Cases Kamprechter  4 groepen: 10-20 personen  Iedere groep max. 4 cases  Oorzaak van situatie is niet belangrijk  Doel: discussie over mogelijke oplossing.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Advertisements

KOLF, EEN SPEL VAN VROEGER VOOR MENSEN VAN NU De baan met opstaande randen of verdiept in de vloer is ca 17 meter lang en 5 meter breed.
“Een reis naar Licht”.
Oogletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Theorie over het oog Vuiltje in het oog Doordringende oogwond Lasogen Stomp oogletsel Bevroren ogen.
Sinterklaasfeest.
Pioniercursus Dinsdag 13 februari.
Stomme hond. Zelf Klikken Een slager is druk aan het werk in zijn winkel. Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg. Enkele minuten.
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Sportblessures en EHBSO
die niet om jou zou huilen.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Ik voel me zo alleen !.
Voor intelligente vrouwen
Il Silenzio.
Wie is wanneer het snelst?
Situatie vanuit het kind en een apparaat dat aan blijft staan:
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
Voor intelligente vrouwen Een echtpaar ging een weekendje weg.
Leven zoals het leven je is gegund
De waterkringloop Blijft oneindig duren.
April ’17.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Dr. Albertus Risaeusschool
Welke keuze maak jij voor jezelf?
De kunst van het fouten maken
Waar is je vertrouwen? Genesis 12:
Aanstaande x afgelopen Wanneer is de vergadering?  Aanstaande donderdag om 7 uur.  Donderdag aanstaande om 7 uur.  Ik ben Beth, 25 jaar en aanstaande.
Nieuwjaarsbrief aan God
Kamprechter Wat is het? Waarom doe je het? Hoe word je het?
…?.
De stilte is een prachtige taal die weinig mensen kennen.
Wat doet een magneet?.
Wateroverlast drainage
V2.5 NdF-h4 1 NdF-h1 1 1e9 1 Hoofdstuk 4 Speelvolgorde in een SA-contract Hoofdstuk 4 Speelvolgorde in een SA-contract.
Drie soorten vragen over geluid door lucht
Gecijferdheid les 1.4 Grootst gemene deler Kleinst gemene veelvoud
1 T/H Hoofdstuk 2 Klimaten § 7 - 8
Mark Manders. Bezoek Oosterlicht 17 november Rondleiding (ouders en ll) Voordragen verhaal Maken kostuums afvalmaterialen Modeshow in de kantine voor.
Optimale final glide Baer Selen, 28 oktober 2006.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
God maakte in het begin alles.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoe maak je een preparaat?
Stuurlieden voorlichting Heineken Roeivierkamp 2016.
Start Hans Loermans. Starten Strategie Ligging lijn Gunstige kant Hoeveel voordeel Regels bij de start Tactiek Strategie Ligging lijn Gunstige kant Hoeveel.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Nadja Jungmann Adviseur en lector Schulden & Incasso De kracht van de samenleving en hoe daar op kan worden aangesloten.
Stuurlieden voorlichting
Les 4: SAMENGESTELDE GROOTHEDEN
de tennis reglementen kwis
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Longboard rijden Board balance Tricks Tricks Tricks Board balance
PPS Daniel 14/01/2008 Il Silenzio.
Regio.
Stomme hond. Zelf Klikken.
Mensa SlimmerIQuiz klassenronde oktober 2016 de antwoorden
Het 7-stappenplan.
Maatschappelijke zorg 2
Krachten op de surfplank en hun gevolgen
Fouten en alledaags leiderschap
Reflecteren even pas op de plaats
Voor intelligente vrouwen
Voorbereiding, rol en de weg naar succes
Nee Zeggen!.
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
De stilte is een prachtige taal die weinig mensen kennen.
stuurliedenvergadering
Vasovagale collaps Pijnlijk been
Start Hans Loermans.
Transcript van de presentatie:

Cases Kamprechter  4 groepen: personen  Iedere groep max. 4 cases  Oorzaak van situatie is niet belangrijk  Doel: discussie over mogelijke oplossing 30 min 30 min  Achteraf korte plenaire terugkoppeling 10 min 10 min

