Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Sporten.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
De beloning van de dwerg
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
De sok van Lientje.
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Ik voel me zo alleen !.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
De schaduw van kees Querido.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Even duwen. Lig ik vannacht heerlijk te slapen, wordt er om 4 uur flink op de deur gebonkt en aangebeld.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
De verhuizing Ik ben Fleur Ik ben Mandy Ik moet je iets vertellen, ik moet verhuize n vanwege mijn vaders werk Wat erg.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Interpreteren van data
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
een sinterklaasliedje
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je.
Dit kun je gaan lezen als je niks beters te doen hebt!
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Marloes Waterschoot Klas 3D
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Het eendje... Van de buurman.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
‘Mixed up piles’.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door rosa hallo kommie hoe is ie.wow tijd niet gezien !!!!
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Verkleden De wortel Letters van chocola De maan.
Woorden en tijd.....
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door Roos de Boer

ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat wil ze wel heel graag worden. Dus gaat ze op pad naar tips en die tips vind ze ook. En in dit prentenboekje ga ik nog meer over haar vertellen en je zal ook laten horen en zien wat er nog meer met ylia gebeurt. Veel plezier in dit prentenboek!!!

Ylia wil zoals ik al zei dolgraag een heks worden. En daar gaat ze dus ook helemaal voor. En toen dacht ze opeens: ik ga het aan mijn dikke tante vragen: tante patatie. En ja ze was thuis. Dus ylia belde aan en vroeg aan tante patatie: wilt u me helpen? Ja heel graag zelf zij tante patatie. En waarmee nog wel? Ik wil een heks worden maar ik heb wel een beetje hulp nodig dus… oooooooooh! Ja ik wil je wel helpen hoor! Jes! Zij ylia blij. Oke laten we morgen om 6 uur meteen beginnen. Ja is goed zij ylia dolblij. neem wel je bezem mee tot morgen! Doei!

Het is de volgende dag en de wekker van ylia staat op half 6. ping!ping!ping! De wekker is gegaan. Ylia komt half wakker uit haar bed. Stomme wekker hou op met dat ge… en weer gaat de wekker gekeer: ping!ping!ping! Ylia gooit haar wekker op de grond en de wekker ligt stuk op de grond. Ylia haalt haar bezem uit de kast en vliegt heel rustig over het dorpje naar het bos en kijk! Daar staat tante patatie al met haar bezem. Heey! Ylia roept ze blij, we beginnen meteen. Tot half 9 s avonds en ylia is heel erg moe en gaat naar bed. Dit was haar eerste heksentraining, ylia vond het heel erg leuk vandaag…

Het is half 10 en ylia komt uit haar bed. Aaaaaaah dat was een lekker nachtje zegt ze tegen haar heksenknuffel. En tot haar verbazing zat ylia naast haar bed een pakje staan met : voor ylia erop. Ylia maakt het als een razende open en ze kijkt verbaasd in het pakje. En dan ziet ze wat er in het pakje zit!: een heksenbezem en een papiertje en op dat papiertje staat met grote letters geschreven: ylia is veroordeeld tot een heks… jes! Ik ben veroordeeld tot een heks zegt ylia en ze rent naar beneden. Mam! Ik ben veroordeeld tot een heks! Ja dat weet ik zegt ze en daarom gaan we naar tante patatie om haar te bedanken. Ja dat is een goed idee! En op mijn nieuwe bezem! Goed idee zegt haar moeder en samen gaan ze naar tante patatie om haar te bedanken.

Gefeliciteerd ylia!!! Asjeblieft ylia een leuk cadeautje. Ylia is nu een echte heks. En dat wil ze heel graag vieren. Dus ze geeft een feestje. Het hele bos komt naar het midden van het bos en iedereen neemt iets lekkers mee. En je weet het natuurlijk al tante patatie neemt patatjes mee! Want daar is ze dol op! Het feest begint en iedereen is er. Het feest gaat door tot 11 uur en ylia is heeeeel erg moe. Het was een heel leuk feest mam. Heel er goed ylia dat je dat zegt, ik vond het ook heel erg leuk. Ylia ga nu maar slapen het is al laat. Oke mam, weltrusten!

Omdat ylia haar heksendiploma heeft mag ze los in het bos vliegen op haar bezemsteel. Ze nodigt een paar vriendinnen uit waarmee ze graag wil vliegen. Die vriendinnen heten, manon, elsjay, kahtyna en sanydro. Ze hebben een hele leuke dag samen en ze drinken heksendrankjes en eten spinnenkoekjes het is een gezellige boel! Opeens zegt kahtyna dat ze gaat verhuizen! Nee!, zeggen alle meisjes in koor. Grapje zegt kathyna! Vieuw! Zeggen ze bijna allemaal tegelijk alleen elsjay zegt niets! Waar is elsjay zegt ylia, nou die gaan we nu snel zoeken zegt kahtyna! Ja kom op allemaal elsjay kan niet ver weg zijn…

Elsjay is weg en ylia en haar vriendinnen gaan haar zoeken. Ja ik zie haar zegt ylia luid! Daar ze gaat net het zwarte bos in! Kom op zegt iedereen ga elsjay achterna! Op een gegeven moment halen ze elsjay in en ze vragen waarom ze weg ging. Nou zei elsjay ik moest naar huis zei ik maar jullie schreeuwden zo hard dat jullie het niet hoorden! Oooooooh zeggen ze allemaal. Nou we gaan wel even mee. Joh! Zegt kahtyna we kunnen ook logeren in elsjays tuin! Ja zeggen ze allemaal! Dat is heel leuk! Kom snel vliegen dan gaan we popcorn maken en een leuke flim kijken…

gemaakt door Roos de Boer.