Omgang en verzorging H4.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Liemers College Locatie Vestersbos
Hoe ruim ik mijn kamer op?
De vlag Pak elkaars polsen vast. Tenen tegen elkaar.
LET OP !!! © 2011 Nederlandse Reanimatie Raad
Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4
Bevrijdingsgrepen.
Klik hier =>.
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
Pony’s, paarden en paardrijden
Hoofdstukindeling Reddingmiddelen en hulpmiddelen.
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Verkeers- stellingenspel
Veiligheidsmaatregelen tijdens de inzet
EERSTE HULP Wat doe je in een noodsituatie?
Deel 2. Zomaar weer een foto. Niks bijzonders te vermelden.
Basis van het Flag Football
Aan het einde van deze cursus kunt u demonstreren:
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Kleine ongelukjes.
Welkom !!!!! bij de Thema avond van Casa Dos EHBO voor kinderen.
Gebitsverzorging.
Thema 2: Voeding en Vertering
Vrienden zijn er om je te steunen
Klik op deze link om een filmpje over
Klik hier =>.
Klik hier =>.
en zitinstructie neemt u plaats op uw stoel en
‘Hazeltje, je moet gaan slapen
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Woordenschat groep 5 Thema 10 Les 2
Iedere atleet verdient een sportmasseur, ook een paard.
Paarden.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #4 EEN GRIEZELIG VOORBEELD.
Paarden.
Omgang en verzorging.
Bs.2+3: Microscoop en Microscopie
Omgang en verzorging H4.
Welzijn. Tropisch Oerwoud werd steppe. Dit betekende dat het paard: Hard en langdurig moest kunnen lopen. Constant warme spieren en een goede doorbloeding.
Omgang en Verzorging H4. Lesopbouw Oriëntatiefase Aan de slag Theorie Praktische handelingen Evaluatiefase.
Quiz Toets voorbereiding. Welke omschrijving gaat over de Eohippus? O A: tropisch oerwoud, miljoen jaar geleden, meter hoogte O B: steppes,
Welzijn H1. programma Oriëntatiefase Theorie Aan de slag Theorie Aan de slag Evaluatiefase.
Bewegingsapparaat Paard
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Veilig werken met de Grief Wat zijn de gevaarlijke en wat zijn de veilige zones.
Welzijn H1.
De manege Julia Saad Hallo allemaal, ik hou mijn spreekbeurt over Schiphol airport!
OMGAAN MET GROTE HUISDIEREN
OMGAAN MET GROTE HUISDIEREN. Klinisch onderzoek: nauw contact en manipulaties Dierenarts verantwoordelijk tijdens onderzoek Veiligheid voor dier, dierenarts.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
FNRS Spreekbeurtpakket Pony’s, paarden en paardrijden.
Je huid bedekt je hele lichaam
Tips voor het gebruik van deze powerpointpresentatie
Tips voor het gebruik van deze powerpointpresentatie
Huisvesting en Hygiëne
Longboard rijden Board balance Tricks Tricks Tricks Board balance
Verplaatsen met een rolstoel
Trekpaarden en Haflingers
Hoeveel vitale functies kennen wij?
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
De Hoef Hoefkennis HS31.
Omgaan met een rollator
Subcutaan injecteren.
Intramusculair injecteren
Tot welke toestand kan een groot bloedverlies leiden?
Verpleegtechnische vaardigheden
Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding De Fantra VMBO II
Leren programmeren met Scratch
Transcript van de presentatie:

Omgang en verzorging H4

Lesopbouw Oriëntatiefase Theorie Aan de slag Evaluatiefase

Benaderen van een paard Het benaderen van een paard moet met zorg gebeuren: Laat het paard horen dat je er bent. Maak rustig kennis met het paard en laat hem aan je hand ruiken. Maak rustige bewegingen. Benader het paard nooit van achteren! Te voorzichtig, dan denkt het paard dat je geen leider bent. Te ruw, dan schrikt het paard van je.

Omdoen van een halster Zorg dat het halster niet gedraaid is. Bevestig het touw alvast aan de onderkant van het halster. Ga links van het paard staan. Neem het halster in beide handen en schuif het voorzichtig over de neus en schuif dan het nekgedeelte achter de oren. Leg de manen en de maantop weer op hun plek. Sluit de kaakgesp, LET OP dat het klipje naar buiten is gedraaid.

Paard naar de wei/paddock brengen Bevestig het touw aan het halster. Houd het touw op ongeveer 30 centimeter vanaf de sluiting vast. Loop links naast het paard ter hoogte van de hals, net voor de schouder. Draai het paard met zijn hoofd naar de uitgang voor je hem in de weide of paddock loslaat.

Aan de hand leiden en vastzetten Het paard moet op jouw lichaamstaal letten, als jij stopt moet hij ook stoppen. Blijf zelf rustig en ontspannen. Vastzetten: Gebruik halster en halstertouw, geen hoofdstel. Zet het paard bij voorkeur aan twee zijden vast. Gebruik de veiligheidsknoop en een paniekhaak.

Poetsen Regelmatig poetsen is belangrijk: Je legt contact met je paard. Het is goed voor de vacht. Het is een controlemoment voor wondjes. Goede reiniging voorkomt schuren van bijvoorbeeld het zadel. Het bevordert de bloedsomloop en huidactiviteit.

Poetsen Gebruik een hoevenkrabber, een rubberen rosborstel, een harde en een zachte borstel en een manenkam. Poets in een vaste volgorde: krab eerst de hoeven uit, poets dan het paard met de rosborstel en de zachte borstel. Borstel de manen met de harde borstel of gebruik de manenkam. Poets niet in de stal. Poets paarden die voornamelijk buiten verblijven niet te vaak en niet te grondig zodat de talglaag in de vacht behouden blijft.

Hoeven uitkrabben Krab voor en na het rijden de hoeven uit om vuil te verwijderen. Houd een vaste volgorde aan, dit is prettiger voor het paard. Uitkrabben van de hoeven is belangrijk voor de werking van het hoefmechanisme en controle op steentjes of scherpe voorwerpen en hygiene.

Hoeven uitkrabben Hoeven uitkrabben hoe doe je dat: Ga naast het been staan met je gezicht richting de staart. Glijd met je hand langs de binnenkant van het been en leun iets met je gewicht tegen het paard. Het paard verplaatst zijn gewicht en jij kunt het been oppakken. Til de hoef aan het kogelgewricht op. Krab de straalgroeven uit, in één richting naar de punt van de straal. Zet het been weer rustig neer als de hoef schoon is.

Verzorging na het rijden Stap het paard goed uit. Poets na het rijden om zweet en vuil te verwijderen. Spons natte zweetplekken met een vochtige spons af. Verwijder met een zweetmes overtollig water.

Beenbescherming Peesbeschermers: Beschermen tegen aantikken van de achterhoef tegen het voorbeen. Kogelbeschermers: Beschermen de binnenzijde van de kogel van het achterbeen. Worden vooral gebruikt bij springen en eventing. Springschoenen: Beschermen de kroonranden en de hoefballen. Ze beschermen ook de voorste kootholten tegen het aantikken van het achterbeen. Ook het aftrappen van ijzers wordt tegengegaan.

Beenbescherming Bandages: Worden veel gebruikt bij dressuur. Bieden weinig steun. Kunnen ervoor zorgen dat de pezen oververhit raken. Kunnen ernstige blessures veroorzaken als ze niet goed zijn aangebracht. Mogen niet te los en niet te strak zitten en de stof mag niet gerimpeld zijn.