Welkom ik maak me sterk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Pesten is geen spelletje.
Advertisements

Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Open-up / over de streep
Psycho-educaties voor kinderen met ASS Handleiding voor jezelf Ik ben speciaal Navigeren in de sociale wereld.
“IK KRIJG HET NIET UIT MIJN HOOFD”
En…geniet je een beetje van je reis?
presentatie NPV 10 oktober 2012
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Principe 3 Leren is een sociale bezigheid
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Hoera, een oudergesprek!
Hoe word je een ster? *.
INFO-AVOND DE SCHOM 18 JANUARI 2010
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Ontwikkelingstraject kinderen
LEEFSTIJL vanuit Amerika 1986 voortgezet onderwijs
HGW sessie 8 Implementatie Beatrijs Van De Casteele en Luc Lemarcq.
Schoolrijpheid Infoavond 2 februari 2012.
Inleiding Komende periode gaan we het hebben over kinderen die ziek-zijn: Verzorging, Het herkennen van de symptomen/de klachten Wat kun/moet je doen.
Ben ik de enige? Een op de zes Nederlanders last heeft van somberheid, angst of andere klachten personen krijgen een depressie jaarlijks 1,1 miljoen.
Kennismaking: stel jezelf kort voor: naam, waar werk je
Geluid aan.
Welkom op onze thema-avond
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
Interpreteren van data
Opkomen voor jezelf zonder anderen te kwetsen
PRESENTEREN KUN JE LEREN
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
PAD Mindfulness en Yoga
HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? LEZEN: ROM.7:13-25; JOH.8:31-36.
CanDo Coaching.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Communicatie met ouders
Woord van Leven Juli 2014.
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Jij, God en je kind.
Training Basisvaardigheden voor Mentoren
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Stage: Basisschool de Klingerberg
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Pesten Nee, dat doen wij niet..
OMGAAN MET ELKAAR Anti-pestbeleid rsg wiringherlant preventief
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Wat is geschiedenis en wat heb je eraan?
Omgaan met talige diversiteit op de werkvloer Piet Van Avermaet.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Beroepshouding en beroepscode
De kracht van positief opvoeden
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Hand-out van de thema-avond 19 maart 2015 voor ouders en leerkrachten Verantwoordelijkheid geven... niet loslaten, maar anders vasthouden…
Begeleiding Werkelijk contact Provocatieve begeleiding.
Grenzen Eerlijk communiceren over wat je denkt, ook als je iets niet wilt. Mag dat?
Heel gewoon maar toch anders.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
25 februari 2014 Pesten hoort bij het leven Bij ons wordt niet gepest Wie gepest wordt, lokt het zelf uit.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Welkom op onze thema-avond
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Fides-methode Sociale weerbaarheid Zelfvertrouwen
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Zomertraining ‘Klaar voor de start’
5 valkuilen & Tips.
Zomertraining ‘Klaar voor de start’
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Transcript van de presentatie:

welkom ik maak me sterk

‘Fides werkt met kinderen, ouders en leerkrachten aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, zodat zij durven en kunnen vertrouwen op hun eigen mogelijkheden en zich zo beter staande kunnen houden in een steeds veranderende wereld’

Wat is ons doel? Kinderen doen alle moeite om begrepen te worden. Als we hen de ruimte, het begrip, de liefde en de grenzen geven die ze nodig hebben, begrijpen we hen en voelen ze zich begrepen! We proberen vanavond inzicht te geven in de methode ‘Ik maak me sterk’ om zo samen te kunnen werken aan zelfvertrouwen &weerbaarheid.

We willen kinderen leren hoe ze zelf tot meer zelfvertrouwen kunnen komen. Van ‘denken in problemen’ naar ‘denken in mogelijkheden’. Geen kant-en-klare-hap! Programma geeft houvast en duidelijkheid waarmee kinderen, samen met de ouders, verder kunnen.

Trainen sociale weerbaarheid doen we allemaal… Werken aan zelfvertrouwen, openheid & weerbaarheid. Proberen een ‘veilige’ school/thuishaven te maken, zonder de realiteit, de buitenwereld uit het oog te verliezen. Dus ook op school, thuis etc. wordt gepest, gescholden en gevochten, kom je moeilijke situaties tegen. De bedoeling is om dit in de hand te houden, om het bespreekbaar te maken zodat kinderen en volwassenen ermee kunnen omgaan!

Waarom aandacht voor sociale weerbaarheid?   Waarom aandacht voor sociale weerbaarheid? Veel kinderen hebben het opschool/vereniging/thuis niet naar hun zin. Verhaal niet kwijt willen/kunnen. Niet tevreden met jezelf. Ongewild in de ‘stoere’ / ‘stille’ / ‘verlegen’ rol kruipen. Angst om naar school te gaan.(zogenaamd ziek thuis) Gedragsproblemen/problemen in sociale contacten. Voor veel kinderen is er geen ‘veilige school’/omgeving.   Niet jezelf durven/kunnen zijn: Zelfvertrouwen/weerbaarheid

Fides 'methode' zelf

De ballon De ballon zetten we in om kinderen het belang van een goede houding en uitstraling te laten zien en te leren.

Je houding bepaalt mede je positieve of negatieve denken !   Je houding bepaalt mede je positieve of negatieve denken ! Je denken bepaalt mede je houding !

De sleutelbos We zouden een probleem kunnen zien als een gesloten deur. Om de deur te openen heb je een passende sleutel nodig. Als je een bos vol sleutels hebt en je weet niet welke de goede is, dan zit er niets anders op dan te proberen, net zo lang tot je de goede hebt.

Ik ben Goed zoals ik ben ! 100% doorzetten sportief ongeduldig organiseren spontaan muzikaal tevreden vrienden maken rekenen eigenwijs Goed zoals ik ben !

‘ojee’ en ‘oké’ gedachte Ons gedrag wordt erg bepaald door wat we denken. Maar wat denken we en waaróm denken we zo? Denken we wel gezond? Met de ‘ojee’ en ‘oké’ gedachte proberen we duidelijk te maken hoe je een positievere omgang kunt verkrijgen met jezelf en de ander.

De rugzak De rugzak zet je in om kinderen duidelijk te maken dat je eigen gedrag en dat van anderen ergens vandaan komt. Je leert ermee naar jezelf te kijken en naar de ander. Anders gezegd: je leert wat je bij jezelf kunt zoeken, wat jouw aandeel is, en wat je bij de ander kunt laten, waar jij geen direct aandeel in hebt.

Matroesjka Van pijnlijke momenten en moeilijke situaties kunnen we veel leren. Maar is het nodig om me alles aan te trekken wat me overkomt? Wij denken van niet.Welke dingen moeten me diep van binnen raken, wil ik er iets mee doen, wil ik er iets van leren? Welke dingen moeten me juist niet diep van binnen raken wil ik er iets mee kunnen?

zullen we de puzzel maken? Leerling Leerkracht Team Ouder

sociale weerbaarheid doen wij niet alleen ‘Werken aan sociale weerbaarheid doen wij niet alleen op dinsdagmiddag van 14.15 tot 15.00 uur.’ Basisschool ‘de Schelven’ heeft de Fides-training ‘Ik maak me sterk’ gevolgd. Met kinderen, ouders en leerkrachten werkt de school aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, zodat zij durven en kunnen vertrouwen op hun eigen mogelijkheden en zich zo beter staande kunnen houden in een steeds veranderende wereld. mei 2011 www.fides-wbt.com

www.fides-wbt.com