Stellingen professionele ontwikkeling. 2 Stelling 1 Op de Dag van de Leraar gingen wiskundedocent René Kneyber en docent Nederlands Michelle van Dijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In gesprek over het schoolleidersregister VO
Advertisements

Ruimte voor vertrouwen Rob Vink
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Onderzoek naar competentiegericht beoordelen in het groene onderwijs
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
1212 /mhj Quo vadis, (Bio) Medisch Ingenieur? Biomedische Technologie Technische Universiteit Eindhoven in samenwerking met Universiteit Maastricht Dick.
Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2012 Pump your career Amsterdam 11 oktober 2012.
Programma voor vandaag …
Functiedifferentiatie: De verpleegkundige als Gedragstherapeutisch Medewerker
DE STUDIESTIJGERS VERTELLEN:
Sociale media op school
Loopbaandebat/loopbaanpact leerplichtonderwijs. Loopbaandebat/loopbaanpact leerplichtonderwijs Zomer 2010 : aankondiging loopbaandebat Problematiek :
Themabijeenkomst multimedia 22 juni Programma TijdOnderdeel 10.00Welkom en mededelingen 10.10Leren in Onlinecursus video 11.25pauze 11.40Workshop.
De onderwijs coöperatie De Onderwijscoöperatie is er van, voor en door de leraar. Daarom werkt de Onderwijscoöperatie samen met de mensen die zij vertegenwoordigt:
Het debat de opbouw.
BEÏNVLOEDEN Marketing van beïnvloeders BEÏNVLOEDER BEÏNVLOED WORDEN Aäron op een bepaald moment, iemand die beïnvloed wordt Saul zei van zichzelf dat.
Waarom? Bevoegdheid, bekwaamheid en doorgaande professionele ontwikkeling zijn het fundament onder de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Een professionele.
Wat is effectieve nascholing
KVLO Register in de praktijk SBL Hilde Bax.
Professie & Hoger Onderwijs Programmagroep Professie & Hoger Onderwijs Informatiebijeenkomst 21 juni 2011 Arjan van Bommel.
Malawi Edukans project Loop met door de presentatie.
Malawi Edukans project Loop met door de presentatie.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
De legende van de partyhut
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Hoofdstuk 27: Slechtnieuwsgesprekken. Figuur /2.
7.1: Van de wieg tot het graf Welkom 4ha en 4hb Intro verzorgingsstaat HC Opdracht.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Wonbaro heet u Welkom. Programma: u.Ontvangst met kopje koffie u.Ontvangst met kopje koffie u.Welkomstwoord u.Welkomstwoord
Opening Twente Centre for Career Research (UT) “Professionele ontwikkeling van leerkrachten vanuit beleidsperspectief” Monique Vogelzang Directeur directie.
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Laatste advent - zondag 21 december
Slim en veilig online winkelen Hein van Dijk
Onderwijs? Als je weet wie je bent, kun je worden wie je wil zijn.
Geloof en wetenschap in het scheppingevolutie debat.
Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck.
Ongevraagde post Voorkom ongevraagde post met een zogeheten ‘Nee, Nee’ sticker Via zijn alle denkbare ‘Nee, Nee’ stickers te bestellen.
Onderwijsvernieuwingen: onderwijskunde, innovatietheorie en maatschappelijke context LA
Consultfunctie Ondersteuningscentrum Jeugdzorg Debatlunch COJ 20/11/2015.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
> dan heeft Plannex een integrale oplossing voor organisaties
DOCENTENKAMER 1 APRIL 2014 MOOC´S: WAT IS HET EN WAT MOETEN WE ERMEE? De Haagse Hogeschool Dienst Onderwijs en Studentenzaken Unit OB&A.
‘Digiborden zijn de duurste beamers die binnen Fontys gebruikt worden.’ (Pedro, gastdocent) AV-Roadmap Eerst het doel, dan de tool!
Sociale media. Wat zijn sociale media? Social media is een paraplubegrip voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met.
AtyJean & Kracht On Tour Samen on Tour in Goes op 12 oktober 2016.
Presentatie online cursusaanbod. The Next Page
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Pag. 1 Hoi, Ik ben Martin, ik ben 17 jaar en doe de opleiding Dienstverlening praktijkroute. Ik ben genomineerd door een team docenten van de praktijkroute.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
What is the meaning of? Student centered learning
Elke Dag Samen een Beetje Beter.
Wiki-opdracht Interculturele Communicatie ICC.
Hoe maken wij het onderwijs aantrekkelijker voor doubleurs in havo 4?
Zoom in.
Job 2: 7-10 Satan zorgde ervoor dat Job heel erg ziek werd.
Vooruitkijken.
Het begint zoals een sprookje, maar is er geen .....
Quiz over [uw onderwerp]
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
Online feedbacktool Vlaamse overheid
Zoom in.
Plantenteelt vakdag R. Soesman.
Rolwisseling van student naar docent
The Future Teacher 3.0.
Transcript van de presentatie:

Stellingen professionele ontwikkeling

2 Stelling 1 Op de Dag van de Leraar gingen wiskundedocent René Kneyber en docent Nederlands Michelle van Dijk met elkaar in discussie over professionele ontwikkeling van leraren. Kneyber zei in het debat: “De beroepsgroep moet zelf bijscholing selecteren waarmee het niveau van de beroepsgroep omhoog gaat.”

3 Stelling 2 In september stond een artikel in De Nieuwe Leraar over het lerarenregister. Leraar van het jaar 2011 Martin Bootsma zei daarin: “Met het register wordt een parallel getrokken met de medische wereld, maar daar moet je ons vak niet mee vergelijken. Veranderingen in de medische wetenschap gaan zoveel sneller dan in het onderwijs. In essentie doen we substantieel niets anders dan 50 jaar geleden.”

4 Stelling 3 Online gingen veel reacties op de stelling van Bootsma over de cursussen die leraren kunnen volgen. Daarover kregen we enkele weken geleden tijdens het webinar de volgende opmerking van een kijker: “Er zijn heel veel slechte cursussen, ik hoop dat het lerarenregister ook een keurmerk voor cursussen wordt.”

5 Vraag en antwoord Online hebben veel leraren gereageerd op de stelling. Op enkele daarvan heeft het Ministerie van Onderwijs antwoord gegeven in een artikel op DeLerarenagenda.nl. Benieuwd? Kijk op: tinyurl.com/delerarenagenda