De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wiki-opdracht Interculturele Communicatie ICC.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wiki-opdracht Interculturele Communicatie ICC."— Transcript van de presentatie:

1 Wiki-opdracht Interculturele Communicatie ICC

2 Wat is interculturele communicatie?
intercultureel

3 Intercultureel = Uitwisseling tussen twee of meer coherente groepen die een systeem van symbolen, geloof, attitudes, waarden en gedragsnormen delen.

4 Communicatie = Alle activiteit waardoor coderen, overbrengen en ontvangen van informatie tussen zender en ontvanger plaatsvinden

5 Interculturele communicatie =
Het proces van uitwisselen van zinvolle en duidelijke informatie over culturele grenzen heen, op een manier die wederzijds respect behoudt en antagonisme minimaliseert.

6 Interculturele communicatie doorheen de geschiedenis:
ICC bestaat al even lang als de geschiedenis van de mensheid. ICC vond vroeger voornamelijk plaats via oorlogen, religieuze reizen en uitwisseling van goederen.

7 ICC vandaag * Waarom is interculturele communicatie vandaag dan zo'n veelbesproken item en vind je overal cursussen, artikels, boeken, discussiegroepen, lezingen enz. over dit onderwerp? * Omdat interculturele communicatie nooit eerder de omvang van de wereld van vandaag heeft bereikt. * Tegenwoordig hebben zelfs de meest geïsoleerde en marginale groepen van mensen (culturen) de mogelijkheid om te communiceren met andere mensen van over heel de wereld. Interculturele communicatie is meer dan ooit een realiteit in het dagelijkse leven van bijna iedereen.

8

9 Wat is het belang van ICC in het onderwijs?
Globalisering verlegt grenzen op politiek, economisch en cultureel niveau. * Door leerlingen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met internationalisering en interculturaliteit, krijgen ze beter kansen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Ze leren door cultuurbarrières te breken, buiten eigen kaders te denken en grensoverschrijdend samen te werken. * Docenten op hun beurt versterken hun expertise door ICC. * Scholen kunnen zich op het thema van ICC profileren.


Download ppt "Wiki-opdracht Interculturele Communicatie ICC."

Verwante presentaties


Ads door Google