De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ondersteuningmodel sessie drie: ondersteuningsteams

Verwante presentaties


Presentatie over: "ondersteuningmodel sessie drie: ondersteuningsteams"— Transcript van de presentatie:

1 ondersteuningmodel sessie drie: ondersteuningsteams
16 juni 2017

2 Focus : afstemming operationeel niveau
Aanname : denken vanuit GO! Kies de vragen / onderwerpen die voor jullie groepssamenstelling de meeste relevantie / urgentie hebben op dit moment Ideaal ondersteuningsteam? Werking ondersteuningsteam?

3 Samenstelling en afstemming in en tussen ondersteuningsteams
het ondersteuningsteam heeft een grote mate van zelfstandigheid en werkt in nauw overleg samen in de realisatie van kwaliteitsvolle leerlingenbegeleiding (fase 2 “n 3) onder aansturing van het samenwerkingsverband (SG / PBD / CLB). Hoe verhoudt het samenwerkingsverband zich tot het ondersteuningsteam Hoe creëren we afstemming tussen de belangen en visie van scholengroep en scholengemeenschap specifieke beleid en de coördinatie en werking van het ondersteuningsteam? Hoe het niveau overstijgende garanderen? Hoe tegemoet komen aan noden van buo garanderen? Welke professionaliseringsnoden zien jullie op dit moment voor de leden van het ondersteuningsteam?

4 Autonomie en samenstelling van het OT?
het ideale ondersteuningsteam komt tegemoet aan de ondersteuningsvragen van leerkrachten en scholen doordat ze zowel generieke als gespecialiseerde profielen in hun team hebben. Over welke expertise beschikken de ondersteuners? Werken we met gespecialiseerde of met generieke profielen? Welke gespecialiseerde profielen zoeken we? Wat is de minimale en maximale grootte van het OT? Hoe zorgen we ervoor dat verschillende ondersteuningsteams van eenzelfde samenwerkingsverband gelijkgericht werken?

5 Resterende vragen …… Organisatorische Kwaliteitszorg gerelateerde Hoe verloopt de besluitvorming in het OT? Hoe bewaken we dat gelopen trajecten op een doelgerichte manier gebeuren (plannen, uitvoeren, evalueren, bijsturen)? Wie staat in voor evaluatie – en opvolging van ondersteuners? ………

6 Wat nu ? Vragen blijven stellen – capteren – relevante info (FAQ)
Verwerken inzichten in documenten de komende week Draaiboek Profiel Ondersteuning internetten werking op verschillende niveaus Informatie doorstroming vanuit overheid dispatchen Afspraken over ondersteuning korte termijn inhoudelijke professionalisering taken en rollen


Download ppt "ondersteuningmodel sessie drie: ondersteuningsteams"

Verwante presentaties


Ads door Google