Case 1 – inhalende wedstrijd  Voorwedstrijd M16 1x, 6 ploegen.  Een van de deelneemsters is erg langzaam, heeft op het 1500m punt 100 meter achterstand en wordt ingehaald door de volgende wedstrijd (LSA4-), met 4 ploegen. De langzame skiffeuse roeit in boei 3.  Vragen: Wat doe je als kamprechter? Wat doe je als kamprechter? Waar houd je rekening mee? Waar houd je rekening mee? Wat is de taakverdeling in de boot? Wat is de taakverdeling in de boot? Maakt het uit wat de promotiecode is? Maakt het uit wat de promotiecode is? Beschrijf verschillende oplossingen en vertel welke de voorkeur heeft en waarom Beschrijf verschillende oplossingen en vertel welke de voorkeur heeft en waarom idem, maar dan wordt de gehele wedstrijd ingehaald door de volgende wedstrijd idem, maar dan wordt de gehele wedstrijd ingehaald door de volgende wedstrijd

Case 2 – niet reagerende ploeg  Finale B4+, 4 ploegen  Ploeg B in baan 2 gaat duidelijk harder dan ploeg A in baan 1.  Na 500 meter stuurt ploeg B, die voorop ligt, naar baan 1.  Bij enkele opzetjes van de achterblijvende ploeg A heeft deze duidelijk last van vuil water van koploper B, op andere momenten ligt koploper B zover voor dat deze last niet waarneembaar is.  De kamprechter roept de hinderende ploeg B aan, maar deze reageert niet.  De ploegen in banen 3 en 4 liggen licht achter ploeg B, maar voor ploeg A  Vragen: Wat doe je? Wat doe je? Beschrijf verschillende oplossingen en vertel welke de voorkeur heeft en waarom Beschrijf verschillende oplossingen en vertel welke de voorkeur heeft en waarom Idem, maar dan blijkt je megafoon te weinig volume heeft voor de forse tegenwind Idem, maar dan blijkt je megafoon te weinig volume heeft voor de forse tegenwind

Case 3 – teamvorming  LO4+, 5 ploegen, voorwedstrijd  De plaatsvervanger staat, de kamprechter zit voorin.  De plaatsvervanger heeft nog niet heel veel ervaring en reageert niet of zeer laat, terwijl dingen soms mis dreigen te gaan. De plaatsvervanger gaat een paar keer door het oog van de naald.  Vragen: Hoe pak je dit aan? Hoe pak je dit aan? Beschrijf verschillende oplossingen, vertel welke de voorkeur heeft en waarom Beschrijf verschillende oplossingen, vertel welke de voorkeur heeft en waarom Met welke keuze kan de plv het meest leren voor de toekomst? Met welke keuze kan de plv het meest leren voor de toekomst? Idem, maar K staat en plv zit. De kamprechter is weliswaar ervaren, maar het is nog erg vroeg op de ochtend, hij heeft ver moeten rijden en is erg moe. Idem, maar K staat en plv zit. De kamprechter is weliswaar ervaren, maar het is nog erg vroeg op de ochtend, hij heeft ver moeten rijden en is erg moe.

Case 4 – kiellinie Beekse Bergen  Finale DSA2-.  Wind schuin tegen, baan 4 geeft duidelijk windvoordeel.  Direct na de start varen alle boten naar baan 4.  De volgorde is:  Het verschil tussen de boten is een halve tot een hele bootlengte.  Het verschil tussen 3 en 4 wordt zienderogen groter.  Dan slaat ploeg 3 een snoek en dreigt om te slaan. Met een paal langszij blijft deze in baan 4 uitdrijven, ploeg 4 nadert.  Vragen: Wat doet de kamprechter? Wat doet de kamprechter? Had je de situatie kunnen voorkomen? Had je de situatie kunnen voorkomen? Beschrijf verschillende oplossingen, vertel welke de voorkeur heeft en waarom Beschrijf verschillende oplossingen, vertel welke de voorkeur heeft en waarom Idem maar: Na 1000m valt de ploeg uit baan 3 terug en loopt de ploeg uit baan 4 weer in. Ploeg 2 is echter nog sneller en loopt in op de ploeg op baan 4. Idem maar: Na 1000m valt de ploeg uit baan 3 terug en loopt de ploeg uit baan 4 weer in. Ploeg 2 is echter nog sneller en loopt in op de ploeg op baan 4.