New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

De dieren in Madagaskar
De beroemdste persoon die er is …
Christophel Columbus.
Geloof, wetenschap en de leeftijd van de aarde
Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.
Onderwerp in deze les De Middeleeuwse Wereld.
Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
Poëzie December.
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Duitsland, is gekleurde land.
Gemaakt door: Koen en Jasper
Een reis langs de planeten
Maurice kon maar 6% zien Maurice gaf ons uitleg over de slangen. Ik vind het knap dat Maurice het kan.
Godsdienst 1 1.
Hoofdstuk 3.
Het Potlood.
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
Borobudur De Borobudur tempel..
Levendmakende Kracht.
is groter dan de grootste…
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Godsdienst.
Houd jij van reizen?. Reizen Jezus in de tempel Hebben de christenen nog steeds een heilige plek waar God is?!
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Door : Lucas Van Der Haven
Inhoud Australië Aboriginal Dieren Landschap Great barrier reef
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Verbonden met …. Gebonden door ...
Een kasteel in de provincie Dorset in Zuid-Engeland.
Nieuw-Zeeland.
Ideeen voor immersive spaces. Kan alle kanten op. Beklemmend
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
...is een groot stadspark op het eiland Manhattan in de stad New York. Het is het bekendste park van New York en misschien zelfs van de VS. Met zo’n 25.
Het is een nacht 1 Je vraagt of ik zin heb in sigaret
Kenmerkende dieren (fossielen)
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Paragraaf 2.3 Amerika vóór Columbus.
Aan het eind van de Middeleeuwen wist men nauwelijks hoe de wereld er uitzag Men had de meest fantastische ideeën over de wezens die voorbij de bekende.
Muziek: Mike Rowland Listen to your heart Wyoming is één van de staten van de Midwest van de Verenigde staten, ook de Equality State of de Cowboy State.
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Kalaallit Nunaat ‘Groenland’.
Opdracht 2 – Objecten in een ruimte.
Columbus Door vicky en maaike.
Kippen, kuikens en eieren.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Natuurgebieden en klimaten in austalie
GESCHIEDENIS VAN.
Het Balatonmeer is het grootste meer (592 km²) van Midden-Europa. Het meer ligt in het westen van Hongarije en heeft een langgerekte vorm...
Spaanse Meesters 3 Spaanse kunst.
Amsterdammers onder elkaar
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Aarde 3 havo Hoofdstuk 2 Aarde § 4.
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
in China De berg De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Thema 5: Evolutie (en ordening) = biodiversiteit B
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Wat is het grootste getal
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Nieuw-Zeeland.
Transcript van de presentatie:

New Zealand ligt aan de andere kant van de wereld. Als het hier lente is, dan is het daar herfst. Als het hier ochtend is, dan is het daar avond. New Zealand bestaat uit twee eilanden. Het Noorder eiland en het Zuider eiland.

Dit is Abel Tasman, hij heeft New Zealand op 13 december 1642 ontdekt.

De hoofdstad van New Zealand is Wellington. Dat ligt in het zuiden van het Noorder eiland.

De moa's waren grote niet-vliegende vogels die leefden in New Zealand. De verschillende soorten moa's hadden alleen de Haasts arend te vrezen, voor de komst van de mens. Deze reusachtige roofvogel was de grootste adelaar die ooit geleefd heeft. Nu zijn de moa’s helaas uitgestorven.

Kiwi's zijn veruit de kleinste levende loopvogels en leg het grootste ei in verhouding tot hun lichaamsgrootte van alle vogelsoorten in de wereld. De Kiwi is momenteel een bedreigde diersoort. Ze worden nu goed beschermd in Nationale parken. De Kiwi is zo’n beroemde vogel in New Zealand dat men ook vaak de mensen uit New Zealand Kiwi’s noemen.

Op het Noorder eiland ligt de plaats Rotorua. Daar kun je geisers vinden. Zwavelwaterstof borrelt er uit de bodem omhoog waardoor je pruttelende modderpoelen krijgt. Het stinkt naar rotte eieren. Maar een bad in zo’n modderpoel zou een genezende werking hebben. Verder zijn er spuitende geisers en warmwaterbronnen in de omgeving van de stad.

De oorspronkelijke bewoners van New Zealand zijn de Maori’s. Het woord maori betekent 'normaal' of 'gewoon persoon' in het Maori. Er zijn nog steeds Maori's die zo leven als hun voorouders leefden. Ook zijn er nog steeds Maori's die in het stamgebied van hun voorouders leven. De klederdracht is bij sommige Maori's nog steeds dezelfde als vroeger, net als de grote Ta moko (gezichtstatoeages). Een groot deel van de Maori's is gaan leven als de Europeanen. Zij hebben dezelfde rechten, maar het is over het algemeen wel zo dat ze minder goede banen hebben. Haka is de naam van een dans van de Maori’s uit New Zealand. Door middel van deze dans probeert men de goden aan te roepen. hKPhW_m68&feature=related

Vragenronde