Les 2 voor 9 januari 2016. “En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de zesde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Life in the universe.
GOD is liefde.
In het begin schiep God de hemel
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Het Scheppingsverhaal.
Evangelie der genade Vragen :
De schepping.
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
Welkom in de kerk! zondag 6 januari uur ds A. Dominee Votum en groet Psalm 100:1-4 De Wet Psalm 25:2 Gebed Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
1. Ik dacht altijd dat de zes dagen in Genesis 1, herscheppingsdagen waren: de schepping werd goed geschapen, vervolgens verwoest en daarna in zes dagen.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1. *12 februari 1809 † 19 april
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Godsdienst 1 1.
WELKOM TOV’ERS.
WELKOM!.
Christelijke Vrijheid
Leven zoals God het bedoelde?!
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Opmerkelijke zaken in de Bijbel
De schepping van Genesis één.
HOF VAN EDEN Adam en Eva.
Liederen Sing-in 12 oktober
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Lekker gegeten??.
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
"het woord der verzoening"
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 13 voor 26 december Ík zei echter: Zij zijn maar geringe mensen, zij gedragen zich als dwazen, omdat zij de weg van de HEERE niet kennen, het.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Crisis in de hof van Eden.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: G. Lindenberg Organist: P. Buijnink Schriftlezingen: Genesis 3: 1 t/m 13.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Les 2 voor 9 juli HEER- SCHAPPIJ OVER DE AARDE DE OORSPRONG HET VOORRECHT BEGREN- ZINGEN AANSPRAKE- LIJKHEID HERSTEL.
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Adam, een beeld van de komende
Transcript van de presentatie:

Les 2 voor 9 januari 2016

“En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de zesde dag.” (Genesis 1:31) God schiep zes “goede” dingen op eerste zes dagen van de Schepping (Genesis 1): Licht was goed v. 4 Land en zee waren goed v. 10 Vege- tatie was goed v. 12 Het uit- spansel was goed v. 18 Zeedieren en vogels waren goed v. 21 Dieren waren goed v. 25 Toen God Adam en Eva schiep, bereikte de Schepping haar hoogste niveau: “inderdaad, het was zeer goed.” (v. 31).

God gaf gedurende het scheppingsproces drie zegeningen: Al die vriendelijkheid en zegen was voor de mensheid ontworpen. De Schepper nodigde onze eerste ouders uit om medeheersers met Hem te zijn, om de geschapen wereld te onderhouden en er zorg voor te dragen.

“En de HEERE God gebood de mens: ‘Van alle bomen van de hof mag u vrij eten, maar van de boom van de kennis van goed en kwaad, daarvan mag u niet eten, want op de dag dat u daarvan eet, zult u zeker sterven.’” (Genesis 2:16-17) God stelde duidelijke beperkingen tijdens de Schepping. Die beperkingen maakten de Schepping volmaakt. Genesis 1:4 Hij scheidde het licht van de duisternis. Genesis 1:7 Hij scheidde de wateren onder het firmament van die boven het firmament. Genesis 1:9 Hij scheidde het land van de zee. Genesis 1:12 Hij maakte vegetatie naar haar soort. Genesis 1:14, 18 Hij scheidde dag van nacht. Genesis 1:21, 25 Hij maakte levende wezens naar hun soort. Genesis 2:3 Hij zonderde één dag af. God heeft voor de mens een plaats gereserveerd om in te wonen. Hij zonderde ook een boom af in Eden; zij mochten haar vrucht niet eten. Op die manier maakte God hen vrij om hun eigen keuzes te maken.

“Adam en Eva waren toegestaan om van alle bomen in de tuin te eten, uitgezonderd een. Er was slechts één enkel verbod. De verboden boom was net zo aantrekkelijk en prachtig als alle andere bomen in de tuin. Het werd de boom van kennis genoemd, omdat eten van die boom, waarvan God had gezegd, “Gij zult daarvan niet eten” (Genesis 2:17), hen kennis zou verschaffen van zonde, een ervaring in ongehoorzaamheid. E.G.W. (That I may know Him, 8 januari)

Hoe vervormde Satan Gods karakter voor Eva (Genesis 3:1-5)?  God wil niet dat het ons goed gaat. Waarom verbiedt Hij al deze heerlijke vruchten te eten?  God is een leugenaar. U zult niet sterven.  God is egoïstisch, Hij wil niet dat u als Hem zult zijn. Als u van deze vrucht eet, zult u als Hem zijn. Eva en Adam accepteerden dat vertekende beeld van Gods karakter. Hun ogen werden geopend. Zij kenden kwaad. Zij zagen zichzelf naakt. Zij vluchtten weg van hun Schepper.

“Onze eerste ouders kozen ervoor om de woorden te geloven, omdat ze dachten dat die van een slang kwamen; maar hij had ze geen tekenen van zijn liefde laten zien. Hij had niets voor hun geluk en weldaad gedaan, terwijl God hen alles had gegeven, wat goed was voor voedsel en wat aangenaam was om te zien. Overal waarop het oog zou kunnen rusten was overvloed en schoonheid; maar Eva werd verleid door de slang, door te denken dat er iets achtergehouden werd, wat hen wijs zou maken, evenals God. In plaats van God te geloven en te vertrouwen, wantrouwde zij in de kern Zijn goedheid en koesterde zij de woorden van Satan. Na Adams overtreding dacht hij eerst dat hij voelde dat hij naar een nieuw en hoger bestaan steeg. Maar al snel maakte de gedachte van zijn overtreding hem doodsbang... Satan bejubelde zijn succes.” E.G.W. (The Story of Redemption, hoofdstuk. 4, pg. 37)

“In het zweet van uw gezicht zult u brood eten, totdat u tot de aardbodem terugkeert, omdat u daaruit genomen bent; want stof bent u, en u zult tot stof terugkeren.” (Genesis 3:19) Zij konden hun gebroken relaties niet herstellen noch hun zonde ongedaan maken. Niettemin was er goed nieuws. God beloofde een Verlosser, die omwille van hen, zijn eigen bloed zou vergieten (v. 15). Ook leerde Hij hen om een dier te offeren als voorbeeld van die Verlosser, en Hij kleedde hen met diens vacht (v. 21). Kort na de val begon zonde te bloeien in Genesis 3. Het mensenpaar verloor haar reinheid en begon zich te excuseren en elkaar te beschuldigen: “Zij heeft mij van de boom gegeven”, “De slang heeft mij bedrogen” (v ). De relatie met God veranderde (v. 10). Hun relatie met elkaar veranderde (v. 16). Hun relatie met de natuur veranderde (v. 18).

«… Niets van wat de mens kan bedenken, kan de plaats van zijn verloren kleed van onschuld innemen. Geen bedekking van vijgenbladeren, geen wereldse kleding kan gedragen worden door mensen die met Christus en de engelen aanzitten aan het avondmaal van het Lam. Alleen het kleed dat Christus zelf heeft gegeven kan ons in staat stellen om in Gods tegenwoordig- heid te verschijnen. Dit gewaad, het kleed van zijn eigen gerechtigheid, zal Christus geven aan ieder berouwvol, gelovig mens…. Dit kleed, geweven op het hemels weefgetouw, bevat geen enkele draad van menselijk vernuft. Als mens ontwikkelde Christus een volmaakt karakter en Hij biedt dit karakter ons aan.” E.G.W. (Christ’s Object Lessons, cp. 24, pg. 311 / Lessen uit het Leven van Alledag blz. 191 EDITIE 1982 )