De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie"— Transcript van de presentatie:

1 Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie
Opbrengsten Contributies en donaties Subsidie ministerie VWS Subsidie KWF Totaal opbrengsten Onze vereniging heeft een vrijwillig bestuur, daardoor kunnen de kosten relatief laag blijven. Zonder opbrengsten kunnen wij echter als vereniging niets. Voor deze opbrengsten zijn wij afhankelijk van contributies en donaties van u, van het ministerie VWS en van het KWF. Zoals u ziet zijn de opbrengsten in 2018 licht gestegen. Wij ontvingen wederom een aantal substantiële donaties waarvoor we u zeer erkentelijk zijn. Anderzijds hebben we van het KWF meer ontvangen dan voorgaande jaren.

2 Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie
Resultaten Opbrengsten Lotgenotencontact Informatievoorziening Overige kosten Totaal kosten Resultaat Vanaf 2019 worden we door de koepelorganisatie NFK verplicht op een andere wijze de verslaglegging en verantwoording van de ontvangen subsidies te verantwoorden. Hoewel dat een flinke administratieve klus is geeft het meer inzicht in de besteding van onze financiële middelen. Vooruitlopende op de verplichte verslaglegging in 2019 hebben we in het financieel jaarverslag al een stap in de goede richting gezet. Op deze pagina ziet u dan ook de onderverdeling in kosten zoals die vanaf 2019 verplicht worden gesteld. De cijfers zijn redelijk in evenwicht met vorig jaar, maar u ziet dat we meer geld hebben besteedt aan u: lotgenotencontact en informatievoorziening staan bij ons bovenaan de prioriteitenlijst, wij hopen in 2019 nog meer budget te kunnen aanwenden voor deze activiteiten.

3 Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie
Besteding positief resultaat 2018 1. Aanvullende update van het promotiemateriaal van de vereniging. De geraamde kosten van de aanvullende update zijn € 4.000,-. Diverse jaren is budget overgebleven en het jaar erna besteedt aan broodnodige of eenmalige activiteiten. Vorig jaar heeft het bestuur besloten het overgebleven geld te besteden aan een rigoureuze update van het promotiemateriaal. Omdat in 2018 geconstateerd is dat er meer zaken verouderd zijn dan voorzien hebben we een deel van het resultaat aan hetzelfde budget toe te voegen. Omdat de aanvullende update van het promotiemateriaal niet in de prognose van 2019 zijn opgenomen, is deze al in 2018 als een reservering voor de toekomst op de balans gezet. De geraamde kosten van de aanvuallende update van het promotiemateriaal zijn € 4.000,-. Na de opname van deze reservering ziet het resultaat van de vereniging er als volgt uit:

4 Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie
Resultaten Opbrengsten Lotgenotencontact Informatievoorziening Overige kosten Totaal kosten Resultaat Zoals in dit overzicht is te zien blijven alle cijfers gelijk met uitzondering van de kosten voor informatievoorziening waarin de eerder genoemde reservering is opgenomen. Dat alles resulteert in een positief resultaat van 3.603,-

5 Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie
De Kascontrolecommissie, bestaande uit mevrouw Jonkman en mevrouw Bruijsten, heeft alle financiële stukken en bescheiden, betrekking hebbende op de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018 gecontroleerd en akkoord bevonden. De Kascommissie is van mening dat deze stukken een getrouw beeld geven van het handelen van het bestuur en de toestand van de vereniging. Zij adviseren de Algemene Vergadering het bestuur te dechargeren van haar beleid over bovengenoemde periode.


Download ppt "Financieel verslag + Verslag Kascontrolecommissie"

Verwante presentaties


Ads door Google