De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stand van zaken Verbeterplan

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stand van zaken Verbeterplan"— Transcript van de presentatie:

1

2 Stand van zaken Verbeterplan
Omgevingsdienst Groningen bundelt kennis & ervaring Presentatie AB

3 moet nog mee bezig klaar

4 Basis op orde Dienstverleningsovereenkomst, mandaatbesluit en jaaropdracht 2017 liggen voor ter vaststelling Begin december verstuurd aan colleges Van een aantal deelnemers vaststellingsbesluiten ontvangen De overige deelnemers hebben een gekregen met de vraag wanneer de documenten worden ingebracht voor vaststelling in het college. Beschrijven van producten en diensten PDC-matrix 2017 vastgesteld in AB Werkgroep PDC, waar ook een aantal deelnemers in participeren, zijn op dit moment bezig met het beschrijven van een groot aantal producten. Uniforme werkprocessen primair proces opgenomen in zaaksysteem LOS

5 Basis op orde Algemene dienstverleningsvoorwaarden in ontwikkeling
: inventariseren van vragen en onduidelijkheden, en eerste beantwoording en vaststellen van rode lijnen in OGP : bespreken concept algemene dienstverleningsvoorwaarden, inclusief beantwoording vragen en onduidelijkheden in OGP Spelregels voor tijdschrijven gereed Vanaf 1 januari wordt er tijd geschreven in het LOS in plaats van in LIZA Er zijn spelregels vastgesteld om ‘goed’ op de producten en diensten tijd te kunnen schrijven. Deze spelregels zijn besproken met alle medewerkers via meerdere kanalen. De komende weken wordt het tijdschrijven gemonitord om kinderziektes er zo snel mogelijk uit te hebben. Herinrichten financiële administratie is in ontwikkeling De herinrichting van de administratie gebeurt in samenwerking met de provincie. Zij voeren namelijk financiële administratie voor de Omgevingsdienst. 2017 gebruiken we als leerjaar. De financiering gebeurt in 2017 en 2018 nog op basis van input. Alle producten en diensten uit de PDC zijn inmiddels als kostendrager aangemaakt in de administratie.

6 Basis op orde Uitvoeringsprogramma 2017 ligt in concept bij opdrachtgevers Op verzoek van alle opdrachtgevers in het OGP van is het concept UVP 2017 in week 1 verstuurd naar alle opdrachtgevers. Reactietermijn: 1 week. Naar aanleiding van opmerkingen wordt op in het OGP een terugkoppeling gegeven van de (mogelijke) verwerking van de reacties. UVP 2017 ligt voor ter vaststelling in het DB van Borging van Verordening Kwaliteit VTH Groningen Om (continue) te monitoren in hoeverre wij voldoen aan de eisen zoals gesteld in Verordening wordt gekeken naar een systeem (HR 21) als hulpmiddel. Verordening kwaliteit wordt de basis, zodat eind van het jaar gerapporteerd kan worden aan onze deelnemers over waar wij staan en of wij voldoen (m.u.v. comply or explain)

7 Basis op orde Borging van procescriteria
Er komen wijzigingen in wet- en regelgeving aan die zowel van invloed zijn op onze deelnemers, maar ook op onze organisatie. Deze wijzigingen komen voort uit het wijzigingsbesluit Omgevingsrecht die naar alle waarschijnlijkheid medio juli 2017 in werking treedt. Wijzigingen zijn o.a. : Komst van een uniform uitvoerings- en handhavingsbeleid op niveau van de taken die belegd zijn bij de Omgevingsdienst. Complementeren inrichtingenbestand Hierover ook van gedachte gewisseld met toezichthouder IBT Omgevingsrecht van de provincie. 3 februari wordt hierover een discussienota ingebracht in het DB.

