Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidt; geef ons heden ons dagelijks brood
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Een vrouw te zijn.
Ik wens je De kracht van god.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Waarom ben ik hier op aarde?
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Reflecties...
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
HOLLANDSE MAATJES.
Evangelie der genade Vragen :
Gespiegeld Wandelen in de vrije natuur, eten als je honger hebt,
Bloemen, vruchten, zaden
Het dak eraf Marcus21-12.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Zonde, de grootste vijand
Elke morgen herbegint het leven….
Bestemming God eren ….
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
EEN FOUT IN DE VROUW Toen God de Vrouw schiep, was hij bezig aan de zesde dag van de schepping, en aan het overwerken. Een engel verscheen en zei Hem:
THEMA: Gods naam is….
Wie is de baas?.
"in geen ding bezorgd" 1.
We zijn erbij, we zijn er bijna………
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Genieten van genoeg Welkom op TOV! Vraag…? Wie, o wie is er echt tevreden met wat die heeft? En vindt dat die genoeg heeft?
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
‘voor de kinderen’.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.

Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Wie is God voor jou?.
VREDE.
Een bekende spreker toonde aan zijn toehoorders een briefje van € 50 vóór hij zijn conferentie begon en vroeg: ‘Wie heeft dit graag?’ Iedereen stak zijn.
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
De stilte is een prachtige taal die weinig mensen kennen.
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Beelden van de kerk.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Thema 4.
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Thema 2

Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat ze al zijn aandacht opeisten. Gelukkig met niets ‘Hoe kunt u gelukkig zijn, als u zelfs geen hemd heeft aan uw lijf?’, vroeg de koning. ‘Dat is het nu juist,’ zei de man. ‘Ik heb niets. Ik heb mezelf niet eens. Ik heb geen enkele last van mijzelf, en daarom ben ik gelukkig.’

‘Maak je niet druk om mooie kleren of lekker eten. Het leven is meer dan dat. Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en oogsten niet en doen geen moeite om voorraden aan te leggen. Onze hemelse Vader zorgt voor ze.’ Er is geen schepsel dat op aarde kruipt, of Allah voorziet het van voedsel. Wie niets heeft, kent geen zorgen. Alles behoort tot de Spirit.

Wie probeert te stralen, verzwakt zijn eigen licht. Leer uw tong te zeggen: ‘Ik weet het niet.’ Dat is beter dan snel iets te bedenken. Wie weer wordt als een kind, zal groot zijn in het Koninkrijk der Hemelen. Laat uw manier van lopen bescheiden zijn en uw stem zacht.

‘Ik heb meegemaakt dat juist bezoekers die zichzelf bijzonder onberispelijk vonden huilend wegvluchtten van het monster dat ze uit de spiegel tegemoet grijnsde...’ De sterke man is niet degene die goed is in worstelen, maar degene die controle over zichzelf heeft tijdens een aanval van woede. Zichzelf overwonnen te hebben, is beter dan alle anderen te overwinnen.

‘Boosheid maakt geen onderdeel uit van wie je bent.’ ‘Wie ben ik eigenlijk? Ben ik niet meer dan een verzameling gedachten en gevoelens? Is er dan niets van mij wat hetzelfde blijft?’

De meester zei: ‘Wie van jullie kent de geur van een roos? Die kenden ze allemaal. Toen zei de meester: ‘Vertel mij die geur in woorden!’ Allen zwegen ze. ‘Pas als je leeg bent, kun je iets ontvangen.’ Wees als water. Water neemt elke vorm aan die het aantreft. Het klaagt niet, het probeert de dingen niet te veranderen.