De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kruispunt. Kruispunt Bijbelstudiedag LPA-dienst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kruispunt. Kruispunt Bijbelstudiedag LPA-dienst."— Transcript van de presentatie:

1

2 Kruispunt

3 Bijbelstudiedag

4 LPA-dienst

5 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 31 maart 09:30 Kerkdienst - ds H.D. Bondt (Leek) 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Daniël 5 14:00 Kerkdienst - dr J.H. Soepenberg (Assen- Zuid) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema 19:00 LPA dienst (interkerkelijk) maandag 1 april 19:45 Kerkenraad met diakenen

6 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 7 april 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk bovenbouw, Thema Paasfeest 14:00 Kerkdienst - ds T. Nap 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

7 Jarigen aanstaande week
ma H.M. de Boer - Das (46) vr Kidane Jansma (19) za Br. M. de Haan (31)

8 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. <naam organist> Beamist: br. A.H. Noppers

9 2 Timoteüs 1:14

10 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. <naam organist> Beamist: br. A.H. Noppers

11

12 Votum en zegengroet

13

14 Lied 575: 1, 2, 6 Uit: Liedboek, zingen en bidden, in huis en kerk
1 Jezus, leven van ons leven Jezus, dood van onze dood, Gij hebt U voor ons gegeven, Gij neemt op U angst en nood, Gij moet sterven aan uw lijden om ons leven te bevrijden. Duizend, duizendmaal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer.

15 Lied 575: 1, 2, 6 Uit: Liedboek, zingen en bidden, in huis en kerk
2 Gij die alles hebt gedragen al de haat en al de hoon, die beschimpt wordt en geslagen, Gij rechtvaardig, Gij Gods Zoon, als de minste mens gebonden, aangeklaagd om onze zonde. Duizend, duizendmaal, o Heer, zij U daarvoor dank en eer.

16 Lied 575: 1, 2, 6 Uit: Liedboek, zingen en bidden, in huis en kerk
6 Dank zij U, o Heer des levens, die de dood zijt doorgegaan, die Uzelf ons hebt gegeven ons in alles bijgestaan, dank voor wat Gij hebt geleden, in uw kruis is onze vrede. Voor uw angst en diepe pijn wil ik eeuwig dankbaar zijn.

17

18 Lezen Jacobus 5 1 En nu iets voor u, rijken! Weeklaag en jammer om de rampspoed die over u komt. 2 Uw rijkdom is verrot en uw kleding is door de mot aangevreten. 3 Uw goud en zilver is verroest, en die roest zal tegen u getuigen en als een vuur uw lichaam verteren. U hebt uw schatkamers gevuld, hoewel de tijd ten einde loopt. 4 Hoor de klacht van het loon dat u de arbeiders die uw velden maaiden hebt onthouden. Het geroep van de maaiers is tot de Heer van de hemelse machten doorgedrongen. 5 U hebt op aarde in weelde gebaad en losbandig geleefd, u hebt uzelf vetgemest voor de slachttijd.

19 Lezen Jacobus 5 6 U hebt de rechtvaardige veroordeeld en vermoord, en hij heeft zich niet tegen u verzet. Bemoediging en raadgevingen 7 Heb geduld, broeders en zusters, tot de Heer komt. Denk eens aan de boer, die geduldig blijft wachten op de kostbare opbrengst van zijn land, tot de regens van najaar en voorjaar zijn gevallen. 8 Wees net zo geduldig en houd moed, want de Heer zal spoedig komen. 9 Klaag niet over elkaar, broeders en zusters, want daarmee roept u het oordeel over u af. Bedenk dat de rechter voor de deur staat.

20 Lezen Jacobus 5 10 Neem een voorbeeld aan het geduldige lijden van de profeten die in de naam van de Heer spraken. 11 Degenen die standhielden prijzen we gelukkig! U hebt gehoord hoe standvastig Job was, en u weet welke uitkomst de Heer gaf; de Heer is immers liefdevol en barmhartig. 12 Maar bovenal, broeders en zusters, zweer geen enkele eed, niet bij de hemel, niet bij de aarde, nergens bij. Laat uw ja ja zijn, en uw nee nee, anders zult u ervoor gestraft worden. 13 Als een van u het moeilijk heeft, laat hij bidden; is hij vrolijk, laat hij een loflied zingen.

21 Lezen Jacobus 5 14 Laat iemand die ziek is de oudsten van de gemeente bij zich roepen; laten ze voor hem bidden en hem met olie zalven in de naam van de Heer. 15 Het gelovige gebed zal de zieke redden, en de Heer zal hem laten opstaan. Wanneer hij gezondigd heeft, zal het hem vergeven worden. 16 Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet. 17 Elia was een mens als wij, en nadat hij vurig had gebeden dat het niet zou regenen, is er drie-en-een-half jaar lang geen regen gevallen op het land.

