De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Programma kerstviering 2016

Verwante presentaties


Presentatie over: "Programma kerstviering 2016"— Transcript van de presentatie:

1 Programma kerstviering 2016

2 Declamatie: gedicht Nel Benschop(Simone van Wageningen) Vanuit het duister van de nacht waarin de wereld ligt gevangen, vanuit de dagen, vol verlangen naar licht, naar vrede, lang verwacht houd ik mijn blik omhoog gericht: ook ik wil bij de kribbe komen waar U het kruis hebt opgenomen; en ik zal licht zien - enkel licht!

3 Samenzang: Ik kniel aan Uwe kribbe neer
Ik kniel aan Uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven. O neem mijn leven, geest en hart, en laat mijn ziel in vreugd en smart, bij U geborgen wezen Temidden van de nacht des doods zijt Gij, mijn zon, verrezen. O zonlicht, mild en mateloos, uw gloed heeft mij genezen. O zon, die door het duister breekt, en 't ware licht in mij ontsteekt hoe heerlijk zijn uw stralen!

4 Opening/bijbellezen/gebed: door Ernst Adam

5 Samenzang: Psalm 98:1 Zingt, zingt een nieuw gezang den HEERE, Dien groten God, die wond'ren deed; Zijn rechterhand, vol sterkt' en ere, Zijn heilig' arm wrocht heil na leed. Dat heil heeft God nu doen verkonden; Nu heeft Hij Zijn gerechtigheid, Zo vlekkeloos en ongeschonden, Voor 't heidendom ten toon gespreid

6 Declamatie Matth. 2: 1, 2 en 10 (Liselotte en Eloise vd Sluis) Toen nu Jezus geboren was te Bethlehem, gelegen in Judea, in de dagen van den koning Herodes, ziet, enige wijzen van het Oosten zijn te Jeruzalem aangekomen. Zeggende: Waar is de geboren Koning der Joden? Want wij hebben gezien Zijn ster in het Oosten, en zijn gekomen om Hem te aanbidden.Als zij nu de ster zagen, verheugden zij zich met zeer grote vreugde.

7 Samenzang: Lofzang van Simeon 1,2 (collecte)
Zo laat Gij, HEER, Uw knecht, Naar 't woord, hem toegezegd, Thans henengaan in vrede; Nu hij Uw zaligheid, Zo lang door hem verbeid, Gezien heeft op zijn bede.  Een licht, zo groot, zo schoon, Gedaald van 's hemels troon, Straalt volk bij volk in d' ogen; Terwijl 't het blind gezicht Van 't heidendom verlicht, En Isrel zal verhogen.

8 Meditatie kandidaat Baan: thema Verlicht

9 Zingen kinderclub: De wijzen De wijzen, de wijzen, Die gingen samen reizen, Vertrouwend op de Koningsster, Zij wisten niet hoe ver. Zij hebben gevonden, Het Kind door God gezonden, Dat Koning en dat Knecht wil zijn, Van ieder, groot en klein.

10 Declamatie: gedicht Diny Beijersbergen (Rik van Leeuwen)
God heeft zijn licht ontstoken hoog in de wereldnacht, een ster die ongebroken vermeldt wat werd verwacht. Hij wijst ons nieuwe wegen waar weer het licht begint, een weg van enkel zegen in de geboorte van een Kind.

11 Vervolg declamatie: God liet zijn eng'len zingen van vrede, nu gebracht, dat duister zal verdringen, een licht in onze nacht. Het zingt van welbehagen in mensen groot en klein, de nacht zal niet verdragen wat ondergaat in bange pijn.

12 Vervolg declamatie: God heeft Zijn Zoon gegeven, het vleesgeworden woord, en eeuwig mag herleven de mens die naar hem hoort. We zijn nog niet verloren, het licht schijnt overal: 'Er is een kind geboren die onze wereld redden zal.'

13 Samenzang: avondzang vers 1 en 4 O grote Christus, eeuwig licht
Samenzang: avondzang vers 1 en 4 O grote Christus, eeuwig licht! Niets is bedekt voor Uw gezicht; Die ons bestraalt, waar wij ook gaan, Al schijnt geen zon, al licht geen maan. Houd ons gemoed voor U bereid, Opdat het blij Uw komst verbeid', Daar 't in een stil vertrouwen leeft, Dat Gij ons onze schuld vergeeft.

14 Vrij verhaal: Nicolet van Wageningen

15 JV zingt: In het Licht (Sela) In de donkere nacht verschijnt een licht en de duisternis krijgt het niet in haar macht. Eeuwenlang al voorzegd: het woord van God dat geboren wordt. Hoop waar de wereld op wacht.

16 Vervolg JV zingt: In het licht van Gods Zoon, zien wij Zijn goedheid, Zijn waarheid. brengt Hij in kleinheid Zijn grootheid dichtbij. Niemand ziet Gods gezicht, maar in Zijn zoon wordt Hij een persoon, maakt Hij bekend wie Hij is.

17 Vervolg JV zingt: In mijn donkere nacht verschijnt Zijn licht en de duisternis krijgt het nooit in haar macht.

18 Declamatie Efeze 5:8 (Corlieke Versluis) Want gij waart eertijds duisternis, maar nu zijt gij licht in den Heere; wandelt als kinderen des lichts.

19 Gedeelde samenzang: Kinderclub Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal. Gemeente De duisternis gaat wijken van d'eeuwenlange nacht. Een nieuwe dag gaat prijken met ongekende pracht.

20 Vervolg gedeelde samenzang: Kinderclub Zij, die gebonden zaten in schaduw van de dood, van God en mens verlaten, begroeten 't morgenrood. Gemeente De zonne, voor wier stralen het nacht'lijk duister zwicht, en die zal zegepralen, is Christus 't eeuwig licht!

21 Vervolg gedeelde samenzang: Allen Reeds daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

22 Afsluiting/dankgebed: ouderling W. de Bruijn

23 Samenzang: Daar is uit ’s werelds duistere wolken Daar is uit 's werelds duist're wolken een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken, en gij, mijn ziele, bid het aan! Het komt de schaduwen beschijnen, de zwarte schaduw van de dood. De nacht der zonde zal verdwijnen, genade spreidt haar morgenrood. O Vredevorst, Gij kunt gebieden

24 Vervolg samenzang: Daar is uit ’s werelds duistere wolken de vreed' op aard' en in mijn ziel! Doe alle volken tot U vlieden, dat al wat ademt voor U kniel! Des Heeren ijver zal bewerken, dat Hij de zetel, U bereid, met recht en met gericht zal sterken. Hem zij de lof in eeuwigheid!


Download ppt "Programma kerstviering 2016"

Verwante presentaties


Ads door Google