De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wouter Dronkers (DG Migratie) Michael Kowalski (Inspectie J&V)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wouter Dronkers (DG Migratie) Michael Kowalski (Inspectie J&V)"— Transcript van de presentatie:

1 Kennis is macht: samenwerking rond data tussen toezichthouder en ondertoezichtgestelde
Wouter Dronkers (DG Migratie) Michael Kowalski (Inspectie J&V) Coreline Lachmann (Inspectie J&V)

2 Perspectieven op relatie informatie en politiek: twee uitersten
Beleids-ingenieurs Politiek is strijd Rationeel proces Beleidsmakers beslissen aan de hand van adviezen van deskundigen op deelterreinen Carl Schmitt: „Die spezifisch politische Unterscheidung, auf welche sich die politischen Handlungen und Motive zurückführen lassen, ist die Unterscheidung von Freund und Feind.“ Beleid stoelt op feitelijke, waardenvrije, analyses Analyses worden beter door openbare discussie Kennis is macht Feiten en analyses zijn wapens Hiram Johnson: “The first casualty of war is truth”

3 Deel 1: DG Migratie

4 Ketendoel migratieketen
Een op maatschappelijk verantwoorde wijze en in overeenstemming met internationale verplichtingen gereglementeerde en beheerste toelating tot, verblijf in en vertrek uit Nederland van vreemdelingen, alsmede verkrijging van het Nederlanderschap of de intrekking daarvan.

5 Één keten, diverse organisaties, niemand de baas

6 Directie Regie Migratieketen
Missie Er voor zorgen dat de Vreemdelingenketen goed functioneert Samenwerking in de keten bevorderen Ondersteunen DG Migratie in alle rollen (opdrachtgever/gezag/ketenregisseur) Visie Samenwerking faciliteren waar het kan en sturen waar het moet Effectief mogelijkheden voor verbetering en ‘kinken in de kabel’ voorzien, signaleren en bieden van handelingsperspectief Eenduidige, juiste, actuele informatie, analyse en cijfers beschikbaar hebben om mee te kunnen sturen.

7 Analyseproeftuin Migratieketen (1/2)
Wat is het? Structurele proeftuin, waarin uitvoeringspartners en DRM samenwerken aan business intelligence Detachering van business intelligence specialisten uit de uitvoeringsorganisaties Wijze van samenwerken is structureel Doel: Ketensamenwerking rond business intelligence versterken Beheren en doorontwikkelen ketenbreed datawarehouse KMI+

8 Analyseproeftuin Migratieketen (2/2)
Producten: Dashboards ketenprestaties Bijdragen aan beleidsevaluaties Analyses maatschappelijke opgaven Rapportage Vreemdelingenketen (vaste Kamerrapportage) Ad hoc vragen van politieke leiding, pers en parlement Prognoses Open data

9 Deel 2: Inspectie J&V

10 Inspectie J&V Toezichtgebieden: Migratie, Jeugd, Politie, Sanctietoepassing, Nationale Veiligheid Soorten onderzoek: Obv document- analyse, interviews, data.

11 Ontwikkeling monitor

12 Monitor als dataknooppunt

13 Stappen monitor

14 Samenwerking met DG Migratie
Aanleveren van dashboards over asiel en migratie Op termijn: maatwerkrapportages

15 Stelling 1 Het is voor ondertoezichtstaanden riskant data met Inspecties te delen. Inspecties kunnen deze data immers gebruiken om negatief over ondertoezichtstaanden te oordelen.

16 Stelling 2 Ondertoezichtstaanden delen alleen uit opportunistische overwegingen data met Inspecties, namelijk om de toezichtslast te verminderen.

17 Stelling 3 De kwaliteit van data waarover Inspecties beschikken, is niet goed genoeg. Daardoor sluiten de analyses die op basis van data worden gemaakt niet aan bij wat inspecteurs nodig hebben.

18 Stelling 4 Ondertoezichtstaanden zullen informatie die kan wijzen op zaken die niet goed gaan, niet snel willen delen met inspecties. Je krijgt als Inspectie dus alleen een ‘goed nieuws show’.


Download ppt "Wouter Dronkers (DG Migratie) Michael Kowalski (Inspectie J&V)"

Verwante presentaties


Ads door Google