8

9 Klant centraal Onderzoek naar verscherpen van de rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden hulpstructuren in afronding Eerste bevindingen op 9 januari besproken met stuurgroep Afgelopen week nog 2 gesprekken plaatsgevonden Bijeenkomst wordt gepland met opdrachtgevers en ODG om te brainstormen Werving- en selectie accountmanagement gaat van start 1 vaste accountmanager 1 tijdelijke accountmanager Voorbereidingen voor MTO zijn gestart On hold in verband met lopende ontwikkelingen

10 Klant centraal IBP gesprekken worden gevoerd, teamplannen zijn in de maak Alle medewerkers hebben een IBP gesprek Teamplan wordt aan gewerkt, begeleiding wordt geboden op een deel van het Teamplan. De teams worden ondersteund door een externe adviseur bij het onderdeel kernwaarden vertalen naar de praktijk. Samen met de interne projectgroep zal de opzet en inhoud van de begeleiding bepaalt gaan worden.

11 Stand van zaken LOS

12 LOS: 2 januari 2017 een feit Het Leefomgeving systeem (LOS) is twee weken live. De livegang verloopt goed. De meeste vragen gaan over de werking van het LOS en interne werkafspraken. Er zijn weinig technische problemen. Het projectteam LOS, Genetics en interne medewerkers ondersteunen ODG medewerkers bij de werking van het LOS. Ook faciliteert het projectteam LOS medewerkers van het bevoegd gezag door middel van een helpdesk en inloopsessies.

13 Andere ontwikkelingen

14 Andere ontwikkelingen
Martin Kremers nieuwe teamleider VV Bouw en Bijzondere wetten met ingang van 2 februari Voor de functie van teamleider TH Bouw Bodem, Bijzondere wetten en BOA zijn wij nog in gesprek met een beoogd teamleider. Voor de andere functie van teamleider voor het team BRZO wordt de werving- en selectieprocedure opnieuw gestart. Er wordt een formatieonderzoek uitgevoerd binnen het team Advies door een extern adviesbureau (Yacht). Het resultaat is een objectieve beoordeling van de formatie zoals deze op dit moment is voor het huidige takenpakket.

15 Andere ontwikkelingen
Jaarverslag 2016 Er wordt gewerkt aan een jaarverslag 2016 voor alle individuele deelnemers. Workshopbijeenkomsten Ieder kwartaal gaan we met de hele organisatie een workshopbijeenkomst organiseren. Onderwerpen als Omgevingswet, Energie, maar ook onderwerpen/ zaken die leven in de organisatie.

16 Andere ontwikkelingen
Inbreng extra taken gemeente Slochteren De stuurgroep Midden-Groningen harmoniseert de werkpakketten van Slochteren, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer. Hieruit vloeit de wens om de taken van Slochteren op het gebied van milieu en wabo (bouw) in te brengen. Ambtelijk zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium. Belangrijkste acties voor de korte termijn zijn: Een check of de ingebrachte formatie in evenwicht is met het takenpakket dat wordt afgenomen. Duidelijkheid over de overname van medewerkers. Met 3 medewerkers van Slochteren vinden oriënterende gesprekken plaats. De inzet is om het AB van april een businesscase te kunnen voorleggen.

17 Andere ontwikkelingen
Inbreng extra taken gemeente Haren Het college van B&W van Haren heeft ingestemd met de tijdelijke inbreng van taken en met de concept businesscase voor de structurele inbreng van taken. Vanaf 1 januari 2017 voert de Omgevingsdienst tijdelijk voor Haren de milieutaken uit op basis van een meerwerkcontract. De Omgevingsdienst heeft 1 medewerker van Haren overgenomen. Het college van B&W legt de concept businesscase ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad. Indien de raad positief besluit, dan wordt de concept businesscase definitief gemaakt. De definitieve businesscase wordt vervolgens ter besluitvorming voorgelegd aan het AB.

18 Andere ontwikkelingen
Onderzoek APV-taken Het besluit van het DB is gecommuniceerd met de andere AB-leden en de regisseurs van de betrokken gemeenten. Het onderzoek is opgestart. Eerste stap is om als projectgroep bij elkaar te komen. De betrokken gemeenten hebben tot vrijdag om een vertegenwoordiger af te vaardigen. Bijeenkomst raden- en staten Bijeenkomsten raden- en staten in voorbereiding.

19

20 Lloydsweg 17 9641 KJ Veendam 0598 – 788 000 www. od-groningen
Lloydsweg KJ Veendam 0598 –


Download ppt "Stand van zaken Verbeterplan"

Verwante presentaties


Ads door Google