leeft, hoe langer het duurt voordat het kind weer een normaal leven kan leiden in de samenleving. Het is heel moeilijk om een straatkind al die dingen af te leren, zodat het weer een kind wordt. Een gezegde “Je kunt een kind van de straat halen, maar je kunt de straat niet uit het kind halen.” En velen sterven jong in hun verschrikkelijk straatleven. Daarom moeten wij veel meer doen aan preventie, dat is een veel betere oplossing voor het probleem dan achteraf te helpen. Het doel is om die kinderen te vinden waarvan de moeder alleenstaand is en in financiële problemen is. Deisy is hiervoor echt geroepen met haar jarenlange ervaring, ze houdt heel veel van de kinderen en wil hen graag helpen.

6 UNICEF definieert straatkinderen in twee categorieën:
1) Kinderen die een of andere economische activiteit op straat uitvoeren, zoals bedelen of verkopen. Zij gaan aan het eind van de dag naar huis om hun verdienste aan hun familie af te dragen. Omdat deze families vaak instabiel zijn kiezen kinderen soms voor een permanent leven op straat. 2) Kinderen die buiten een familiekring op straat leven. Familiebanden bestaan wellicht wel, maar zijn los en worden weinig onderhouden. In de hele wereld leven naar schatting 100 miljoen kinderen op straat en dit aantal groeit.

7 Deisy ontvangt de kinderen in de verschillende buurten om ze te helpen met hun noden en helpt met hun schoolwerk en vertelt hun het Evangelie.

8 Wil je Deisy ook helpen met haar werk om kinderen te helpen?
 Stuur je gift tgv “Colombia”

9 Wie zijn naaste veracht, zondigt; maar welzalig hij,
Spreuken 14:21 Wie zijn naaste veracht, zondigt; maar welzalig hij, die zich ontfermt over de armen.

10 voor je gebeden en gaven.
Vriendelijke groeten en hartelijk bedankt voor je gebeden en gaven. God zegene je

11 Aan D.Huisman te Swifterbant ING Bank nr. 5327093
Sponoring; Aan D.Huisman te Swifterbant ING Bank nr Doneer € 5,= per maand via een automatische overschrijving. Of aan “Stichting Helping Hands” te Swifterbant. (Nu ook ANBI) ING Bank tav Daniël Rabobank tav Daniël

12 Deze nieuwsbrief stuur ik elke 2 maanden per Email. Schrijf je in op;
Deze Nieuwsbrief is te zien op; DanielHuisman.com Te downloaden in Html, Word, Pdf en PowerPoint.


Download ppt "Beste Vrienden, Groetjes uit Holland."

Verwante presentaties


Ads door Google