22 Lezen Jacobus 5 18 Toen bad hij opnieuw, en de hemel gaf regen, en het land bracht zijn vrucht weer voort. 19 Broeders en zusters, als een van u afdwaalt van de waarheid en een ander laat hem daarheen terugkeren, 20 dan mag hij weten: wie een zondaar van het dwaalspoor terugbrengt, redt hem van de dood en wist tal van zonden uit.

23

24 Psalm 139: 1, 2, 8 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog, mijn hart ligt open voor uw oog. U kent mijn zitten en mijn gaan, mijn denken zelfs kunt u verstaan. Waar ik ook ben, U komt mij tegen, U bent vertrouwd met al mijn wegen. 2 Mijn mond spreekt nog geen enkel woord, of U hebt alles reeds gehoord. Omgeeft mij niet aan elke kant op heel mijn pad uw sterke hand? Mijn kennis is te klein bevonden, ik kan dit alles niet doorgronden.

25 Psalm 139: 1, 2, 8 8 Hoe rijk zijn uw gedachten, Heer! Het overweldigt mij steeds weer: Nog meer dan zand in de woestijn, zó machtig moet hun aantal zijn. Wanneer ik, HERE, zal ontwaken mag ik nog uw nabijheid smaken.

26

27 Tekst Jacobus 5:14 14 Laat iemand die ziek is de oudsten van de gemeente bij zich roepen; laten ze voor hem bidden en hem met olie zalven in de naam van de Heer.

28

29 Preek

30

31 Gezang 145: 1-4 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam, die U ons noemt door sterren, zon en maan Hemel en aarde spreken wijd en zijd, tonen het wonder van uw heerlijkheid. 2 Heer, onze God, die aard’ en hemel schiep, zeeën en land met macht te voorschijn riep, wat zijn wij, mensen, dat U aan ons denkt en ons uw heerlijkheid en luister schenkt?

32 Gezang 145: 1-4 3 U komt ons, Heer, in Christus tegemoet. U geeft ons Heer, verlossing door zijn bloed. U roept ons, mensen, in uw heerlijkheid: leven om Jezus’ wil in eeuwigheid! 4 Daarom zal, Heer, ons lied een loflied zijn, dat in ons zingt met eindeloos refrein Prijzend uw liefde, heffen wij het aan: Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam!

33

34 Gezang 174: 1-3 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht zoals een mantel om mij heen geslagen zo is mijn God, ik zoek zijn aangezicht ik roep zijn naam, bestorm hem met mijn vragen dat Hij mij maakt, dat Hij mijn wezen richt. Wil mij behoeden en op handen dragen. 2 Want waar ben ik, als Gij niet wijd en zijd waakt over mij en over al mijn gangen Wie zou ik worden, waart Gij niet bereid om, als ik val, mij telkens op te vangen. Ik leef niet echt, als Gij niet met mij zijt. Ik moet in lief en leed naar U verlangen.

35 Gezang 174: 1-3 3 Spreek Gij het woord dat mij vertroosting geeft, dat mij bevrijdt en opneemt in uw vrede. Ontsteek die vreugde die geen einde heeft, wil alle liefde aan uw mens besteden. Wees Gij vandaag mijn brood zowaar Gij leeft — Gij zijt toch zelf de ziel van mijn gebeden.

36

37 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Verduurzamen kerkgebouw

38 Kruispunt

39 Bijbelstudiedag

40 LPA-dienst

41 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 31 maart 09:30 Kerkdienst - ds H.D. Bondt (Leek) 09:30 Kind in Kerk onderbouw, Thema Daniël 5 14:00 Kerkdienst - dr J.H. Soepenberg (Assen- Zuid) 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema 19:00 LPA dienst (interkerkelijk) maandag 1 april 19:45 Kerkenraad met diakenen

42 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 7 april 09:30 Kerkdienst - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk bovenbouw, Thema Paasfeest 14:00 Kerkdienst - ds T. Nap 15:00 bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

43 Jarigen aanstaande week
ma H.M. de Boer - Das (46) vr Kidane Jansma (19) za Br. M. de Haan (31)

44

45 Gezang 79: 1, 4, 6 1 Hoe zal ik Hem bezingen en loven in mijn lied, die boven alle dingen troont in zijn rijksgebied? Gods Geest wil ons verlichten, de fakkel van het Woord zal klaar ons onderrichten, hoe Hem de lof bekoort.

46 Gezang 79: 1, 4, 6 4 Mijn hart vol boos begeren getuigt steeds tegen mij, het bloed van onze Here spreekt van het oordeel vrij: Hij deed ons met Zich sterven en uit het graf opstaan en om zijn loon te werven is Hij ons voor gegaan.

47 Gezang 79: 1, 4, 6 6 Want Hij zal eens verschijnen als rechter van ’t heelal, die trotsen doet verdwijnen, maar kleinen kronen zal. Nu zingt de kerk haar zangen, de Geest zegt met de bruid: Kom Heer, wij zien verlangend naar uw verschijning uit.

48

49 Amen

50

51 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Kruispunt. Kruispunt Bijbelstudiedag LPA-dienst."

Verwante presentaties


Ads door Google