Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Advertisements

1. Het einde van de kalender op 21 december?. 2. Het grote verlangen van deze wereld.
Kerstviering kleuterbouw
Gods verborgen glans.
Kerstmis.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Kerstnachtdienst Spoedcursus engel Voorganger: ds. A. Nicolai
Salve Maria Mater Dei.
"Santa is coming to town".
Zingen Vers 1 Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht,
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Herders of HERDER.
Wie nodig je als eerste uit?
Welkom.
Thema voor vanavond is:
Koning, eens en voor altijd
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Geboortekaartje uit de hemel
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
VREDE.
Thema: De HERE kondigt het oordeel aan over het zelfverzekerde volk Israel 1) D E ERNST VAN DE SITUATIE 2) De oorzaak van de ernstige situatie 3) De erkenning.
Zondag 28 december 2014 morgendienst.
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Welkom in deze kerkdienst
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Grote namen (1). Grote namen (2) Redder, Heer: titels al bezet door Augustus Redder, Heer: titels al bezet door Augustus.
Liturgie Gz.81: 1-4 Voices Lz.Luc. 2: 1-20 Ps.89: 9, 11 T.Luc. 2:11-12 Gz.82: 1-4 Voices Gz.50.
Kerstnachtdienst Waarom kerst? Voorganger:ds. A. Elverdink Muzikale medewerking:New Creation.
Preek Matteüs 2: 1-12.
Welkom in deze dienst! Voorganger: Ds H. de Bruijne
Kerstfeest bij de Zeesterren
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Zingen Vers 1 De grote mensen durven niet, heel Israel is bang,
O Heer, wat ben ik moe!.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
SEIZOEN 2015/16 STARTZONDAG.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
3e Advenszondag 13 december 2015
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Welkom Thema: Kerst raakt je hart.
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Nieuwjaarsborrel Zaterdag 2 januari uur GKV Middelburg – Kruiskerk KliK presenteert: Van harte welkom! KliK?? Zie kerkblad.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Kerstnachtdienst 2015 Thema: Gods liefde uit de doeken.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Kerstnachtdienst Ds. Marijn Rohaan O. v
KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
"..ὁς ὲστιν Χριστος…" –αυυελοσ titels "Koningsnieuws"
Ere zij God! > gedateerd: historische gebeurtenis Ere zij God! > gedateerd: historische gebeurtenis.
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: 11 vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12 Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’ 1

Lukas 2:10-12 ‘Herders’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: 11 vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12 Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’ 2

Lukas 2:10-12 ‘Redder’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: 11 vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12 Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’ 3

Lukas 2:10-12 ‘Vernedering’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: 11 vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12 Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’ 4

Lukas 2:10-12 ‘Hoop’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: 11 vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12 Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’ 5