Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Levensbeschouwelijke identiteit van samenwerkingsscholen.
Advertisements

Bijeenkomst directeuren Primair Onderwijs
Gabriëlschool Hoofdlocatie/Het Kristal
Informatieavond groep 7
Christendom in Nederland
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Samenwerking Venhuisschool en de Akker
Waar staan we voor met ons onderwijs?
Bas van den Hoogen Wisselwerk maatschappelijke stages.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Presentatie gemeente Beek
Presentatie Vereniging VOS/ABB
Wat is Passend Onderwijs
Bestuur Vlietlandcollege
Samenwerken in burgerschap
Iris, Twann, Isa en Thomas
LOT OP REIS LISANNE, PETER, MONICA, EVE EN DYLAN..
Verdraagzaamheid & diversiteit + wordcloud (voor, in, met, en, …)
Godsdiensten, wereldwijd Wat geloven zij?
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Omtrent jurisdisch statuut van het godsdienstonderwijs.
Stellingen ter discussie. Op school en tijdens de lesuren is deelname aan de vieringen voor alle leerlingen verplicht.
Gemeente Rotterdam Xandra de Vroom Jeugd, Onderwijs en Samenleving 8 december 2009 Denken Voelen Doen. Het subsidiekader.
Informatieavond groep 7
Vernieuwing Voortgezet Onderwijs Lelystad Presentatie persbijeenkomst 28 november 2012 Ambitie: uitstekend opgeleide en kansrijke leerlingen Doelstelling:
PEDAGOGISCHE GEMEENSCHAP
HOE ZIT HET MET ONZE ‘K’?. TELEVOTING TEST 7 vragen 10 seconden Resultaat op scherm.
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
Informatieve ouderavond
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Van groep 8 naar klas 1 Het Nieuwe Eemland Amersfoort
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Politieke stromingen De confessionelen
LOB binnen Taalbrug DG.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de basisschool.
OPR Samenwerkingsverband Zuid Kennemerland 2 e jaarlijkse bijeenkomst OPR en Medezeggenschap.
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de basisschool.
Samen de krimp te lijf! Blijvend goed onderwijs in Drachtstercompagnie
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit HumanismeIslamChristendom Keuzemodules: Bijbel Geschiedenis van het christendom - Wereldreligies.
Levensbeschouwing Christendom (Ikos). Onderwerpen Levensbeschouwing en Ikos Openbaar onderwijs.
IKOS Introductie. Ikos-opleiding Actieve pluriformiteit Levensbeschouwing Humanisme Vervolgcursus Levensbeschouwing Islam Vervolgcursus Levensbeschouwing.
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Levensbeschouwing Christendom Religie op de openbare school.
Levensbeschouwing Christendom (Ikos).
HE, BAH, WEER HUISWERK! WAT VOOR HUISWERK KRIJGEN DE KINDEREN BIJ ONS IN DE BOVENBOUW EN HOE GEBRUIKEN WE EEN AGENDA IN GROEP 8.
Informatieavond Groep 7 Dinsdag 10 september 19.45uur.
Informatieavond schooltijden. Informatieavond   Aanleiding   Warming-up   Algemene info   Pauze   Aan de slag   Afsluiting en vervolg.
ICC Module Cultuur in de Spiegel Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
Schoolmaatschappelijk werk. Betekenis Schoolmaatschappelijk werk biedt een goede aanvulling voor vragen die niet direct onderwijs gerelateerd zijn. Schoolmaatschappelijk.
Kernwaarden in beeld De kernwaarden van het openbaar onderwijs.
Evolutie van het godsdienstonderwijs Van geloof naar geloofservaring (deductief) – tot de jaren 1960 Van ervaring naar geloof (inductief) – tot de jaren1990.
Oudercontactavond Leerjaar 3. Prefontale cortex nog niet rijp! Prefontale cortex o.a. is betrokken bij: Nemen van beslissingen Maken van keuzes.
Hoofdstuk 1 Ontdekkers en Hervormers 1.2 Kerkhervorming.
Van groep 8 naar klas 1 Maaike Swets rector Het Nieuwe Eemland
VTOI 7 april 2017 Hans Teegelbeckers/Wim Kuiper
Opdracht voor Orienterende stage EA2X0
Naar een verbindend en herstellend schoolklimaat
Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.
Samen leren samenleven Het vernieuwde PPGO!
Bestuur Vlietlandcollege
Bestuur Vlietlandcollege
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
Dompeldag kindgesprekken 13 april 2018.
Ideale school Levensbeschouwing Bijeenkomst kwartiel 2
Rotterdam met LEF Diversiteit als thema in het onderwijs
Transcript van de presentatie:

Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud

Openbaar onderwijs is… Tegeltjeswijsheid Openbaar onderwijs is… Maak met uw team / ouders een tegeltjeswijsheid over het openbaar onderwijs (/uw school). Wat maakt jullie school een openbare school?

Filmpje – openbaar onderwijs Deze animatiefilm is gemaakt in opdracht van de Vereniging Openbaar Onderwijs en VOS/ABB en is vrij te gebruiken door alle openbare scholen in Nederland. ‘Dit is onze school. Wij willen dat uw kind zich hier goed voelt. Want de kinderen op onze school moeten veel leren. Ontdekken wat ze interessant vinden. Waar ze goed in zijn. En waar ze in geloven. Wij zijn een openbare school. Je mag bij ons jezelf zijn en zeggen wat je vindt. Wat je gelooft. Dat mag elk kind en elke leerkracht, want daardoor leren we van elkaar. We komen erachter dat we veel op elkaar lijken, maar soms ook verschillen. We leren om samen te werken en om respect voor elkaar te hebben. Onze school staat midden in de samenleving en gaat uit van de normen en waarden ván die samenleving. Zo krijgt ieder kind bij ons de kans om zich te ontwikkelen. Om kansen te grijpen en om een gelukkig kind te zijn. Wij willen op onze school dat elk kind weet: ik ben welkom. ‘ Kijk voor meer filmpjes op openbaaronderwijs.nu/film Vimeo

Kernwaarden openbaar onderwijs

Actief pluriform De actief pluriforme opdracht: ‘de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’. Het openbaar onderwijs voor iedereen toegankelijk en heeft ook een actief pluriforme opdracht. Dit betekent dat het openbaar onderwijs bijdraagt ‘aan de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden, zoals die leven in de Nederlandse samenleving’.

Levensbeschouwing Groepsleerkracht: Geestelijke stromingen -feitenkennis Levensbeschouwelijke ervaringen en ideeën bespreken Facultatief: Humanistisch vormingsonderwijs Godsdienstig vormingsonderwijs Protestants christelijk Rooms katholiek Islamitisch Hindoeïstisch Door externe leerkrachten GVO en HVO Zie voor uitleg de brochure ‘Levensbeschouwing, juist in het openbaar onderwijs’ Download de brochure

Openbaar en algemeen toegankelijk Onderwijs: voor elkaar! School!Week 2016 Thema 2016: Openbaar en algemeen toegankelijk Onderwijs: voor elkaar! 21-26 maart 2016 Foto: www.lette-fotografie.nl

Inspiratiebrief ‘Voor elkaar’ ‘Kinderrechten bij jou in de buurt’ Met lessuggesties voor onder-, midden- en bovenbouw primair onderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. Kom in actie! Informatie: www.openbaaronderwijs.nu/tips/

Activiteiten op onze school: School!Week 2016 Activiteiten op onze school: [Vul zelf in] Meld uw school aan via www.openbaaronderwijs.nu/actieplein/ en win een tablet!