De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?"— Transcript van de presentatie:

1 Jezus leert ons om te bidden vol vertrouwen 1) Hij leert ons wat we aan God mogen vragen

2 Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen? 6 Want ik heb plotseling bezoek gekregen. Het is een vriend van me, die op ​reis​ is. Maar ik heb geen eten voor hem in huis.’ 7 Wat denk je dat er dan gebeurt? Zal je vriend binnenblijven en roepen:

3 Lukas 11 vers 5 t/m 8 ‘Laat me met rust! De deur is allang op slot, de ​kinderen​ en ik liggen al in ​bed. Ik kan nu niet opstaan om je iets te geven’? 8 Nee! Luister naar mijn woorden: Je vriend zal opstaan en je alles geven wat je nodig hebt. Niet alleen omdat hij je vriend is. Maar vooral omdat jij zo onbeleefd was om het te vragen.

4 Jezus leert ons om te bidden vol vertrouwen 2) Hij leert ons dat we altijd bij onze hemelse Vader terecht kunnen

5 Lukas 11 vers 9 t/m 10 9 Luister daarom naar mijn woorden: Als je iets vraagt, zul je het krijgen. Als je iets zoekt, zul je het vinden. Als je op de deur klopt, wordt er voor je opengedaan. 10 Want ieder-een die om iets vraagt, zal het krijgen. En iedereen die iets zoekt, zal het vinden. En voor iedereen die klopt, wordt de deur opengedaan.’

6 Jezus dringt er op aan: Vraag! Zoek! Klop!

7 Bid zoals Jakob: “Ik laat U niet gaan. Eerst moet U mij zegenen
Bid zoals Jakob: “Ik laat U niet gaan! Eerst moet U mij zegenen.” Wees geen Joas: “Laat ik het maar een paar keer proberen.”

8 Aan God ligt het niet. Hij luistert wel
Aan God ligt het niet. Hij luistert wel. Maar God vraagt zich af, of jij het wel volhoudt.


Download ppt "Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?"

Verwante presentaties


Ads door Google