De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aanstaande leraren van harte welkom op de scholen in cluster Someren!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aanstaande leraren van harte welkom op de scholen in cluster Someren!"— Transcript van de presentatie:

1 Aanstaande leraren van harte welkom op de scholen in cluster Someren!
Professionele werkplaats groepsoverstijgend- en thematisch werken

2 Ben jij op zoek naar enthousiaste, nieuwsgierige, ondeugende en leergierige groepen kinderen?
En vindt je het leuk om samen met anderen te leren en jezelf te ontwikkelen?

3 lees dan met aandacht onze volgende oproep!!
Je moet er wel ff voor gaan zitten……

4 Professionele werkplaats cluster Someren
Voor het komende schooljaar zijn wij voor onze scholen, te weten: * BS de Vonder in Someren-Eind * BS St. Jozef in Someren-Heide * BS ‘t Rendal in Lierop * Basisscholen Maria, LeerRijk en de Diamant in Someren op zoek naar een groep aanstaande leraren die samen met onze leraaronderzoekers, een docentonderzoeker van de Kempel onze schoolopleiders (in opleiding ) een professionele werkplaats willen inrichten gericht op het Groepsdoorbrekend- en thematisch werken. We verstaan daaronder dat vakgebieden als kuntzinnige vorming, oriëntatie op jezelf en de wereld en talentontwikkeling geïntegreerd worden aangeboden en dat de traditionele jaarstofklassen worden losgelaten om deze doelen te bereiken. Op al onze scholen worden momenteel stappen gezet hier een passende aanpak en aanbod voor te realiseren.

5 Wij willen bewust gaan samen werken met een groep aanstaande leraren omdat we denken dat :
* Het precies past bij de ambities van ons cluster (zie de een na laatste dia). * Het voor aanstaande leraren interessant is om van meerdere scholen, een gedeelte van de schoolontwikkeling mee te krijgen. En daar een bijdrage aan te leveren. * Het voor aanstaande leraren interessant is om samen te leren werken vanuit verschillende invalshoeken. * Het voor aanstaande leraren interessant is om een inkijk te hebben in een grotere organisatie. * Het voor aanstaande leraren een unieke kans is om een eerste stap te zetten in netwerkleren. *Het voor aanstaande leraren een unieke kans is om aan te sluiten bij scholingsmomenten op diverse scholen. * Het voor aanstaande leraren de kans biedt om jezelf op meerdere scholen te laten zien.

6 Hoe zien we dat voor ons? Je hebt een vaste stageplek en mentor op een van onze clusterscholen. Dat is je stamschool. Op je stamschool kun je werken aan : * De opleidingsopdrachten. * Je pedagogische en didactische skills * Je persoonlijke leervragen * De specifieke schoolcontext. Daarnaast werk je samen met anderen aan : Praktijkgericht onderzoek met een team van aanstaande leraren, leraaronderzoekers en een docentonderzoeker. We noemen dat de professionele werkplaats. Deze is gericht op groepsdoorbrekend- en thematisch werken en heeft een breed draagvlak op al onze clusterscholen.

7 Wat kunnen we je bieden? * Leuke, enthousiaste, ondeugende, interessante, vrolijke, energieke groepen met kinderen! * Een vaste stageplek op een van de cluster scholen. * Een enthousiaste mentor die je ruimte geeft om je te ontwikkelen. * Een groep directeuren die van deze professionele werkplaats een succes wil maken. * De kans om aan de wieg te staan van een andere manier van werken op onze scholen. * Een groepje enthousiaste Schoolopleiders (in opleiding), die samen met jullie stappen willen zetten. * Een professionele werkplek waar we vooral van en met elkaar leren. * Naast formele momenten ook geregeld informele momenten, waar plezier en gezelligheid voorop staan. * Bij geschiktheid in de toekomst wellicht een passende baan op een van onze scholen!

8 We verwachten van je dat je
* Het leuk vindt om met anderen samen te leren en te ontwikkelen. * Enthousiast bent en er samen met ons de schouders onder wil zetten. * Een feestje kunt maken van het leren d.m.v. het geven van dynamische en coöperatieve lessen. * In staat bent om te reflecteren op je eigen gedrag en je eigen handelen aan kunt passen aan dat wat de groep nodig heeft. * Bereid bent om samen met ons mee te bouwen aan de speerpunten van cluster Someren. * Je didactische vakmanschap en pedagogisch tact wilt blijven ontwikkelen. * Niet bang bent om 'proeftuintjes' uit te zetten en nieuwe werkvormen uit te proberen. * Niet bang bent om je eigen talenten te laten zien aan ons en aan de kinderen.

9 Stageplekken Wij hebben op onze scholen plekken voor eerste- tweede-derde en vierde jaars aanstaande leraren. Uiteraard kun je een aangeven welke stamschool je voorkeur zou hebben!

10 Ambities van cluster someren
De gezamenlijke ambitie van cluster Someren is het ontwikkelen van een professionele leergemeenschap (PLG) als basis voor ontwikkeling en innovatie. Bij alle besluiten, beslissingen, acties, plannen moeten we ons realiseren dat het belang van de PLG leidend is. We vinden het binnen onze PLG van belang dat verantwoordelijkheid zoveel mogelijk horizontaal wordt gedragen en gedeeld (gedeeld leiderschap). Dat is niet alleen zo bij de directie leden, maar geldt ook voor onze management teams (MT), onderwijzend personeel (OP) en onderwijsondersteunend personeel (OOP) We vinden het erg belangrijk dat onze (aanstaande)personeelsleden met plezier en passie werken. We streven ernaar dat we het welbevinden van onze (aanstaande) personeelsleden behouden/bevorderen en dat zij de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. We realiseren ons echter ook dat we het niet voor iedereen goed kunnen doen en dat het belang van de leergemeenschap kan botsen met het persoonlijk belang. In die gevallen is het belang van de PLG leidend. De vorming van de PLG en de acties die hieruit voortkomen zijn ten allen tijde gerelateerd aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit op onze clusterscholen.

11 Interesse? Schroom niet en neem contact met ons op


Download ppt "Aanstaande leraren van harte welkom op de scholen in cluster Someren!"

Verwante presentaties


Ads door Google