D IO C E S A N E D I A C O N I E.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Advertisements

MARANATHA… Kom Heer Jezus, Kom!
Hier en hiernamaals.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Het kerkelijk jaar Thema 8.
De tijd der benauwdheid Het Grote Conflict Pag
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Vaderdag 2013.
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Romeinen Denken en Dienen.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Jezus verliest de liefde van mensen
Tellen onze goede werken mee?
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
VEG Raamsdonksveer De wet der vrijheid Jacobus 2:1-14
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Jezus kennen als degene die leeft. 1.zo kan Hij voor je pleiten.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Welkom in deze eredienst
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
welkom in deze eredienst Tweede zondag in de veertigdagentijd
DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen in november en december in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving.
De steen was weggerold van de ingang van het graf
Viering in de Lucaskerk Zondag 24 augustus 2014 Ds. Wim Bisschop.
Een van hen was de monnik Maarten Luther
Van gedoopt naar gevormd!
november DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen één weekend in het jaar in het hele land in actie voor mensen.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Welkom in deze kerkdienst
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Hoe vier je Kerst?.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Gebed en belijdenis.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Over goed en slecht handelen
Spring in het diepe!.
Ethiek. De werken van barmhartigheid deelt mildelick den armen // god zal u weder ontfarmen van spijs ende drank in dit leven // duistentfout zal u.
- 1-. Waar is God? Lucht en leegte Wee hem die iemand te drinken geeft en daar gif aan toevoegt, die iemand dronken voert om hem naakt te zien....
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Gebedsmoment.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
HET OORDEEL VAN DE MENSENZOON Mt 25, WAT RAAKT JE IN DE TEKST?
7 SACRAMENTEN de eucharistie met als belangrijk onderdeel de heilige Communie het doopsel het vormsel de biecht of het sacrament van de verzoening de.
Vasten in de protestantse traditie Maassluis, Aswoensdag 2013.
Gebedsmoment.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
MEDEDOGEN Geweldloze communicatie met hoofd, hart en handen.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
BEZINNING NAAR MT 25,31-46: GIJ HEBT MIJ HERKEND… Moeder Teresa.
Contactdag 3 maart 2016 Bezinning: Iedereen hoort er bij…iedereen telt mee!
( Tijdelijke pagina; gooi deze weg na gebruik)
Transcript van de presentatie:

D IO C E S A N E D I A C O N I E

Jaar van Barmhartigheid Een jubeljaar; Lev. 25 Jes. 61, 1-2 = Lc.4, 18-19

“Miserando atque eligenda” Uit barmhartigheid gekozen

Roeping Mattheus Mt. 9 Beda Venerabilis: De barmhartige blik van Jezus. Uit barmhartigheid gekozen Miserando atque eligenda

Barmhartig als de Vader:

De weg naar binnen 24 uur voor de Heer: gevierd op vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de Vierde zondag van de Veertigdagentijd. Aanbidding en gebed. Sacrament van Boete en Verzoening:

Aan de slag Geestelijke werken van Barmhartigheid: 1.De zondaars vermanen 2.De onwetenden onderrichten 3.Voor de levenden en overledenen bidden 4.In moeilijkheden goede raad geven 5.De bedroefden troosten 6.Het onrecht geduldig lijden 7.Beledigingen vergeven

Werken van Barmhartigheid 1.De hongerigen spijzen 2.De dorstigen laven 3.De naakten kleden 4.De vreemdelingen herbergen 5.De zieken verzorgen 6.De gevangenen bezoeken 7.De doden begraven

De Barmhartige Samaritaan De Samaritaan laat zich raken door het leed van de ander; Hij was ten diepste met hem begaan. Hij oordeelt niet over wie of wat die ander is. Hij handelt en niet alleen ritueel, hoewel de Olie (Zalving) en Wijn (Eucharistie) daar wel naar verwijzen. Hij zet daarvoor zijn eigen middelen in: ezeltje en geld. Hij maakt zelf zijn handen vies en neemt er de tijd voor.

Organiseer De barmhartige Samaritaan: Schakelt derden in En zorgt dat er geld is

Durf te vragen: Ook Sint Paulus durfde te vragen: Om geld Om menskracht. Beide hard nodig om te bouwen aan gemeenschap en het Rijk Gods. We mogen vragen, want we hebben wat te bieden en mensen geven graag en helpen graag!

De Christelijke Paradox

Leessleutels Bul Misericordiae Vultus