Vitamine A SHALEEN & BART. Waar zit het in?  Dierlijke producten -Lever -vlees & vleeswaren -vis -eidooier -Zuivelproducten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte.
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Renata, Antonio en Marcel
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
Salmonella.
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Antigifcentrum van België
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
percentage promillage ppm
Goedenavond Welkom bij
Practicumvoorbespreking voedingsanamnese
Thema 2: Voeding en Vertering
Basisstof 8: Seksueel overdraagbare aandoeningen
Van ONZEKERHEID NAAR KRACHT. Dit is Jeannette, ze is 12 jaar. Dit is haar moeder Edith, zij zorgt voor het gezin... … ook voor haar kleindochter.
concept Interactieve game waarbij de gebruiker in de huid van een prostituee kruipt. Doel van het spel is om zo efficiënt mogelijk geld te verdienen.
De PABO student, die de juiste voeding kent!
Jan Weel, arts-microbioloog Izore 7 juni 2012
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
Chemie van het Zien.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Voedingsstoffen.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Lekker en Gezond de Quiz
Voeding is erg belangrijk
Informatiebijeenkomst
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
Vitamine B (PP).
Vitamine B5 (Pantotheenzuur). Vitamine B5 en ons lichaam  Bouwsteen co-enzym A  Sleutelpositie koolhydraat- en vetzuurstofwisseling  Vorming  Antistress-vitamine.
Vitamine D Renée en Roos. Wat voor soort vitamine is het? Calciferol In vet oplosbaar Kan het lichaam zelf aanmaken Twee vormen van vitamine D.
Vitamine B12 2. Waar zit vitamine B12 in? 1. Wat doet vitamine B12?
De verschillende geslachten
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Janny van de Velden, Consulent veiligheid en gezondheid.
Deficienties in de zwangerschap Calorieën, vitamines, mineralen GCML Page-Christiaens.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
DTO vitamine B12 deficiëntie 30 mei 2016 Irma de Ronde Feitse Jan Duisterwinkel Adrian Kruit Sabine Dam.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Mooie voorbeelden van onze missie:
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Rekenen.
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
BLOKBOEK - NATUUR 7 LES 3 – DE HERSENEN.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Thema 1 Cellen en Organen
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voeren en verzorgen Periode 4
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
De actieve voedingsdriehoek
Vasovagale collaps Pijnlijk been
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Lezing Stichting Kind en Voeding
Voeren en verzorgen Periode 4
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Vitamine A SHALEEN & BART

Waar zit het in?  Dierlijke producten -Lever -vlees & vleeswaren -vis -eidooier -Zuivelproducten

Waar is het goed voor?  VA zorgt voor: -Huid -Ogen -Groei -Weerstand

Overschot?  Vergiftiging veroorzaken  Kenmerken: -Hoofdpijn/duizeligheid -Afwijking ogen, huid, skelet -Vermoeidheid - Misselijk (komt echter voor)

Tekort?  Kenmerken: -Huidproblemen -Dof haar -Nachtblindheid -Blindheid

Wat is dan de dagelijkse aanbeveling?  Kinderen dagelijkse hoeveelheid (microgram)  6-11 maanden 300  1-2 jaar 300  2-5 jaar 350  6-9 jaar 400

Wat is dan de dagelijkse aanbeveling?  mannen dagelijkse hoeveelheid (microgram)  9-13 jaar600  jaar900  jaar 900  > 70 jaar 900

Wat is dan de dagelijkse aanbeveling?  Vrouwen dagelijkse hoeveelheid (microgram)  9-13 jaar 600  jaar 700  jaar 700  > 70 jaar 700  Zwangere vrouwen 800  Vrouwen die borstvoeding geven 1100