GLOBALE REBELLIE EN DE AARTSVADERS Les 3 voor 16 januari 2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Discipelschap.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Zegen & vloek deel II.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
IN DE BRES STAAN Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
WELKOM OP TOV!.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
onze roeping als gemeente
Verlangen naar licht.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Romeinen Denken en Dienen.
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 12 voor 19 december Gedalia was tot gouverneur aangesteld over Juda (Jeremia 40:6-12). Ishmaël doodde Gedalia en nam het overblijfsel gevangen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Transcript van de presentatie:

GLOBALE REBELLIE EN DE AARTSVADERS Les 3 voor 16 januari 2016

Kaïn’s zonde.De rebellie voor de zondvloed. Abraham’s ervaring. Jakob’s conflict. Jozef’s visioen.

En de HEERE zei tegen Kaïn: “Waar is Abel, uw broer”? En hij zei; ”Ik weet het niet; ben ik de hoeder van mijn broer”? (Genesis 4:9) Kaïn’s offer werd geweigerd, maar dat van Abel werd geaccepteerd. Kaïn werd boos op zijn broer Abel, in plaats van zich te bedenken waarom zijn offer niet was aanvaard. De vader van de leugen zette hem aan tot moord. Kaïn vermoordde zijn broer, en loog daarna om zijn zonde te verbergen (“Ik weet het niet.”) Kaïn antwoordde God op een uitdagende manier, geen berouw tonende. De geboorte van Seth bracht weer hoop, omdat de beloofde Verlosser van hem zou afstammen. Toen Kaïn geboren was, dacht Eva dat hij de beloofde Verlosser was die hen zou verlossen. Maar die was hij niet.

“En de HEERE zag dat de slechtheid van de mens op de aarde groot was, en dat al de gedachtespinsels van zijn hart elke dag alleen maar slecht waren.” (Genesis 6:5) Al gauw werden de nakomeling van Kaïn meegesleurd in zonde. Voor een tijd bleven de nakomelingen van Seth trouw aan God, maar uiteindelijk rebelleerde de hele mensheid tegen God. God besloot de opstand radicaal te stoppen, de aarde terug te brengen in haar oorspronkelijke staat; “zonder vorm en leeg.” (Genesis 1:2). “Maar Noach vond genade in de ogen van de HEERE.” (Genesis 6:8). Dat was een nieuw begin; maar weer staken er problemen de kop op. Noach werd dronken en Cham handelde op een beschamende manier. Niettemin bleef er hoop, dankzij de getrouwe nakomelingen van Sem

“Toen sloeg Abraham zijn ogen op en keek om, en zie, achter hem zat een ram met zijn horens verstrikt in het struikgewas. Abraham ging erheen, nam die ram en offerde hem als brandoffer in de plaats van zijn zoon.” (Genesis 22:13) God beloofde Abraham een kind; ‘in zijn zaad zullen alle volken van de aarde gezegend worden’ (Genesis 22:18). God bevestigde die belofte aan Izaak (Genesis 26:4) en aan Jakob (Genesis 28:14). Hoe is het doden van de zoon der belofte gerelateerd aan het kosmisch conflict tussen goed en kwaad? “Omdat Abraham gebrek aan geloof had getoond in Gods beloften, had Satan hem ten aanhoren van de engelen voor God beschuldigd, dat hij gefaald had door in te stemmen met de voorwaarden van het verbond, en geen recht had op de zegeningen ervan. God wenste de trouw van zijn dienstknecht aan te tonen voor heel de hemel, om te laten zien dat alleen volmaakte gehoorzaamheid aanvaard kan worden, en om tevens het verlossingsplan duidelijker te maken.” Ellen G.White, Patriarchen & profeten, hoofdstuk 13, “Zijn Geloof beproefd”, blz (Editie 1977 blz. 126)

“En zie, Ik ben met u, Ik zal u beschermen overal waar u heen zult gaan, en Ik zal u terugbrengen in dít land, want Ik zal u niet verlaten, totdat Ik gedaan heb wat Ik tot u gesproken heb!” (Genesis 28:15) Jakob dwong zijn broer hem het eerste geboorte- recht te verkopen. Daarna bedroog hij zijn vader om de zegen van Ezau te stelen. Esau’s reactie was vastberaden; hij zou zijn broer doden. Rebecca stuurde Jakob ver van huis om hem te redden. God ontmoette en zegende hem te midden van zijn wanhoop. Ondanks al zijn fouten, zag God hem niet aan als Jakob – de bedrieger – maar als Israël die stevig aan God zou vastklampen.

“Red mij toch uit de hand van mijn broer, uit de hand van Ezau; want ik ben bevreesd voor hem; anders zal hij komen en mij en de moeders samen met hun kinderen neerslaan!” (Genesis 32:11) Na 20 jaar lang te zijn bedrogen door zijn schoonvader, besloot Jakob naar huis terug te keren. Hij werd door Laban achterna gezeten, en God bevrijdde hem (Genesis 31:29). Hij verloor uiteindelijk de moed toen zijn broer met 400 gewapende mannen hem tegemoet kwam. Hij bad de hele nacht door, en vocht tegen God en klampte Hem aan. Jakob bleef kreupel en hulpeloos na dat gevecht. Toen Ezau Jakob zó zag, dacht hij niet langer dat hij een gevaar was, dus besloot hij hem te vergeven. Als wij dit conflict willen overleven, moeten wij ons, net zoals Jakob deed, ons stevig aan God vastklampen. Hij zal Satan verslaan en Hij zal ons naar het beloofde land leiden.

“Maar nu, wees niet bedroefd en laat jullie ogen niet in toorn ontvlammen omdat jullie mij hiernaartoe hebben verkocht, want God heeft mij vóór jullie uit gezonden tot behoud van jullie leven.” (Genesis 45:5)

"Het is op deze wijze dat Gods doel om Zijn mensen te roepen, van Abraham op de vlakten van Mesopotamië tot aan ons in deze tijd, zijn vervulling bereikt. Hij zegt, ‘Ik zal u zegenen,... en u zult een zegen zijn’ (Genesis 12:2). De woorden van Christus door de profeet van het Evangelie, die slechts weergalmen in de Bergrede, zijn voor ons in deze laatste generatie: “Sta op, word verlicht, want uw licht komt, en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op” (Jesaja 60:1). Indien op uw geest de glorie van de Heer is gerezen, als u Zijn schoonheid hebt aanschouwd, die ‘de voornaamste van tienduizend’, en de Ene gans ‘Begeerlijke’ is, als uw ziel is verlicht in de aanwezigheid van Zijn glorie, dan is aan u dit woord van de Meester gezonden. Hebt u met Christus op de Berg der Verheerlijking gestaan? Beneden in het dal zijn er zielen in slavernij door Satan; zij wachten op het woord van geloof en gebed om hen te bevrijden”. E.G.W. (Thoughts from the Mount of Blessing – blz. 43  Ellen G.White, Gedachten van de Berg der Zaligsprekingen, hoofdstuk 2, “De Zaligsprekingen”, “U bent het licht der wereld”)