De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ailanthus altissima (Hemelboom)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ailanthus altissima (Hemelboom)"— Transcript van de presentatie:

1 Ailanthus altissima (Hemelboom)
Risico: dit soort scheidt chemicaliën af die het gedrag, gezondheid, groei en fysiologie van insecten en andere planten kan beïnvloeden. De hemelboom is een boom die snel groeit en veel ruimte, licht en stenige grond nodig heeft. Hij kan goed tegen een zware snoei.

2 Alsemambrosia (Ambrosia artemisiifolia)
Wat is het risico: enorme allergische reactie door grote hoeveelheid pollen ook scheidt de plant de stof coronopiline uit, die de groei van andere planten in de omgeving belemmert. Hoe ga je met de soort om? Totaal verwijderen ook de wortel niet in de gft bak of compost hoop maar in rest afval bak zodat hij verbrand wordt

3

4 Nederlandse naam: zandambrosia Latijnse naam: Ambrosia spilostachya risico van deze plant?: hevige allergische reactie op de huid en sterke hooikoorts. Hoe ga je met deze plant om? Kevers uitzetten (Ophrella communa) deze vreten de plant op. Haal de plant met wortel en al uit de grond en gooi deze NIET in de gft bak of compost hoop. Gooi deze in de grijze bak, dan wordt deze plant verbrand bij het verwerken.

5 Ambrosia trifida (Driebladige ambrosia) 2jarige
Het ambrosia zaad zit veel in vervuild vogelzaad wat nog wel verkocht word Ze verspreiden zich snel, mensen met hooikoorts hebben er erg last van. Je kunt ze bestrijden door het handmatig eruit te trekken vroeg in het seizoen afmaaien, het afdekken met hooi gras of houtsnippers. Je hebt ook een app de ambrosia melder daar kun je foto's heen sturen en weten ze waar ze veel voorkomen

6 5.Cabomba caroliniana (waterwaaier)

7 Risico van de soort: vermeerderd zich makkelijk en kan gemakkelijk hele waterwegen overwoekeren.
Hoe ga je om met deze soort: Compleet weghalen en blijven weghalen totdat het niet terugkom.

8 6. Baccharis hamifolia (struikaster)

9 Risico: Soort verspreid zich snel door de grote hoeveelheid zaad die ze produceren.
Hoe ga je om met deze soort: Voordat de zaden er in komen, haal je de toppen eraf.

10 7. Crassula helmsii (Watercrassula)

11 Risico van de soort: Deze soort kent drie groeivormen, land, waterbodem en waterlagen. Hierdoor kan die op een aantal plekken groeien. Hoe ga je om met deze soort: Plant in zijn geheel verwijderen.

12 8. Cornus sericea (Canadese kornoelje)

13 Risico: Kan andere soorten verdringen, zaden worden versprijd door vogels.
Hoe ga je er mee om: Vroegtijdig ontdekken en bestrijden van de eerste vestigingen.

14 9. Egeria densa

15 Nederlandse naam: Egeria
Latijnse naam: Egeria densa Risico deze soort: ze woekeren sterk en zijn moeilijk te bestrijden Hoe ga je er mee om?: Verspreiding voorkomen en eem met ut nettie erdeur ramm’n.

16 10.Eichhornia azurea

17 Nederlandse naam: wenteltrap Latijnse naam: Eichhornia azurea
Risico deze soort: We moeten echter wel opletten dat hij niet aan de oppervlakte gaat groeien, want dan krijgen de bladeren een andere bladvorm. De bladeren gaan op schoenenlepels lijken; breed en ovaal op een dikke steel. Het is dan niet makkelijk om de plant weer in de originele vorm terug te krijgen. Hoe ga je er mee om: De beste methode is om hem af te toppen vóór hij de oppervlakte bereikt (10 cm onder de wateroppervlakte). De top kan dan weer ingeplant worden en het resterende gedeelte zal aan de zijkanten weer nieuwe scheuten vormen die later ook weer bruikbare planten zullen blijken te zijn.

18 11. Eichhornia crassipes

19 Nederlandse naam: Waterhyacint
Latijnse naam: Eichhornia crassipes Risico deze soort?: bij warm klimaat vermeerdert hij zich zo razendsnel Hoe ga je er mee om?: Met warm klimaat niet aanplanten.

