Meer muziek basisonderwijs Leerlingen in het basisonderwijs krijgen meer en beter muziekonderwijs. Minister Bussemaker heeft met Joop van den Ende en het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Werkbijeenkomst Resultaatafspraken Vroegschools
Advertisements

Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
LEERKRACHT MIJN SPREEKBEURT LAURENT GOEMAN.
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
KBS Petrus en Paulus.  104 (van 324)  Ouders zijn gezien hun rapportcijfer gemiddeld genomen iets minder tevreden dan andere ouders  7,4 tegenover.
Het Kippenproject Kenia
Co -Teaching Praktisch, actief middel in de klas voor het vergroten/versterken van het handelingsrepertoire van de leerkracht.
Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein.
First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
Edukans 4 april 2017.
Onderwijs en kinderarbeid
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Welkom Afsluiting KC en hoe verder!. Klas 3 sluit kc af Klas 3 is laatste jaar van project Kunst & Cultuur. Leerlingen krijgen eindbeoordeling per vak.
Cijfer verwerkings systeem Door: Ridvan Fatih saqib.
Module 1 – Dag 1 Hallo.
First ID project Bindelmeer College
Zelfstandig werken Groepen 3.
Nieuwe kerndoelen voor het basisonderwijs. Kerndoelen zijn streefdoelen, zij geven aan wat iedere school in elk geval nastreeft bij leerlingen. Daarbij.
Malawi Edukans project Loop met door de presentatie.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Mij een zorg!?.
De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg.
Ouderbetrokkenheid op Het Kompas
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Het LWOO op de HJZ De kinderen Doelstelling Inrichting onderwijs
GROEP 7 Leon, Dayzer & Soraya. De opdrachtgever Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Zij richten zich op: volksgezondheid, overgewicht,
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
OBS De Waarborg Schooltijden Gezamenlijke ouderavond 7 april 2015.
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Regels kun je omzeilen, principes niet.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Informatie Continurooster 5 gelijke dagen model Mei 2015 Dhr. B. Korenstra c.b.s. de Vuurvlinder.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Informatieavond keuze leerjaar 2 naar leerjaar 3 Februari 2016.
Masterplan muziekonderwijs Limburg. Wie is DOOR! Samenwerking tussen: Provincie Limburg: Huis voor de Kunsten Limburg Sien.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
DE RANK CHRISTELIJKE BASISSCHOOL Open dag Woensdag 17 februari van 9.00 u. tot u. U bent van harte welkom met uw kind!
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Studiereis Finland Maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2013.
De verpakking is mooi, maar wij als leerkrachten hebben het voorrecht om het cadeautje stukje bij beetje uit te pakken, zodat het mooiste wat binnenin.
Regels in school Leerlingen van groep 1/2/3 van CBS De Gearrin:
ICC Module Muziek op School Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
Problemen in het onderwijs Leraren zijn niet gekwalificeerd en klassen zijn erg groot. Hoewel het onderwijs gratis is, zijn de bijkomende kosten hoog.
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
info spreekbeurt over warcild
Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
WAT IS NLT?.
Eind september 2015 stelden de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor.
Christus’ project: de kerk
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
voor Rotterdamse kinderen
Geef licht aan kinderen in gewelddadige wijken in Zuid-Afrika
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Doelgroep kwijt Kijkende naar de doelgroep EVB+ lijkt het wel of we onze doelgroep kwijt zijn. Zoek je op internet naar bijvoorbeeld LVB+ dan krijg je.
Presentatie voor teams Oktober 2018
‘Kansen voor alle kinderen’ Inzet extra middelen
Workshop – Opdracht, speelveld en verwachtingen
EEN STERK GEZIN.
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Kinderen maken Muziek Muziek is de basis !
Transcript van de presentatie:

Meer muziek basisonderwijs Leerlingen in het basisonderwijs krijgen meer en beter muziekonderwijs. Minister Bussemaker heeft met Joop van den Ende en het Oranje Fonds afgesproken dat ze gaan samenwerken om het muziekonderwijs op school een stevige impuls te geven. Het ministerie trekt er tot 2020 € 25 miljoen voor uit. Van den Ende zet zich samen met private partijen in om ook € 25 miljoen bijeen te brengen en een campagne te starten. Het Oranje Fonds spant zich in om het programma Kinderen Maken Muziek de komende drie jaar voort te zetten. Er is groot draagvlak in de samenleving voor meer en beter muziekonderwijs. 85% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen op school in aanraking komen met muziek. Daar staat tegenover dat slechts 11% van de scholen vindt dat hun leraren deskundig genoeg zijn om muziekonderwijs te geven. Groepsleerkrachten voelen zich vaak niet bekwaam genoeg voor muziekonderwijs. Het is niet dat zij geen muziek willen geven, ze missen vaak het zelfvertrouwen om bijvoorbeeld te zingen voor en met de klas. Met het extra geld kunnen scholen de deskundigheid van mensen die voor de klas staan vergroten. Daarnaast kunnen zij samenwerken met alle partijen uit het muziekveld, zoals muziekscholen, harmonieën, brassbands, fanfares, orkesten en poppodia. Kinderen kunnen zich zo op muzikaal en kunstzinnig vlak ontwikkelen. 'Goed cultuuronderwijs is belangrijk', aldus minister Bussemaker. 'Belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren, voor hun creativiteit en voor de creativiteit van onze samenleving als geheel. Want de samenleving verandert in rap tempo. We kunnen dat alleen bijbenen als we onze creativiteit ten volle inzetten. Muziekonderwijs voor alle kinderen is daarbij een goed begin.'

Met rusten

1 3