De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Actieplan Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Actieplan Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen"— Transcript van de presentatie:

1 Actieplan Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen
Belangrijkste wijzigingen aan de ontwerptekst na de openbare inspraakprocedure UPOBA 6 oktober 2015 Nico Vanaken

2 Verloop van de procedure
Ontwerpteksten klaar begin september 2014 Openbaar onderzoek 22 september tot 21 november Overgemaakt aan kabinet Minister Schauvliege in januari 2015 IKW’s mei – juni 2015 10 juli 2015 goedkeuring VR

3 Belangrijkste wijzigingen na afsluiten openbare inspraak
Cascadering en materialenhiërarchie meer genuanceerd geformuleerd (randvoorwaarden, afwegen diverse criteria) Schrappen van verwijzingen naar Actieplan Hernieuwbare Energie (wordt vervangen door een breder energieprogramma). Geen voorafnames op evt. bijsturen van steunkader van het hernieuwbare energiebeleid: Schrappen problematiek steun vergistingssector Schrappen mogelijke problemen i.v.m. grootschalige inzet van biomassa Geen aanpassing GSC-steun ten voordele van groene warmte Toevoeging “Biomassa is een oplossing in transitiefase, die kostenefficiënt is en een stabiel karakter heeft”, belang van E.On en BEE voor het behalen van de HE-doelstellingen. Duiden op belang van bevoorradingszekerheid, betaalbaarheid van energievoorziening, kosten van transitie van energiesysteem.

4 Belangrijkste wijzigingen na afsluiten openbare inspraak
Onderzoek voor valorisatie van residu’s uit biomassaverbranding Strategie biomassa(rest)stromen uit groen-, bos-, natuur- en landschapsbeheer Voorwaarden voor afwijking op de verwerkingshiërarchie werden deels geschrapt: Economische meerwaarde van een lagere trap mag niet worden gerealiseerd door financiële of andere ondersteuning van de brandstof- of grondstofkosten van de gebruiker. VEA en OVAM moeten gezamenlijk een actie trekken in het nieuwe energieprogramma om de visies beter op elkaar af te stemmen.

5 Dank voor uw aandacht Zijn er nog vragen?
Vlaamse overheid Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij Stationsstraat 110 2800 Mechelen T: F:


Download ppt "Actieplan Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen"

Verwante presentaties


Ads door Google