20 12. Heracleum sosnowskyi

21 Nederlandse naam: Sosnowsky’s berenklauw
Latijnse naam: Heracleum sosnowskyi Risico deze soort: Vee krijgt er diarree en interne bloeding van. Overwoekert gigantisch en moeilijk te bestrijden. Hoe ga je er mee om: Uitroeien door regelmatig met gif te spuiten, anders niet uit te roeien

22 Hydrocotyle ranunculoides (grote waternavel)
Risico van de soort: Hij laat in hoog tempo watergangen dichtgroeien. Daarom mag deze niet meer verkocht worden door tuincentra. Hoe ga je met deze soort om: Zeker niet meer aanplanten, en waar het kan zoveel mogelijk verwijderen.

23 Hydrocotyle verticillata (Waternavel)
Risico van deze soort: Als de plant te weinig licht krijgt krijgt deze ongewenste schieters naar boven. Hoe ga je met deze soort om: Bij aanplant zorgen dat de plant in het volle licht staat.

24 Ludwigia grandiflora Nederlandse naam: waterteunisbloem
Risico: zeer dichtend op het wateroppervlak. Omgang: grote gaten maken in de beplanting en regelmatig onderhoud plegen.

25 Lagarosiphon major Verspreidbladige waterpest
Risico: veroorzaakt in kleine afgesloten wateren een hoge ph waarde. Groeit snel. Hoe ga je om met deze soort: het verwijderen van de plant is de meest effectieve maatregel, om deze plant te bestrijden. Gooi het afval niet in de natuur maar bij het groenafval.

26 17. Ludwigia peploides Kleine waterteunisbloem

27 17. Ludwigia peploides Kleine waterteunisbloem
Risico: De plant verwilderd gemakkelijk, dit kan voorkomen worden door de plant te steken of te scheuren. Doordat de plant verwilderd worden inheemse planten verdrongen. En het zuurstof gehaalte daalt dan.

28 17. Ludwigia peploides Kleine waterteunisbloem
Hoe ga je om met deze soort? Planten zo snel mogelijk verwijderen. Voordat er zaad gemaakt is.

29 18. Lysichiton americanus Moeraslantaarn

30 18. Lysichiton americanus Moeraslantaarn
Risico: De plant is giftig, maar vormt geen gevaar voor mens en dier De plant verdrijft andere planten die er in de buurt staan

31 18. Lysichiton americanus Moeraslantaarn
Hoe ga je om met deze soort? Deze plant is een langzame groeier en heeft geen bijzondere zorg nodig Wanneer de planten te groot worden en gaan overheersen kun je er een aantal tussenweg halen

32 19. Myriophyllum aquaticum Parelvederkruid

33 19. Myriophyllum aquaticum Parelvederkruid
Wat is het risico?: Onder “gunstige” omstandigheden is het een zeer competitieve soort, die na verloop van tijd massavegetaties vormt en andere ondergedoken waterplanten verdringt. In een gemiddelde Nederlandse winter blijft de plant groen. Hierdoor heeft ze in het voorjaar een voorsprong op waterplanten die ’s winters afsterven en in het voorjaar weer helemaal vanuit wortels of winterknoppen moeten uitlopen.

34 19. Myriophyllum aquaticum Parelvederkruid
Hoe ga je om met deze soort? Voor goed bereikbare waterlopen met een lichte bestmetting verdient handmatig verwijderen de voorkeur hiermee kunnen de planten nauwkeuriger verwijderd worden. Machinale technieken worden enkel ingezet bij grote populaties mits men voldoende maatregelen kan nemen om te voorkomen dat de planten kunnen hergroeien of dat fragmenten zich stroomafwaarts kunnen verspreiden. Het gebruik van een maaibalk is hierbij een goede optie.

35 20. Myriophyllum heterophyllum Ongelijkbladig vederkruid

36 20. Myriophyllum heterophyllum Ongelijkbladig vederkruid
Risico: Verdringt inheems waterplantsoorten en aanwezige dieren worden ook verdrongen, kan zelfs vissterfte veroorzaken

37 20. Myriophyllum heterophyllum Ongelijkbladig vederkruid
Hoe ga je om met deze soort? Zoveel mogelijk verwijderen en als dat niet lukt zo goed mogelijk onder controle zien te krijgen , goed de parelvederkruid bij het groen afval en niet in de natuur


Download ppt "Ailanthus altissima (Hemelboom)"

Verwante presentaties


Ads door Google