De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.augent.be/enw.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.augent.be/enw."— Transcript van de presentatie:

1

2 Penvoerende instelling ENW AUGent = Associatie Universiteit Gent
Voorzitter van het ENW AUGent = directeur van de AUGent De coördinator van het ENW AUGent staat in voor de algemene inhoudelijke en administratieve opvolging en realisatie van de doelstellingen en de meetfactoren die in de beheersovereenkomst vermeld staan.

3 Organisatiestructuur ENW AUGent Samenwerkingsverband 9 partnerinstellingen: - Universiteit Gent - Hogeschool Gent - Arteveldehogeschool - Hogeschool West-Vlaanderen - CVO Panta Rhei De Avondschool - CVO De Vlaamse Ardennen - PCVO Het Perspectief - CVO-IVO Brugge - Cvo Kisp

4 Interne organisatiestructuur
Stuurgroep ENW AUGent De Stuurgroep van het ENW AUGent werkt beleidsvoorbereidend en beleidsuitvoerend. De Stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de partnerinstellingen en komt op regelmatige basis samen. Kerngroep ENW AUGent De Kerngroep van het ENW AUGent treedt adviserend op t.a.v. de Stuurgroep van het ENW AUGent. De Kerngroep bestaat uit afgevaardigden vanuit de Stuurgroep van het ENW AUGent en komt op regelmatige basis samen ter voorbereiding van de Stuurgroep. Expertencommissie ENW AUGent De Expertencommissie van het ENW AUGent beoordeelt de projecten inhoudelijk en verleent de Stuurgroep een inhoudelijk advies over de projecten. De commissie is samengesteld uit experten die afgevaardigd zijn vanuit de diverse soorten partnerinstellingen van het ENW AUGent nl. Universiteit, Hogescholen en CVO’s èn die geen deel uitmaken van de Stuurgroep van het ENW AUGent. Projectgebonden overlegorganen Voor de projecten die door het ENW AUGent worden gefinancierd, zijn er projectgebonden stuurgroepen, werkgroepen en resonantiegroepen opgericht, waar de betrokken partnerinstellingen aan participeren, ter realisatie van de opgestarte projecten. Participatie aan externe overlegorganen Beleidsmatig. Projectgebonden.

5 Externe partners waarmee het ENW AUGent samenwerkt:
Stagescholen Scholengemeenschappen - Pedagogische begeleidingsdiensten VLOR ENW’s van Brussel, Leuven, Limburg en Antwerpen

6 Algemene ambitie In overleg met diverse partners:
werken aan het verhogen van de kwaliteit van de lerarenopleidingen; bijdragen aan de verdere professionalisering van lerarenopleiders door het opstarten en faciliteren van vernieuwende projecten.

7 Doelstellingen Het uitbouwen van een partnerschap tussen de partnerinstellingen van het ENW AUGent. Het versterken van (vak)didactische expertise en professionalisering van lerarenopleiders binnen de lerarenopleidingen. Het optimaliseren van toegankelijkheid en gelijke onderwijskansen binnen de lerarenopleidingen met specifieke aandacht voor taal- en diversiteitsbeleid. Het ondersteunen en versterken van de lerarenopleiding op het vlak van vakdidactisch onderzoek. Het stimuleren van onderzoekspotentieel binnen de lerarenopleidingen. Het versterken van de ICT-competenties van de lerarenopleiders met het oog op het realiseren van de ICT-competenties bij de studenten/cursisten (toekomstige leraren) in de lerarenopleidingen en ICT-integratie in het onderwijs. Het aanbieden van mentorenvormingen en een elektronische leeromgeving aan de stagescholen en het creëren van synergie op vlak van praktijkcomponent. Het ondersteunen van de instellingen in het uitbouwen van een constructieve samenwerking met het werkveld. Het ondersteunen van aanpak van de interne en externe kwaliteitszorg binnen de CVO’s. Samenwerken met andere Expertisenetwerken en openstaan voor een associatieoverschrijdende samenwerking. Het opstarten van projecten die tegemoet komen aan de noden in de verschillende lerarenopleidingen. Het dissemineren van de projectresultaten via publicaties/studiedagen en de website: Zorgen voor implementatie en een duurzame structurele verankering van de projectresultaten binnen de lerarenopleidingen.

8 Realisaties ENW AUGent
Eerste Beheersovereenkomst

9 Overzicht thema’s Gerealiseerde projecten Periode 2007-2011

10 Thema 1: Praktijkcomponent:
Implementatie en optimalisatie Lio-baantraject Vorming decretale mentoren Vorming klas- en vakmentoren

11 Thema 2: Elektronische leeromgevingen
Gratis aanbod van elektronische leeromgeving aan stagescholen. Ontwikkelen, implementeren en evalueren van een professionaliseringspakket voor het gebruik van ELO’s in het Secundair Onderwijs

12 Thema 3: Kwaliteitszorg
Uitbouw kwaliteitszorgsysteem in de CVO’s

13 Thema 4: Onderzoek Film en/als geletterdheid: een praktijkgericht ontwikkelings-onderzoek voor de vakdomeinen Geschiedenis en Nederlands Een nieuw literatuuronderwijs voor een nieuwe leescultuur. Onderzoek naar een ontwikkeling van handelingsoriëntaties ter verbetering van de lerarenopleiding en het literatuuronderwijs. De ontwikkeling van een professionaliseringstraject voor leraren lager onderwijs om onderzoeksgericht onderwijs binnen wereldoriëntatie en wiskunde toe te passen.

14 Thema 5: Didactiek en vakdidactiek
Kennis- en vormingscentrum vakdidactiek. Ontwikkelen van didactisch materiaal voor professionele ontwikkeling van leraren in opleiding. Ontwikkelen van een digitale beeldbank met didactische handleiding voor gebruik in de opleidingen Bachelor kleuteronderwijs en lager onderwijs. Onderzoekscompetenties en actieve werkvormen binnen bètadidactiek. Artatouille: Kunst- en cultuureducatie: didactiek en implementatie.

15 Thema 6: Diversiteitsbeleid
Bruggen bouwen voor gelijke onderwijskansenbeleid.

16 Naar een taalgerichte lerarenopleiding.
Thema 7: Taalbeleid Naar een taalgerichte lerarenopleiding.

17 Einde periode eerste beheersovereenkomst Start periode tweede beheersovereenkomst

18 Beoogde realisaties ENW AUGent
Tweede beheersovereenkomst

19 Overzicht thema’s Projecten Periode 2012-2015

20 Thema 1: Professionalisering van lerarenopleiders op vlak van:
ICT-competenties van lerarenopleiders (op interENW/RP-niveau) Vakdidactiek Thema 2: Stages/organisatie praktijkcomponent Mentorenvormingen Elektronische leeromgeving Thema 3: Taalbeleid Thema 4: Diversiteit/doelgroepenbeleid Thema 5: Onderzoeksondersteuning

21 Zie voor meer info over de werking van
Dank voor uw aandacht! Zie voor meer info over de werking van het ENW AUGent:


Download ppt "Www.augent.be/enw."

Verwante presentaties


Ads door Google